Zatražila ispravak informacije

Marta Žegura podnijela kaznenu prijavu protiv Frane Perišina

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Zbog izjava Frane Perišina u vezi njihove obiteljske situacije, putem odvjetničkog društva oglasila se i Marta Žegura koja je zatražila ispravak netočne informacije u tekstu objavljenom 18.02.2106.te je protiv poznatog glumca podnijela i kaznenu prijavu.

Marta Žegura obavijestila nas je putem angažiranog odvjetničkog društva da je Frane Perišin iznio netočne i neistinite informacije u vezi njihove obiteljske situacije. Priopćenje Žegure zbog izjava Perišina u članku objavljenom 18.02.2016. prenosimo u cijelosti:

Pogledaj i ovo showbuzz Sjećate se nje? Nekadašnja zavodnica s malih ekrana iz javnosti se povukla nakon skandaloznog prekida s 24 godine starijim glumcem

"Dana 18. veljače 2016.g. na portalu „Dnevnik.hr“ objavljen je članak pod nazivom: „Frane Perišin napokon može vidjeti sina“, u kojemu su iznesene neistinite i netočne informacije na štetu moje stranke.

Netočna je informacija kako su cit. „Marta i ja dobili smo poziv od Centra za socijalnu skrb kako bismo se dogovorili oko planiranja mojih posjeta sinu. Drago mi je što su nadležne službe napokon reagirale i omogućile mi nakon toliko mjeseci vidjeti moje dijete. Naš bi se susret trebao dogoditi u idućih tjedan dana“.

Suprotno navedenim neistinitim informacijama, moja stranka podnijela je nadležnom Centru za socijalnu skrb zahtjev radi obaveznog savjetovanja kao ostvarenja procesne pretpostavke radi donošenja odgovarajućih odluka kojima će se zaštititi dobrobit malodobnog djeteta i spriječiti daljnje kršenje njegovih prava i počinjenja kaznenih djela.

Naime, zbog višekratnog uznemiravanja, nastojanja uspostavljanja neželjenog kontakta, nedozvoljenog korištenja osobnih podataka, zastrašivanja te teškog kršenja propisa o zaštiti od nasilja u obitelji, protiv Frane Perišina podnesena je kaznena prijava zbog počinjenja kaznenih djela iz čl. 178.st. 1i 2. KZ, čl. 179. St. 2. KZ, čl. 129. St. 1i 2. KZ, čl. 140. St. 1 i .2. KZ, čl. 14 KZ, čl. 179 a KZ.

Nadalje, dana 2. veljače 2016.g. Općinski Građanski sud u Zagrebu pod poslovnim brojem Ovr-801/2016-2 donio je rješenje o osiguranju privremenom mjerom po prijedlogu moje stranke , a kojim je zabranio Frani Perišinu da u odnosu na malodobno dijete cit. „iznosi ili pronosi nešto iz osobnog ili obiteljskog života mldb. djeteta … putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava i mreže … čime bi ono postalo pristupačno većem broju osoba.

Slijedom izloženog, a sukladno čl. 22. Zakona o medijima, podnosim zahtjev radi ispravka netočne informacije.

Ujedno, a cijeneći privremenu mjeru Općinskog Građanskog suda u Zagrebu i poštujući prava djeteta, zahtijevam da se pridržavate privremene mjere te ne objavljujete i /ili ne pronosite nešto iz obiteljskog života maloljetnog djeteta moje stranke", stoji u priopćenju.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene