PRAVI ODMOR

EKSKLUZIVNO: U2 podijelio dojmove s ljetovanja u Hrvatskoj!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Članovi legendarne Irske rock grupe krstarenje u stanci od snimanja albuma iskoristili su za posjet Hrvatskoj.

Otkad su članovi legendarnog rock benda U2 stigli u Hrvatsku, zanimanje javnosti za njihovo ljetovanje ne jenjava. Ipak, basist Adam Clayton i gitarist, klavijaturist te pomoćni vokal The Edge uspjeli su odmor s obiteljima provesti uživajući u našoj obali, poput običnih turista. Nakon Hvara, Biseva i Mljeta stigli su u Dubrovnik. U društvu supruge prvi je na večeru u Stari grad krenuo The Edge.

Pogledaj i ovo In Magazin: Denis Dumančić - 3 O braku, bendu, djetinjstvu... Denis Dumančić otkrio s kojim je kandidatom showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' povezan: ''Nisam znao da ima taj talent, strašno mi je''

'Bilo je izvrsno, zabavno. Drugi put sam ovdje. Odlično je, pogotovo povijest. Divno je, Jadran je prekrasan!', otkrio je The Edge.

Iako mu je pravo ime David Howell Evans obožavateljima je poznat pod nadimkom The Edge ili u prijevodu rub. Nadimak je, prema Bonovom objašnjenju, dobio zbog oštrih crta lica te neobjašnjive želje za hodanjem po rubu visokih zidova. Tijekom posjeta Dubrovniku bio je jako dobro raspoložen. Na luksuznoj jahti Cyan koju je The Edge kupio od Bona Voxa za 125 milijuna kuna The Edge je proslavio 55 rodendan. Društvo su mu radili supruga i četvoro djece te basist iz benda Adam Clayton sa svojom obitelji. Adam je otkrio kako mu se Dubrovnik zbilja sviđa. 'Vrlo, vrlo je lijep. Drago mi je što sam ovdje! Krasno je. Došao sam se odmoriti i opustiti', rekao je Adam Clayton.

U rock enciklopediji U2 je zapisan kao jedan od najznačajnijih rock bendova koji diljem svijeta uživa gotovo fanatični status od strane svojih obožavatelja. Prodali su 145 milijuna albuma, a časopis Rolling Stone smjestio ih je na 22. mjesto od 100 živućih umjetnika.

Prepoznatljivim zvukom probili su brojne granice i na taj način pridonijeli skretanju pozornosti na brojna politička i kulturološka zbivanja kako u Irskoj tako i u svijetu. O njihovoj popularnosti u Hrvatskoj najbolje svjedoči činjenica da su 2009. godine dva dana za redom nastupali na Maksimirskom stadionu ispred 120 tisuća obožavatelja.

Cijeli prilog pogledajte u IN Magazinu.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene