Sve je spremno!

U Split stiže 140 tisuća ljudi, a domaćini su u već tradicionalnoj dilemi - je li Ultra dobra ili loša za grad?

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Ultra Music Festival - 3 Ultra Music Festival - 4 Ultra Music Festival - 5 Ultra Music Festival - 2 +0 Ultra Music Festival - 1 Galerija

140 tisuća posjetitelja iz 140 zemalja svijeta, hrvatski dugoočekivani događaj - Ultra festival, ponovno se vratio u Split. Za jedne - festival dekadencije koji treba ukinuti, za druge - najbolja promocija Splita i Hrvatske, Ultra je svakako događaj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Hari Kočić provjerio je za In mgazin kakva je atmosfera uoči večdrašnjeg otvaranja tuluma godine.

Stižu iz doslovno cijelog svijeta, donose dobre vibracije, zaradu, ali i probleme, zbog kojih nisu svi oduševljeni što ih vide.

''Donose nered. I sada se po gradu vidi ta omladina, Šporkica, alkohol i droga'', komentar je jednog Splićanina. 

''Mislim da Splitu Ultra nije potrebna. Split ima sasvim dovoljno svojih atributa, koji isključuju Ultru zato što je Ultra promijenila smjer turizma Splita'', drugi je komentar. 

Je li Ultra dobra ili loša za Split?

  • Dobra
  • Loša

Ukupno glasova:

Dugogodišnji organizator tvrdi upravo suprotno - Ultra je atrakcija koju treba čuvati i poštovati.

''Stvara više od 150 milijuna eura godišnje potrošnje,što je skoro 1% BDP-a. Ne znam koji projekt može stvoriti 350 tisuća noćenja'', govori organizator Joe Bašić. 

Kao i svake godine, najmanje prigovora na mlade željne zabave imaju iznajmljivači kojima predstavljaju siguran izvor prihoda.

''Kod mene su došli ranije, ostaju sedam do deset dana u prosjeku, tri dana su na Ultri. To su meni poprilično kvalitetni gosti, mladi ljudi koji su dobre platežne moći'', govori Ante Glvš, jedan od iznajmljivča. 

Cijene apartmana su ove godine ostale visoke, ali tomu bi sljedećeg ljeta, zbog iznimnog povećanja ponude, mogao doći kraj.

''Slobodno može svatko pogledati na platformama, jako velik broj jedinica možete naći, jako lijepih jedinica po pristojnim cijenama. Više se izuzetno visoke cijene ne mogu postići'', govori Martina Nimac kalcina, djelatnica u turizmu. 

I dok je dio Splićana fokusiran na negativne posljedice dolaska desetaka tisuća partijanera u njihov grad, sami partijaneri imaju vrlo jednostavan plan. 

Loki, Španjolska ''Dobro ćemo se zabaviti, ništa više'', rekla je Loki iz Španjolske.

''Došli smo se zabavljati na Ultru i ujutro ići na kupanje s prijateljima!'', dodala je Natalia iz Španjolske. 

''Volimo se zabavljati, a festivali su odlični za to'', slaže se i Španjolka Carol. 

A one koji su osigurali svoju ulaznicu na devetoj splitskoj Ultri, zaista očekuje poseban doživljaj.

''Imamo tri impresivna stagea, najjaču produkciju do sada i neviđene stvari, elemente, tehnologije koje se stvarno ne vidi nigdje osim na najvećim pozornicama svijeta'', objasnio je Joe Bašić. 

Nakon tri splitska dana, zabava se seli na Brač, Hvar i Vis, a domaćine ostavlja u sada već tradicionalnoj dilemi - Je li Ultra dobra ili loša za Split?

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene