''Fale ti neki trenuci...''

O ljubavnoj priči Snježane i Rajka Dujmića mogao bi se snimiti film: ''Rekao je da će me nazvati tog i tog datuma...''

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Snježana Dujmić - 9 In Magazin: Snježana Dujmić - 8 In Magazin: Snježana Dujmić - 7 In Magazin: Snježana Dujmić - 6 In Magazin: Snježana Dujmić - 5 In Magazin: Snježana Dujmić - 4 In Magazin: Snježana Dujmić - 3 In Magazin: Snježana Dujmić - 2 +0 In Magazin: Snježana Dujmić - 1 Galerija

Udovica Rajka Dujmića, Snježana, uskoro objavljuje novi album pjesama koje izvode legende domaće estrade. Kome je pripala čast otpjevati posljednju glazbenu ostavštinu legendarnog glazbenika te kako živi bez supruga, kojeg je voljela u dobru i zlu, Snježana je otkrila našoj Dorotei Filipaj.

''Rajko je bio ljubav mog života i ja njegova. Stvarno. Ne žalim ni jedne sekunde provedene s njim'', govori Snježana Dujmić. 

3 i pol godine prošlo je otkad je glazbeni virtuoz Rajko Dujmić, napustio ovaj svijet. Njegova udovica, Snježana, kaže, vrijeme pomaže s ranama, ali one ne zacjeljuju.

''Fale ti neki trenuci kad ja, aha film na televiziji, aha onda se sjetim. Ili sam sama ili nazovem frendicu, učim se, nisam jedina, svi su nekoga izgubili. Koliko mi treba vremena, ne znam...'', priča Snježana. 

Pjesmu "Bilo je dana" Rajko je napisao još 2011. godine s Mariom Rucnerom, a svijetlo dana je ugledala prošloga tjedna. Uvertira je u skori izlazak albuma “Tko to zove ime moje” na kojem će se naći dosad neobjavljene snimke Rajka Dujmića koje su dovršili vrhunski glazbenici, a otpjevali neki od naših najpoznatijih pjevača.

''principu, prvo je bilo Nina Badrić. I ona je prva odmah rekla.. Zapravo bila je prvo jedna pjesma za koju smo razgovarali da bi bila za nju, pitala je jel ima koja još i izabrala je tu drugu koja je zapravo meni bila favorit za nju. I onda je to sve išlo spontano'', priča Snježana. 

Osim Nine, na albumu su sudjelovali Miroslav Škoro, Maja Šuput, Neda Ukraden, Jasna Zlokić, Boris Novković, kao i neka mlađa imena.

''Matija Cvek, tu je Jure Brkljača, U jesen Sebastijan Popović.. znači to moraš mlade generacije malo uključiti'', priča Snježana. 

U jednu od pjesama uključila je i 4. postave Novih fosila, u vrijeme kad su pjevačice bile Jelena Fošner i Nataša Belošević. Sa Sanjom, Marinkom i Zecom više nije u kontaktu.

''Nema odnosa. Nismo se čuli ni vidjeli od Rajkova sprovoda. Znači skoro 4 godine. Nikakve svađe nije bilo da se razumijemo. Jednostavno se, kako se kaže, ugasio ton, ugasila slika. Ni Rajko se nije svađao, jednostavno je tako ispalo'', priča Snježana. 

Snježana i Rajko upoznali su se kada je ona imala 18 godina, a o njihovoj ljubavnoj priči mogao bi se snimiti film.

''Išla sam po autogram za mamu. Pitao me broj telefona, ja sam dala, reko, baš će nazvat. Rekao je da će nazvat za 20 dana tog i tog datuma, ne znam, 13.08. i fakat je nazvao'', prisjetila se Snježana Dujmić. 

A ostalo je povijest. 33 godine braka i u danima slave i sreće, ali i u teškim trenutcima. Jednu od najljepših pjesama Fosila Rajko je posvetio upravo njoj.

''Dijete sreće je upravo nastalo u ovom dnevnom boravku. Tu je bio klavir kojeg sad više nema, tu je bila jedna fotelja. I on je jednu večer oko 12, bio je noćni tip, kao i ja. I reko brzo brzo uzmi olovku i papir, svirao je i diktirao tekst, dijete sreće je posvećeno isključivo meni'', kaže Snježana. 

A ona mu je bila najveća potpora u svemu što je radio, kao i prvo uho za nove pjesme.

''Kad je on radio Fosile u Milanu, dolazio je, walkman tada na uši i slušaj cijeli album i što će bit hit. Ja sam bila njegov test publika. Tak sam ja njemu rekla da će bit Milena hit i pogodila sam, imala sam 19 i pol godina. Znači očito sam neki glas publike'', kaže Snježana.

A publici će idući mjesec dati najveći dar - posljednju glazbenu ostavštinu legendarnog Rajka.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene