''Svugdje pođi, ali kući dođi''

Svoj dom su svili u inozemstvu, ali srce su ostavili u Hrvatskoj: Tko su naši poznati povratnici u domovinu?

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Leona Paraminski Robert i Anica Kovač Ljupka Gojić Mikić Leona Paraminski - 6 Leona Paraminski - 5 Leona Paraminski - 4 Leona Paraminski - 1 Ljupka Gojić Mikić - 5 Ljupka Gojić Mikić - 2 Ljupka Gojić Mikić +0 Anica Kovač Galerija

Povratak u Lijepu našu u posljednjih godinu dana obznanili su mnogi poznati, a sve više njih o tome intenzivno razmišlja. U prilogu In magazina saznajte o kojim je poznatim Hrvatima riječ!

U SAD-u, preciznije u Santa Barbari, Leona Paraminski sa suprugom Tinom živi već osam godina. Hrvatsku posjećuje najmanje jednom na godinu, a prilikom posljednjeg posjeta otkrila kako sve glasnije razmišljaju i o povratku u Hrvatsku:

Pogledaj i ovo Tko to tamo pjeva - 3 Glazbeni fenomen! Potpuno drugačiji i dosad neviđeni format s parolom "dobro je loše, a loše je dobro", ne propustite u showu "Tko to tamo pjeva"!

''Vratit ćemo se za neko vrijeme. Dvije tri godine, ne znam ali puno prije nego što smo mislili. Znaš kaj, što si stariji vuče te, vuku te tvoji korjeni'', rekla je Leona. 

I nije jedina koja o tome razmišlja. Neki su misli već proveli u djelo. Anica Kovač odrastala je u Njemačkoj, manekensku karijeru gradila u Parizu, a kao supruga nogometaša i trenera Roberta Kovača, živjela u talijanskim i njemačkim gradovima. A još lani Kovači su živjeli u Monaku:

''Vrijeme je da se vratimo. A ja, bez obzira što sam u Njemačkoj rođena, ne želim, ipak volim svoje'', govori Anica. 

I sad je službeno. Anica se s djecom vratila u Hrvatsku, a Robert će još neko vrijeme biti u Njemačkoj:

''Ovaj put smo odlučili da se djeca i ja baziramo u Hrvatskoj, da će on doć što češće može i mi naravno njemu, iz jednog pustog razloga jer mi Marko sada ima 15 godina i preko dva metra je visok i mislim da se njim trebamo lagano bazirati na košarku, s nogometa prelazimo na košarku. Letizia treba studirati pa mislimo da još nije vrijeme da žive sami, tako da ćemo vidjeti kako će muž izdržati sam'', priča Anica. 

Da nema bolje i ljepše za život od Hrvatske, kaže i Leonarda Lončar. Uz bivšeg supruga, proslavljenog nogometaša i trenera Zvonimira Bobana, Leonardu je život također vodio po svijetu. Prošle godine, Bobani su otkrili kako im se putevi razilaze, a povratak u Hrvatsku bio je isplaniran i prije toga:

Vratila se i svojem prepoznatljivom dizajnu, i sada u Zagrebu s djecom ponovno uživa kao nikad prije. Baš kao i Vlatka Pokos koja je još donedavno tvrdila da je Kanada, gdje se preselila prije 5 godina, dio svijeta gdje želi živjeti. No Hrvatska je učinila svoje i Vlatka je shvatila da bez Lijepe naše ipak ne može:

''Imam neke jako zanimljive poslovne aranžmane. Tako da je moguće da ću ostati zauvijek!'', rekla je. 

I tako je stigla na listu naših poznatih povratnika. Starom narodnom - ''Svugdje pođi, ali kući dođi'' vodila se čini se i Petra Nižetić. Amerika nije mjesto gdje želi odgajati djecu, pa se trajno s obitelji vratila u Hrvatsku, a to je potvrdio i njezin brat Luka Nižetić.

''Mi smo jedna mala familija, nema nas puno i jako smo vezani, jedino što mi sestra sad nije tu pa mi užasno fali, nećake ne viđam nikako, ali i to će se pormijeniti jer sestra se vraća nazad i svi smo zbog toga baš baš sretni'', govori Luka. 

Prednosti hrvatske metropole, ali i miran obiteljski život, još prije 5 godina, prepoznala je i obitelj Gojić Mikić. I nije ni čudo, jer Ljupka od svoje 13. godine putuje po svijetu, a na život vani odavno se naviknuo i njezin suprug, nogometaš Mihael Mikić.

''Ja se vraćam prvi put u Hrvatsku i ostajem ovdje i ne idem nigdje na pola godine. Ja ću sad ovdje i raditi, ja ću sad ovdje i živjeti. Ja do sad ovdje nisam živjela'', priča Ljupka. 

I bez obzira na sve dobre i loše strane naše domovine, ovdje je svima njima srce na mjestu. A mi vjerujemo da će tako biti i sa drugima koji za domom u Hrvatskoj još uvijek samo čeznu!

In Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene