Nije joj svejedno

Mia Dimšić o neizvjesnoj jeseni pred glazbenicima: "Definitivno su prisutne frustracije"

Mia Dimšić Mia Dimšić In Magazin 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Mia Dimšić Mia Dimšić Mia Dimšić Mia Dimšić Mia Dimšić Mia Dimšić Mia Dimšić Mia Dimšić Mia Dimšić Mia Dimšić - 1 +0 Mia Dimšić Galerija

Iza Mije Dimšić neobično je ljeto jer ništa nije onako kako je planirala. Unatoč otkazanim planovima i putovanjima, ipak je pronašla način da putuje. Barem pjesmom. Videospot za singl "Sretan put" s istoimenog albuma, sada je objavljen, a dok on odiše njezinim prepoznatljivim country ritmom, uz glazbenu skupinu Frajle ''uskočila'' je u nešto za nju posve novo. Uz našu Lanu Samaržiju Mia je sabrala dojmove ovog ljeta te otkrila zašto je čeka neizvjesna jesen.

Kada je već zbog pandemije morala otkazati poslovno putovanje u Los Angeles i Philadelphiju, ali i brojne nastupe u Hrvatskoj, Mia Dimšić pronašla je način da putovanje ipak iskusi. Pjesma ''Sretan put'' s istoimenog albuma koji je izašao krajem prošle godine, konačno je dobila vizualno izdanje.

Pogledaj i ovo In Magazin: Angelina Mango - 4 Posebna djevojka Glavna konkurentica Baby Lasagne po prvi put u Zagrebu, evo što je imala reći o njemu: "Neki dan sam ga srela!"

"Fale mi jako putovanja, navikla sam na njih i ne samo putovanja u smislu sjest i ići negdje, nego naravno sve što ona nose. Sad sam imala koncert s bendom nakon dugo vremena i svi smo bili željni jedni drugih i tih osjećaja zbog kojih se i baviš ovim poslom", priznala je Mia.

Pjesma je nastala prije pandemije, a za inspiraciju su poslužila brojna putovanja na koja ju je glazba odvela. Ove godine, kad ih je manje nego ikad prije, kako putovanja tako i nastupa, jedino što joj ostaje jest da svoju glazbu stvara.

"Mislim da sada dolazi razdoblje kreativnosti, kad ću više stvarati, sad sam se navikla na situaciju, nema početnog otpora, i držim fige da svi sad budemo što produktivniji i kreativniji", izjavila je glazbenica.

Ta kreativnost odvela ju je i u jednom posve drugačijem smjeru. U suradnji sa ženskim bednom Frajle na kratko je svoj prepoznatljivi country zvuk ostavila po strani.

"One su izrazile želju da idemo zajedno na CMC, koji na žalost neće biti u tom izdanju na koji smo ga navikli gledati, ali nema veze, mi smo snimili pjesmu ''Gledaj me u oči'', nastala je jako brzo, zanimljivo je da smo moj tim i ja napravili pjesmu i dosta smo se odmakli od mog zvuka i otišli u taj jedan Frajle svijet koji mi se jako sviđa", priznaje Mia.

Na CMC festivalu tako je Mia trebala nastupiti s Frajlama, ali i samostalno, no pandemija i dalje diktira pravila pa se i to događanje otkazalo.

Nikako se ne može dati energija kao kad je publika prisutna ispred tebe, naravno da ne, ali idemo u toj situaciji izvući najviše što možemo. Konkretno u ovoj godini je bilo dosta online događanja, meni se osobno svidio Porin, iako nije bilo uživo, ali je prijenos opet imao nešto posebno u sebi, svi smo napravili neku intimnu verziju pjesme kakva inače nikad ne bi izašla", zaključilaj je.

Mlada osječka kantautorica i jedna od najpopularnijih pop izvođačica u Hrvatskoj, osvojila je već osam Porina. No, osim sreće ta priznanja donose i sve veća očekivanja.

"Često sam čula rečenicu ''okej samo se sad nemoj umislit'', na što bi uvijek moj odgovor bio ''okej, a kak ću ja to znat''. Nije se nitko namjerno umislio. Nije to ni tako loše ako malo poletiš, moraš biti realan, i ljudsko biće i naravno da svi volimo da nas se hvali kad govore da je nešto super. Mislim da imam oko sebe ljude koji mi pomažu da sletim", objasnila je Mia.

Poletjet će, nada se, svi kada se vrate neka sretnija, epidemiološki povoljnija vremena, jer jesen nosi nove neizvjestnosti za glazbenu industriju.

"Definitivno su prisutne frustracija, i u mom timu, i ljudima s kojima komuniciram, svi smo mi navikli na jedan specifičan način života, koji uključuje ljude, moving, dinamiku, i na kraju krajeva potiče kreativnost, sve je u standbayju i najveća frustracija je što ne znaš do kad će to tako trajati. I uopće nije problem da tih koncerata nema sada ili da ih nema kroz idućih 6 mjeseci, ali ako ih nema godinu dvije, počinju problemi, egzistencijalni, a onda još ono najgore od financijskih, emotivni i mentalni problemi", smatra Mia.

No, sigurna je da stvaralački duh domaćih glazbenika neće tako lako ni pandemija utišati!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Kerry Katona (Foto: Profimedia) Kerry Katona (Foto: Profimedia) Kerry Katona (Foto: Getty Images) - 1 Kerry Katona (Foto: Getty Images) - 3 +2 Kerry Katona (Foto: Getty Images) - 4 Celebrity Bila je stvarno lijepa žena, a danas ju je zbog hrpe zahvata teško prepoznati - sve samo jer je htjela izgledati mlađe

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene