Progovorila o vezama

Splitska pjevačica vratila se svojoj prvoj ljubavi!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U rubrici 'Njeno drugo lice' pjevačica govori o suradnji s velečasnim Zlatkom Sucem, kako je završila u kazalištu, kako je nastao glasoviti krik u pjesmi Sveta ljubav te nedostaje li joj ljubavi u životu.

Splitska pjevačica sa zagrebačkom adresom – Maja Blagdan, dvostruka je dobitnica Porina i naša najuspješnija eurovizijska predstavnica. Nakon mnogo godina vraća se svojoj prvoj ljubavi. 'S velikim zadovoljstvo javljam da imam novu pjesmu Više od najviše i nakon dugog traženja našla sam novu ekipu suradnika', kaže pjevačica koja se pjevanjem bavi od četrnaeste godine.

Pogledaj i ovo showbuzz Njeno drugo lice Omiljena hrvatska glumica nakon operacije: 'Zaslužila sam odmor'

Prve profesionalne korake napravila je u grupi Stijene, naslijedivši Zoricu Kondžu na mjestu pjevačice. 'Već sa 14 godina prijavljivala sam se na razne prve pljeskove i pjevati pjesmu Stijena nije mogao bilo tko. Na prvom pljesku u Splitu sam se ipak odvažila i pjevala njihovu pjesma, a na nastup su došli i dečki iz banda koji su tražili novu pjevačicu. Nakon toga, došli su do mene i pitali bih li ja došla na audiciju, a ja sam rekla ne, da me to ne zanima i da mi roditelji ne dozvoljavaju zbog škole. Mislila sam da sam ih se riješila. A onda jednog dana pozvonili su na vrata i rekli mojima da su došli po mene i da daju obećanje da neću popustiti u školi te da me moji puste u band. Moji su gledali koji sad band, koji su ovo ljudi, s obzirom da sam im ja lagala i izvukla se na njih, bez da sam im išta rekla', prisjeća se Maja.

Jedna od najpoznatijih TV voditeljica Jugoslavije: 'Štulić je bio naporan!'

Njene najuspješnije godine obilježila je suradnja sa Zrinkom Tutićem. 1996. godine otišla je u Oslo i četvrtim mjestom ostvarila najbolji hrvatski plasman na Eurosongu. 'Sjećam se kad sam prvi put čula pjesmu Sveta ljubav. Bili smo uz klavir, kad je Zrinko rekao da ima pjesmu i da ne zna što će s njom. Kad sam je čula, ja sam bila oduševljena. Zgrabila sam je i rekla da to mora biti moja pjesma. A vrisak u sredini to nije bila ničija ideja. To se rodilo iz očaja. Na prijelazu iz strofe u refren rekli su da otpjevam nešto. Ispjevavala sam, jedan pokušaj, drugi... Ne znam koliko je to trajalo no uglavnom dovoljno, da sam se ja iznervirala i vrisnula. A oni su s druge strane studija rekli e pa to je to', prisjeća se Blagdan.
U posljednjih nekoliko godina umjetničku inspiraciju pronalazi u duhovnoj glazbi. 'Znatiželja me odvela na seminar velečasnog Zlatka Suca. Zapjevala sam, bila je divna atmosfera i ja sam nastavila dolaziti.

To što ti tim ljudima preneseš pjesmom je stvarno neopisivo', kaže Maja. Ulogom Marije Magdalene u mjuziklu Uskrsli, Maja se po prvi puta okušala i u kazalištu. 'To me jako veseli. Spojilo mi se sve kao kruna ovog puta kojim idem', priznaje. Samozatajnost je uvijek bila njezina vrlina. U medijima se pisalo tek o njene dvije ljubave veze, od kojih je svaka trajala godinama. 'Sama sam i to će već skoro desetljeće. Dobro mi je. Puno mi je srce ljubavi i živim puninu svog života. Ne osjećam ni čežnju ni bilo kakvu rupu u životu', kaže Maja ističući da je jako sretna žena. 'Lijepo je moći podijeliti s ljudima ono što nosiš u srcu. I živjeti svoj san. Ono što si dobio na dar dijeliti dalje s drugim ljudima', kaže pjevačica.

Intervju s Majom Blagdan pogledajte u videu in Magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene