brojna poznata lica

Čarolija filma ponovno stigla u pulsku Arenu: Goran Navojec poželio je iznad glave nositi aureolu, a Anja Šovagović je bila posebno emotivna!

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Pulski filmski festival - 12 In Magazin: Pulski filmski festival - 13 In Magazin: Pulski filmski festival - 11 In Magazin: Pulski filmski festival - 10 In Magazin: Pulski filmski festival - 9 In Magazin: Pulski filmski festival - 8 In Magazin: Pulski filmski festival - 7 In Magazin: Pulski filmski festival - 6 In Magazin: Pulski filmski festival - 5 In Magazin: Pulski filmski festival - 4 +2 In Magazin: Pulski filmski festival - 3 Galerija

Svečano je otvoren 69. Pulski filmski festival. Okupio je brojna lica iz domaćeg i stranog svijeta filma, a posebnu pozornost privukli su glumci filma ''Šesti autobus''. Jedna od zvijezda filma, glumac Marko Petrić, stigao je u pratnji plesačice Valentine Walme i otkrio je li s plesom u njegovu životu gotovo.

Pulska Arena 69. put u subotu je svečano otvorila najpoznatiji tjedan filma – Pulski filmski festival. 

Pogledaj i ovo Valentina Walme - 2 ''Kakva žena, kakva haljina!'' Jedna od najljepših Hrvatica očarala je sve svojom pojavom u mini haljini, teško je skinuti pogled s njezinih nogu!

Premijerno je prikazan film ''Šesti autobus'' Eduarda Galića čija nas radnja vraća u ratnu '91.

Riječ je o istinitoj priči djevojke koja traži svojeg oca i prolazi kroz vukovarsku ratnu priču, a taj šesti autobus, za kojeg se ni danas ne zna gdje je, bio je jedan od autobusa u kojima su prevozili zarobljene branitelje i ranjenike do Ovčare. Marko Petrić utjelovljuje Vukovarca Josipa:

''Taj proces je trajao zbilja jako dugo, preko tri godine, bilo je izazovno što zbog same teme koje je rađena po istinitom događaju, scenarij je pisan po istinitim događajima do samih uvjeta snimanja koji su se protegnuli zbog panedmije, potersa'', govori glumac Marko Petrić. 

I dok u filmu donosi ratnu ljubavnu priču, u stvarnom životu uživa ljubav s plesačicom Valentinom Walme:

''Ja sam toliko ponosna na Marka jer zaista ima toliko puno talenata. Osim glume i plesa, i crtanja i pjevanja on je stvarno jedan kmpletan muškarac i jako sam ponosna na njega'', govori Valentina Walme. 

I da, Marko je uz Valentinu, nakon završetka Plesa sa zvijezdama, nastavio plesati:

''Marko jako voli slowfox tako da često pokušava, ajmo malo slowfoxa - da forsiram jer mi je najdraži ali za njega treba puno mjesta a nemamo u stnu toliko mjesta'', priča Valentina. 

Tri čarobne crnohumorne priče, sinoć je pokazao film ''Nebesa'' Srđana Dragojevića.

Film je to s kojim je na festival stigao glumac Goran Navojec i utjelovio jednu od tih priča - radnika koji dobiva aureolu. 

''I te stvari se događaju samo treba biti otvoren dovoljno, znači ne treba bježati od duhovno religijskog spektakla, a niti od znanosti jer vrlo često to ne iskučuje jedno drugo. A vrlo često i isključuje'', govori Goran Navojec. 

Za Anju Šovagović pulski festival ima posebno značenje, tim više što joj je pripala čast da Ljubici Jović dodijeli nagradu "Fabijan Šovagović":

''Volim Pulu, mogu reći da su neka moja ljetna odrastanja bila ovdje u Puli jer je i moj tata ovdje imao često filmove, kasnije naravno moj brat i ja i moj suprug, i zbilja je veliki gušt doći u Pulu'', kaže. 

Hrvatski natjecateljski program ove godine donosi deset naslova koji će se prikazati u Areni, a u ovogodišnjem žiriju među ostalima je glumica Marija Škaričić:

''Vrlo subjektivna stvar, kako tko od nas nešto doživljava i mislim da je gledanje filma subjektivna stvar, i vrijedno je da je takva, ali sad ćemo vidjeti valjda ćemo se uspjeti dogovoriti''. 

Ako ste ovih dana u Puli ili negdje u blizini, ne propustite "obogatiti” se filmskom čarolijom na ovogodišnjem filmskom festivalu.

In Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene