prava diva!

Bila je seks-simbol te je slamala srca brojnim kolegama sve dok se nije zaljubila u muškarca koji joj je promijenio život!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Goldie Hawn na holivudskoj je sceni još od kraja 60-ih godina, a glumica je tijekom bogate karijere vodila i zanimljiv privatni život.

Američka glumica, pjevačica i producentica Goldie Hawn na sceni je već dugi niz godina, a svojim ulogama si je osigurala status jedne od najvećih zvijezda Hollywooda. Omiljena glumica ovih dana slavi 76. rođendan, a njezina karijera seže nekoliko desetljeća unatrag.

Pogledaj i ovo Goldie Hawn i Kurt Russell - 1 Bio joj je premlad! Vole se 40 godina, ali nikad se nisu vjenčali: Ljubav im se nije dogodila na prvi pogled, spojilo ih je nešto drugo!

Goldie je rođena u Washingtonu te je odrasla sa sestrom Patti. Roditelji su im dugo tajili da su imale i brata koji je preminuo još kao dijete. Goldie je u zabavnu industriju ušla još kao djevojčica, a sa samo tri godine počela je plesati step i balet. Na kazališnim daskama se prvi put pojavila 1964. godine kada je utjelovila Juliju u Shakespearovoj predstavi "Romeo i Julija".

Sredinom 60-ih se preselila u Kaliforniju te je u Los Angelesu glumila u nekoliko predstava prije nego što je dobila prvu ulogu u televizijskoj seriji. Utjelovila je tipičnu "blesavu" plavušu, zbog čega joj je karijere jedno vrijeme bila svedena na to, no publika je zavoljela te joj nije trebalo dugo da nastavi dobivati uloge.

Ulogama u nekoliko filmova pokorila je kritiku i struku, a zahvaljujući filmu "Cactus flower" iz 1969. dobila je i prvog Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu. Njezina karijera krenula je vrtoglavim usponom nakon toga, a Goldie je 70-ih godina bila jedna od najvećih zvijezda Hollywooda. U to je vrijeme počela i pjevati, a prvu ploču je objavila 1972. godine. U snimanju joj je pomogla Dolly Parton, a ploča "Goldie" postigla je veliki uspjeh.

Sve do danas imala je velike uloge za koje je dobila brojne nominacije i nagrade, a sve ostalo je povijest. Hawn je nerijetko bila i na listama najpopularnijih seks-simbola, a muškarci diljem svijeta su uzdisali za njom.

Tijekom bogate karijere vodila je i zanimljiv privatni život. Prije nego što se proslavila ljubila je glumca Marka Goddarda i pjevača Spira Vendurara, a prvi put je pred oltar stala s plesačem Gusom Trikonisom. Vjenčali su se 1969. godine na Havajima, a njihov je brak potrajao četiri godine. Nakon njega bila je u zagrljaju Teda Grossmana, švedskog glumca Bruna Wintzella te talijanskog glumca Franca Nera.

Od prvog supruga službeno se rastala tek kada se zaručila za glazbenika Billa Hudsona 1975. godine, kojeg je upoznala godinu dana ranije. Vjenčali su se 1976. godine, a zajedno su dobili dvoje djece, danas glumce Kate Hudson i Olivera Hudsona. Nakon što se rastala od Billa 1980. godine, Goldie je ljubila francuskog kolegu Yvesa Reniera, no sve se promijenilo na Valentinovo 1983. godine kada je počela hodati s glumcem Kurtom Russelom.

Par se upoznao godinama ranije nego što je započeo vezu, 1968. na snimanju filma "Jedinstveni, istinski, originalni obiteljski bend" i već je tada Hawn bila impresionirana Russellom. Njoj je tada bila 21, a njemu tek 16 godina i nisu odmah kliknuli. No kada su se ponovno sreli na setu romantične drame "Swing Shift" 15 godina kasnije, dogodila im se ljubav koja traje do današnjih dana.

Iako su skupa već gotovo četiri desetljeća, Kurt i Goldie nikada nisu svoju ljubav okrunili brakom te to i ne namjeravaju. Zajedno imaju sina Wyatta Russela, koji je također glumac, a nikada nisu tajili koliko im je veza promijenila život na bolje.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Frano Kekez Frano Kekez - 2 Frano Kekez - 6 Frano Kekez - 7 +5 Frano Kekez - 3 Celebrity Frano bez dlake na jeziku o ostalim kandidatima MasterChefa i članovima žirija: "Pravi je gad!"

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju María Isabel Nadal i Maria Xisca Perello (Foto: Profimedia) Rafael Nadal i Mery (Foto: Getty) Rafael Nadal i Mery (Foto: Getty) Rafael Nadal i Mery (Foto: Instagram) +3 Rafael Nadal i Mery (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Već odavno je objasnila zbog čega se nikada ne pojavljuje u javnosti s poznatim suprugom, a evo i zašto je sada napravila iznimku

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene