odlično se posložilo!

Nisu ju htjeli jer nije bila zvijezda, druga glumica je odlučno odbijala ulogu u hitu, a sve je razriješila legendarna oskarovka

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Anne Hathaway i Meryl Streep odigrale su glavne u uloge u filmu "Vrag nosi Pradu" koji je ostvario uspjeh čim je izašao u kina. Anne se morala namučiti kako bi dobila angžman koji joj je lansirao karijeru uzlaznom putanjom.

Hit-komedija "Vrag nosi Pradu" 29. lipnja će proslaviti 15. godišnjicu od svog izlaska i povodom toga redatelj David Frankel je otkrio da Anne Hathaway nije bila prvi izbor za ulogu novinarke Andy Sachs. 

Pogledaj i ovo Meryl Streep i Don Gummer nakon 45 godina braka Razvodi se jedan od najdugovječnijih holivudskih parova, dugo su skrivali i pravu istinu o svom braku!

Film je nastao na temelju satiričnog romana Lauren Weisberger i ostvario veliku popularnost čim se pojavio u kinima. Andy, koja mašta o ozbiljnoj karijeri u uglednim magazinima poput New Yorkera i Vanity Faira, prijavi se na razgovor za posao druge asistentice moćne Mirande Pristly, urednice modnog časopisa Runway. 

Miranda je poznata po okrutnosti, iscrpljivanju svojih zaposlenika i odijevanju u odjeću marke Prada. Ona isprva odbije Andy, koja se loše odijeva prema njezinim kriterijima, no onda ju zaintrigira njena inteligencija i otvorenost te joj daje šansu no mora se namučiti da se dokaže. 

Mirandu je utjelovila oskarovka Meryl Streep, a uz nju i Hathaway u filmu glume Emily Blunt, Stanley Tucci i Simon Baker. Redatelj Frankel, koji je režirao i šest epizoda kultne serije "Seks i grad", ispričao je za Entertainment Weekly da Anne nije trebala biti dio komedije "Vrag nosi Pradu". 

Objasnio je da je filmski studio Fox 2000 htio već poznatu glumicu Rachel McAdams koja je u to vrijeme ostvarila uloge u hit-filmovima, romantičnoj drami "Bilježnica" i komediji "Opasne djevojke". 

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Anne Hathaway (Foto: Profimedia) Anne Hathaway (Foto: Profimedia) Anne Hathaway (Foto: Getty Images) +0 Anne Hathaway (Foto: Instagram) Preporuke Navikli smo ju gledati u ženstvenim ulogama, ali neki bi zbog ovog mogli doživjeti traume

"Počeli smo pregovore s Annie i htjeli se dogovoriti s njom, no u studiju Fox to nisu dobro prihvatili... Ponudili smo ulogu Rachel McAdams tri puta. U studiju su bili odlučni u tome da ju angažiraju, a ona je bila odlučna u tome da ne želi odigrati tu ulogu", ispričao je Frankel. 

Razmatralo se i Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Hudson i  Kirsten Dunst, no Hathaway je bila uporna da uloga pripadne njoj. "Govorila mi je. Osjećala sam ju. Bila je o temi koju sam shvaćala jako ozbiljno, no na zabavan način", rekla je svojedobno Anne. 

Glumica se sastala s izvršnim direktorima studija Fox kako bi ih uvjerila da je ona spremna zaigrati u filmu, no presudilo je to što se Meryl založila za Hathaway. 

Na prvom danu snimanja Streep je rekla Anne da joj je drago što će zajedno snimati. "Mislim da si savršena za tu ulogu. Tako sam sretna što ćemo surađivati. To je posljednja lijepa stvar koju ću ti reći", otkrila je jednom oskarovka kako se odigrao njihov susret na setu. 

Inspiracija za lik Mirande je bila Anna Wintour, urednica Voguea kojoj se svidio film unatoč početnom skepticizmu. Ona nije bila pozvana na premijeru, no pojavila se kada je bilo prikazivanje za medije i nosila je od glave do pete Pradu. 

Zanimljivo je kako je Meryl sve što je obukla na snimanju donirala u dobrotvorne svrhe, a Anne je baš kao i njezin lik smršavila i počela nositi dva broja manju odjeću. 

Film je snimljen u 57 dana što je prilično brzo za Hollywood. Komedija "Vrag nosi Pradu" je donijela i ljubav glumcu Tucciju koji je izgubio suprugu nakon teške bitke s rakom. Preko kolegice Emily Blunt je upoznao njezinu sestru Felicity s kojom se oženio 2012. 

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Grupa Hurricane - 1 Celebrity Pogledajte kako zgodne Srpkinje koje su oduševile na Eurosongu uživaju na egzotičnoj lokaciji, fotke su bombastične!

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Hudson i Danny Fujikawa (Foto: Profimedia) - 3 Kate Hudson i Danny Fujikawa (Foto: Getty Images) Kate Hudson, Goldie Hawn, Kurt Russell (Foto: Getty Images) Kate Hudson i Matt Bellamy (Foto: AFP) +14 Kate Hudson, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow (Foto: Instagram) Celebrity Dobila je troje djece s tri različita muškarca, a od posljednjeg se odvaja u rijetkim trenucima i ne suzdržava se od sočnih poljubaca u javnosti

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene