U kinima od 23. prosinca!

Na hrvatskoj premijeri sjajna ekipa predstavila “Nebesa” Srđana Dragojevića

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema u ponedjeljak je premijerno prikazan film “Nebesa” Srđana Dragojevića. Novi film cijenjenog srpskog redatelja hitova “Parada” i “Mi nismo anđeli” na repertoarima je hrvatskih kina od četvrtka, 23. prosinca.

 Film “Nebesa” svjetsku je premijeru imao na prestižnom filmskom festivalu u Locarnu, trenutačno se prikazuje u nekoliko zemalja, a svečanom zagrebačkom projekcijom uz gostovanje ekipe filma započinje prikazivanje “Nebesa” u CineStar kinima te u dvoranama Kino mreže širom Hrvatske.

Pogledaj i ovo Film \'\'Nebesa\'\' Sve o njezinu novom filmu Ksenija Marinković o ulozi žene koja se najviše boji što će selo reći: "To mi je jako poznato"

Zagrebačkoj publici film su predstavili redatelj Srđan Dragojević, producentica Biljana Prvanović te glumačka ekipa iz Hrvatske: Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Dejan Aćimović i Slaven Knezović. Ekipa će gostovati i na svečanoj projekciji u riječkom kinu Art-kino Croatia 21. prosinca.

Film “Nebesa” nastao je u koprodukciji svih zemalja bivše Jugoslavije. Hrvatski koproducent filma je Studio Dim, a koproducentica nedavno preminula Darija Kulenović Gudan kojoj je posvećena zagrebačka premijera.

“Nebesa” su provokativna filmska priča ispričana u tri poglavlja koja propituju izazove kršćanstva u postsocijalističkom društvu punom praznovjerja, korupcije i nade. U prvoj priči Stojan (Goran Navojec), ratni izbjeglica i bivši oficir od Boga na dar dobiva aureolu. Supruga Nada (Ksenija Marinković) tjera ga na grijeh kako bi se riješio dara i neželjene pažnje susjeda (Dejan Aćimović). U drugoj priči Gojko (Bojan Navojec), mentalno hendikepiran i duboko religiozan mladić, osuđen je na smrt zbog višestrukog ubojstava koje je počinio u pokušaju krađe mobitela. U trećoj priči Papić (Srđan Žika Todorović), dobar, ali nepriznat umjetnik spoznaje da njegove slike imaju nevjerojatne moći - hrane promatrača. “Nebesa” donose nekonvencionalni pogled na tranzicijsko razdoblje u postkomunističkoj zemlji, tretirajući ga kao turbulentni prelazak iz paganskog svijeta u kršćansku eru.

Scenarist i redatelj filma Srđan Dragojević rođen je 1963. u Beogradu. Diplomirao je Kliničku psihologiju i Filmsku i TV režiju. Objavio je tri knjige poezije, a javnost ga prvenstveno poznaje kao jednog od najcjenjenijih srpskih autora crnih komedija. Publika ga pamti po hitovima “Prada” i “Mi nismo anđeli”. U njegovom filmskom opusu ističu se i filmovi “Rane” te “Lepa sela lepo gore”.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene