Očekivano?

Akademija povukla drastičan potez prema Willu Smithu nakon incidenta na Oscarima, o svemu se oglasio i on

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Will Smith dobio je zabranu dolaska na Oscare sljedećih 10 godina pa je kratko prokomentirao odluku Akademije filmske umjetnosti i znanosti.

Glumcu Willu Smithu zabranjen je dolazak na dodjelu nagrada Oscar narednih 10 godina nakon što je na ovogodišnjoj ceremoniji fizički napao komičara Chrisa Rocka na pozornici, objavila je Akademija filmske umjetnosti i znanosti u priopćenju za CNN.

Pogledaj i ovo Jada Pinkett Smith (Foto: Instagram) napredak koji je čekala Supruga glumca koji je zbog nje napravio skandal na Oscarima, pohvalila se pomakom u borbi s bolesti o kojoj je godinama šutjela

"Odbor je odlučio da na period od 10 godina, počevši od 8. travnja 2022. godine, gospodinu Smithu neće biti dopušteno pohađati bilo kakve događaje i programe u organizaciji Akademije, uživo i virtualno, uključujući i dodjelu nagrada Oscar", kazali su predsjednik Akademije David Rubin i izvršni direktor Dave Hudson u izjavi u petak.

Odluka je donesena na sastanku Odbora upravitelja koji je održan u petak u los Angelesu. Sastanak je sazvan nakon što je Will Smith napustio Akademiju prošli tjedan.

Glumac je na zabranu reagirao kratkom izjavom.

"Prihvaćam i poštijem odluku Akademije", kazao je Smith za CNN.

Podsjetimo, Will se tijekom prijenosa uživo popeo na pozornicu i udario Rocka u lice nakon što se komičar našalio na račun njegove supruge Jade Pinkett Smith. Manje od sat vremena kasnije, Smith je osvojio Oscara za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Kralj Richard".

Akademija filmske umjetnosti i znanosti, koja broji 9.900 članova, odmah nakon dodjele osudila je postupke Willa Smitha.

"Službeno smo započeli istragu incidenta i istražit ćemo daljnje radnje i posljedice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom", istaknuli su tada, a kao posljedica se spominjala i mogućnost oduzimanja kipića, što se dosad dogodilo samo jednom u 94 godine dugoj povijesti dodjele, a radilo se o Oscaru za najbolji dokumentarac koji je 1969. dodijeljen, a zatim i zbog neprimjerenosti oduzet filmu "Young Americans".

Inače, osim Smitha, zabranu dolaska na Oscare imaju i producent Harvey Weinstein, glumac Bill Cosby te redatelj Roman Polanski.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Simona Mijoković Simona Mijoković Simona Mijoković - 2 Simona Mijoković - 1 +1 Simona Mijoković (FOTO: Facebook) - 1 Celebrity Kći Simone i Ante Gotovca proslavila je 16. rođendan, ponosna mama objavila je njezinu najnoviju fotografiju!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene