plovilo od 100 milijuna dolara

Iza njega su velike afere i tragični gubici, sada je stigao u Hrvatsku i luksuznom jahtom obilazi našu obalu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

James Simons stigao je u Šibenik u društvu prijatelja i supruge Marilyn na jahti Archimedes, a i njegov rođak Robert Lourie je uplovio na svom luksuznom plovilu.

Američki milijarder i ugledni matematičar James Simons (83) uplovio je u šibensku luku na svojoj luksuznoj jahti Archimedes dugačkoj 68 metara. 

Simons, koji je glavni donator demokrata, plovim Jadranskim morem u društvu prijatelja i supruge Marilyn (68). Njegova jahta je izgrađena 2008. za svotu od 100 milijuna dolara te o Jamesu i ostalima dok plove brine 18 članova posade. Održavanje skupog plovila iznosi između osam i 10 milijuna dolara na godinu. 

S milijarderom je i rođak Robert Lourie koji je stigao na svojoj luksuznoj jahti Prediction. Po snimljenim fotografijama se može vidjeti da se Simons ozlijedio jer ima poveze i flastere na obje noge i desnoj ruci. 

James se našao prije tri godine usred skandala jer su procurili dokumenti da je sakrio više od osam milijardi eura na Bermudima. Nekoliko puta je bio dio afera jer je optužen za izbjegavanje plaćanja poreza, a smatra ga se jednim od najvećih ulagača s Wall Streeta. 

Simonsovo bogatstvo se procjenjuje na više od 25 milijardi dolara i 66. je najbogatija osoba na svijetu. Marilyn mu je druga supruga i 20-ak godina svog života je posvetila radu u obrazovanju i volontiranju u neprofitnom sektoru. 

Supružnici su veliki filantropi i zbog Jamesovog doprinosa matematici 2016. je nazvan asteroid prema njemu. Inače, Simons iza sebe ima bolne gubitke. 

Naime, kako su pisali strani mediji, 1996. mu je sina Paula u dobi od 34 godine pregazio auto dok je vozio bicikl. 2003. se Jamesov 24-godišnji sin utopio na Baliju. Simons ima i kćeri Audrey i Liz te sina Nata koji je investitor i filantrop. 

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Valentino Rossi i Francesca Sofia Novello Celebrity Ukrotila je jednog od najpoželjnijih muškaraca, a sada se pohvalila da zajedno ljetuju u Hrvatskoj: "Najbolje iskustvo u životu!"

 

 

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene