15. listopada

Teška industrija 40 godina karijere slave u Lisinskom!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Teška industrija, sarajevski bend iz sedamdesetih, koji su osnovali Mađar Gabor Lengyel i nezamjenjivi gitarista, aranžer i kompozitor Vedad Hadžiavdić, ove godine obilježava dugih 40 godina karijere.

Kroz ovaj regionalno poznati bend prošli su mnogi pjevači, kao što su: Seid Memić Vajta, Fadil Toskić, Goran Kovačević i Marta Kuliš.

Pogledaj i ovo Sting omiljeni umjetnik Glazbeno putovanje kroz vrijeme: Sting se u svibnju vraća u Zagreb

Trenutno bend djeluje iz Zagreba u slijedećem sastavu, a iz prve postave tu su: gitarista, aranžer i kompozitor Vedad Hadžiavdić, i basista i producent Ivica Propadalo te noviji članovi: vokal Lea Mijatović, Fran Šokić na klavijaturama i bubnjar Robert Domitrović.

U ovom sastavu snimili su dva albuma: Nazovi album pravim imenom i aktualni Bili smo raja, koji je posvećen «sarajevskoj pop-rock školi» i jednom neponovljivom vremenu.

>> Teška industrija ima novi singl - Pomračenje srca

Na albumu su pomno odabrane pjesme Zdravka Čolića, Bijelog Dugmeta, Kemala Montena, Plavog orkestra,Indexa, Dine Merlina, Crvene jabuke i Halida Bešlića, čija pjesma Umeni jesen na YouTubeu dostiže oko 3 milijuna klikova.

Svojim koncertima priređuju publici pravi užitak i zabavu, koja nerijetko preraste u pravi tulum. Od izlaska posljednjeg albuma bend je napravio stotinjak promotivnih koncerata po regiji.

Prije dva mjeseca bend je sa pjesmom Majske kiše, u suradnji sa legendom Kemalom Montenom pobjedio na velikom europskom festivalu SUNCANE SKALE U Herceg Novom.

Koncert povodom 40 godina karijere - 15.10.2013., Lisinski

Ove godine grupa Teška industrija slavi 40 godina od svog osnutka.

Prvi u nizu najznačajnijih koncerata održat će se u Zagrebu, 15.10. 2013., u koncertnoj dvorani Lisinski.

Bendu će se na pozornici pridružiti i veliki broj njihovih kolega sa glazbene scene, čija ćemo imena još neko vrijeme držati u tajnosti. Također, na pozornici uz sam bend gostovat će još nekoliko gudača, puhača i pratećih vokala, a glazbeni producent je Nikša Bratoš, dok će se za režiju pobrinuti Krešimir Dolenčić.

Ulaznice će se uskoro naći u prodaji, a moći će se kupiti na blagajni Lisinskog, na ulaznice.com.hr i u prodavaonici CR u Bogovićevoj.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene