Jedinstvena večer

Regionalna „New wave“ sevdah senzacija – ansambl Halka večeras u Zagreb

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sinoć je u zagrebačkoj galeriji Velvet održano glazbeno druženje sa sevdah senzacijom –ansambl Halka, ususret večerašnjem rasprodanom zagrebačkom koncertu u organizaciji udruge Ja BIH.

U ovoj jedinstvenoj večeri posvećenoj sevdahu uživali su brojni štovatelji ovog glazbenog žanra poput: Ivica Propadalo, Nada Rocco, Kim Verson, Lea Mijatović, Hamed i Kristina Bangoura, Nikša Bratoš, Đelo Hadžiselimović, Bobo Jelčić, Jerko Marčić i brojni drugi.

Pogledaj i ovo Dora (FOTO: Pixell) Internet gori Gledatelji komentiraju Doru na društvenim mrežama: ''Roko je zaista bio najbolji''

Popularni bosanskohercegovački ansambl Halka u sklopu svoje europske turneje po prvi puta dolazi u Zagreb te će zagrebačka publika premijerno moći čuti njihove live izvedbe. Halka ansambl čine vrsni glazbenici koji imaju jedinstvenu interpretaciju, a to su Božo Vrećo kao vokalni solist, gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, pijanist i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionist Anes Beglerbegović.

Ansambl Halka od prvog pojavljivanja u travnju 2013. godine izazvao je veliko zanimanje bosanskohercegovačke publike. Prvi album u produkciji Gramofona sniman je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru dok je miks i mastering rađen u znamenitom Bauer studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj. Prvim albumom Halka donosi novu interpretaciju sevdaha uz elemente jazza, a konačan rezultat je 14 pjesama koje su vjerne onome što je najbolje u povijesti sevdaha. Halka odaje počast velikanima sevdaha poput Joze Penave, Rade Jovanovića, Zekerijaha Đezića, Emine Zečaj, Nade Mamule, Zaima Imamovića, Omera Pobrića, Safeta Isovića, Himze Polovine i brojnih drugih, kao i neznanim velikanima čija su imena izgubljena u vremenu, a bez čijeg djela Halka danas ne bi bila moguća.

S obzirom da pojedine izvedbe imaju i upečatljive jazz aranžmane ovo je svojevrsna pozivnica i svim ljubiteljima jazza da poslušaju ovaj mladi ansambl i uživaju u lijepoj glazbenoj večeri.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene