Bila je prava ljepotica

Legendarna glumica danas slavi rođendan, a u opuštenom izdanju malo tko bi je prepoznao

Faye Dunaway (Foto: Getty) Faye Dunaway (Foto: Getty) Getty 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Faye Dunaway (Foto: Getty) +0 Faye Dunaway (Foto: Getty) Galerija

Faye Dunaway najpoznatija je po ulozi u filmu "Bonnie & Clyde", a tijekom karijere odbila je uloge koje su dobile Oscara, dvaput se udavala te ima jedno dijete.

Glumačka diva Faye Dunaway jedna je od legendi Hollywooda, a žena koja danas slavi 79. rođendan po mnogima je jedna od najboljih živućih glumica na svijetu.

Pogledaj i ovo Joan Collins (Foto: Instagram) No make up Glumačka diva u 85. godini života prvi put pokazala lice bez teške šminke

Karijeru je započela kasnih 60-ih godina, a najpoznatija je po svojoj ulozi u filmu "Bonnie & Clyde".

Upravo uloga Bonnie Parker označila joj je karijeru, no prije nego što je ona dobila čast da glumi u filmu, producenti su razmatrali Cher, Ann-Margaret, Tuesday Weld i Sue Lyon za ekranizaciju tog filma. Dunway je ujedno i jedna od samo četiriju glumica koje su tijekom karijere dobile nagrade za najbolju i najgoru glumicu.

Oscara je dobila za ulogu u filmu "Network", a Zlatnu malinu zaradila je za "Mommie Dearest". Osim Faye, to je uspjelo još samo Sandri Bullock, Lizi Minnelli i Halle Berry.

Faye je triput bila nominirana za nagradu Oscar, a tijekom karijere zaradila je i tri Zlatna globusa za svoje uloge na televiziji i filmu. Vlasnica je nagrada BAFTA i Emmy te je prva dobitnica priznanja Leopard Club.

Najpoznatija uloga koju je tijekom karijere Faye odbila jest lik Sare u "Rekvijemu za snove". Ulogu je na kraju dobila Ellen Burstyn, koja je nagrađena i Oscarom za svoj rad. Ponuđena joj je i uloga u filmu "Julia", no i tu je ulogu odbila, a Jane Fonda koja je odglumila to umjesto nje nominirana je za Oscara za najbolju žensku glumicu.

Fayein otac John MacDowell Dunaway Jr. bio je vojno lice dok je odrastala, a to je rezultiralo činjenicom da je djetinjstvo provela seleći se po SAD-u i Europi.

Što se ljubavnog života tiče, Faye je bila dvaput udana, a oba su braka trajala manje od šest godina. Njezin je prvi suprug američki glazbenik Peter Wolf, a bili su u braku od 1974. do 1979. godine.

Drugi je suprug Faye Dunaway britanski fotograf Terry O'Neil, otac njezina jedinog djeteta. U braku su bili od 1983. do 1987. godine.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Faye Dunaway (Foto: Getty) Faye Dunaway (Foto: Getty) Faye Dunaway (Foto: Getty) Faye Dunaway (Foto: Getty) +0 Faye Dunaway (Foto: Getty) Celebrity Slavna glumica izgubila posao zbog zlostavljanja kolega, to što im je radila je grozno

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene