Obrat situacije

Priča o jedinoj osobi koja je misteriozno nestala u Vatikanu dobiva novi nastavak, hoće li svijet saznati što se dogodilo 15-godišnjoj djevojci?

Nestanak Emanuele Orlandi Nestanak Emanuele Orlandi Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Nestanak Emanuele Orlandi Pietro Orlandi, brat Emanuele Orlandi +0 Nestanak Emanuele Orlandi Galerija

"Vatican Girl" intrigantni je dokumentarac o jedinoj nestaloj osobi u Vatikanu, mladoj Emanueli Orlandi, čiji se slučaj ponovno otvara nakon što je zahvaljujući filmu za njega čuo čitav svijet.

Vatikanski dužnosnici ponovno će otvoriti istragu misterioznog nestanka tinejdžerice Emanuele Orlandi, kojoj se izgubio svaki trag prije gotovo 40 godina i čiji je slučaj obavijen velom tajne.

15-godišnja Emanuela nestala je u Rimu u lipnju 1983. godine, samo dvije godine nakon neuspjelog atentata na tadašnjeg papu Ivana Pavla II., i otad joj nema traga, a neki njezin slučaj povezuju baš s s pucnjavom. Viši vatikanski tužitelj Alessandro Diddi vodit će novu istragu, tijekom koje će biti pregledani stari dosjei i ponovno će se razgovarati sa svjedocima i Emanuelinim bratom Pietrrom.

Emanuela je bila kći vatikanskog zaposlenika, a nestala je dok je išla na sat glazbenog i već dugo postoje sumnje da Vatikan zna više o tome što se dogodilo, ali šuti, a o svemu je snimljen dokumentarni film "Vatican Girl".

Vijest o Emanuelinu nestanku stigla je i do Pape Ivana Pavla II., ali Vatikanska crkva nije im bila od neke pomoći iako je Emanuela bila njihova državljanka. Njezin brat Pietro i novinar Andrea osobe su koje u četiri epizode najviše pomažu da shvatimo što se dogodilo. U dokumentarcu je još mnogo likova koji nam zapravo unose samo veću konfuziju i odvraćaju nam pozornost od onoga što je zapravo bitno, a to je misteriozni nestanak 15-godišnjakinje iz Vatikana koji se dogodio prije 37 godina.

"Vatican Girl" prije svega je potresan dokumentarni film, najviše zbog činjenice da je na ovaj ili onaj način prekinut život jedne nevine tinejdžerice, a u drugu ruku zbog toga što svaki trag vodi do Vatikana. Film Vatikan dočarava kao državu koja ima svoja pravila, gdje vlada kao apsolutna monarhija, i državu koja je beskrupulozna. Vatikan je nešto sveto i nedodirljivo, ali iza tog vela misterija, prema dokumentarcu, kriju se zataškavanja, suradnja s talijanskom mafijom, pranja novca i otmice. Priča se o mračnoj strani centra katoličke religije, koja je nekim gledateljima potresnija od same otmice.

Prije tri tjedna senator Carlo Calenda u talijanskom je parlamentu pozvao na osnivanje komisije koja bi istražila nestanak, a smatra se da je ponovno otvaranje istrage povezano upravo s njegovim zahtjevom. Senator Calenda rekao je da bi cilj komisije bio izvršiti pritisak na Vatikan da konačno prizna sve što zna o nestanku talijanskim vlastima.

"Mi smo velika sekularna nacija koja se prema Vatikanu odnosi s poštovanjem, ali ovaj se slučaj sigurno ne može smatrati zatvorenim na ovaj način", zaključio je u svom govoru, s nadom da će se konačno saznati što se dogodilo Emanueli.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput Maja Šuput i Nenad Tatarinov - 6 Maja Šuput i Nenad Tatarinov - 5 Maja Šuput i Nenad Tatarinov - 3 +27 Maja Šuput i Nenad Tatarinov - 2 Celebrity Maja Šuput u leopard bikiniju istaknula utegnuti trbuh, ali i druge atribute: "Pa može li bolje?"

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Harry i Kate Middleton Princ Harry i Kate Middleton Kate Middleton i Meghan Markle Princ Harry i Kate Middleton +25 Princ Harry, Meghan Markle i Kate Middleton - 4 Celebrity Kate Middleton viđena prvi put nakon svega što joj je princ Harry priredio, njezino lice jasno govori kako se osjeća!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene