uigrani par

Prilazili su mu zbog lika negativca kojeg nije ni trebao glumiti, a partnerica mu je bila dobro poznati seks-simbol

Richard Gere, Alejandra Silva (Foto: Profimedia) Richard Gere, Alejandra Silva (Foto: Profimedia) Profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Richard Gere, Alejandra Silva (Foto: Profimedia) +0 Richard Gere (Foto: AFP) Galerija

Osim u filmu ''Prijevara'', Richard Gere i Susan Sarandon u filmu "Jesi li za ples?" iz 2004. također su utjelovili supružnike.

Film "Prijevara" dobio je pohvale od kritičara i publike, a u njemu su glavne uloge odigrali legendarni holivudski glumci Richard Gere i Susan Sarandon

Pogledaj i ovo Al Pacino - 4 Evo što se dogodilo Pacino na Oscarima dobio veliku čast, no umjesto oduševljenja razočarao je gledatelje: ''Uništio je najnapetiji dio večeri!''

Radnja prati 60-godišnjeg Roberta Millera, koji upravlja fondom skupa s kćeri Brooke i planira ga prodati za golemi novac. Robert je dugo godina u braku s Ellen, a vara ju s puno mlađom vlasnicom galerije Julie. Stvari se zakompliciraju kada doživljava nesreću koju mora prikriti, ali i kada njegova kći otkriva da je krivotvorio financijska izvješća. 

Gere je utjelovio Roberta, dok je Sarandon odigrala Ellen, a njihovu kćer glumi Brit Marling. Zanimljivo je da je kuća u kojoj u filmu žive Milleri bila korištena i u hitu "Vrag nosi Pradu", a u njoj je živjela zločesta šefica Miranda Priestly, čiji je karakter odlično prikazala Meryl Streep. 

U filmu "Prijevara" pojavljuje se sudac Ritteband i čovjek tog imena postoji u stvarnom životu. Riječ je o čovjeku koji je bio zadužen za mnoga suđenja slavnima, a među njima je i ono redatelju Romanu Polanskom za seksualna zlostavljanja u kasnim 70-ima. 

Ulogu Roberta prvotno je trebao odigrati Al Pacino i nije otkriveno zašto ga je Gere zamijenio. Glumica Britt mogla je uvjerljivije utjeloviti svoju ulogu jer ima iskustvo u financijama i stažirala je jedno ljeto u poznatoj investicijskoj banci Goldman Sachs. 

Gereu i Sarandon to nije bio prvi put da su glumili supružnike. Naime, u toj ulozi našli su se u filmu "Jeste li za ples?" iz 2004. Kriminalistička drama "Prijevara" djelomično se može smatrati snimljenom prema stvarnim događajima jer govori o financijskim malverzacijama na Wall Streetu koje su s godinama razotkrivene. 

Gere je svojedobno rekao da njegov lik nije potpuni negativac i da se dosta gledatelja poistovjetilo s njime. "Uvidjeli su ljudsku stranu u njemu. Znali su mi prilaziti i reći da se osjećaju loše jer su se toliko identificirali s Robertom i htjeli su da nađe izlaz iz svojih problema", rekao je glumac. 

Film je bio nominiran za nagradu Zlatni globus. 

  1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Prijatelji (Foto: IMDB) Prijatelji (Foto: IMDB) Prijatelji (Foto: IMDB) Prijatelji (Foto: IMDB) +1 Prijatelji (Foto: IMDB) Celebrity Baš je teško ovo gledati: Svaka nova fotka najdražeg Chandlera dodatno zabrinjava – uhvaćen kako jedva hoda i teško diše

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene