ostvario nevjerojatni uspjeh!

Sumnjali su u njegovu ideju pa se dokazao golemim profitom, a otpočetka je znao tko će mu biti glavni adut

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Početak" jedan je od najboljih i najzahtjevnijih projekata poznatog redatelja Christophera Nolana, a možete ga pogledati u nedjelju u 23 sata na Novoj TV.

Redatelj Christopher Nolan je nakon završetka snimanja filma "Početak" priznao da mu je to bio najzahtjevniji projekt u karijeri, a bio je nominiran u osam kategorija za nagradu Oscar. 

Pogledaj i ovo Kelly Rohrbach i Leonardo DiCaprio - 3 pamtimo je i iz Baywatcha Nakon prekida s Leonardom DiCaprijom utjehu je pronašla u milijarderu, a njene nove fotografije otkrile su lijepe vijesti!

Glavnu ulogu Dominicka Cobba, lopova koji obavlja poslove industrijske špijunaže odigrao je Leonardo DiCaprio. On pritom koristi eksperimentalnu vojnu tehnologiju koja mu omogućava ulazak u podsvijest njegovih meta. Dominicku je ponuđena jedinstvena prilika da se vrati starom životu i on pristaje na to, iako je za to potreban naizgled nemogući zadatak.

Uz DiCaprija se u filmu pojavljuju Ellen Page kao Ariadne, studentica arhitekture unovačena za izradu raznih predjela u snovima, Joseph Gordon-Levitt kao Arthur, Cobbov partner koji organizira i istražuje misije te Tom Hardy kao Eames, Cobbov suradnik oštar na jeziku.

Kompanija Warner Bros. dopustila je Nolanu da snimi svoj strastveni projekt "Početak" tek nakon što je film "Vitez tame" ostvario zavidnu zaradu od milijardu dolara. Dali su poznatom redatelju budžet od čak 160 milijuna dolara, a on je to opravdao zaradivši 800 milijuna dolara u kinima diljem svijeta.

Christoper je odmah znao da želi DiCaprija za ulogu Cobba dok je druge glumce razmatrao nakon što je on pristao snimiti film. "Pokušavao sam zaposliti najbolje ljude koje sam mogao naći za ostale uloge, one koji su se osjećali ispravnima pokraj Lea", ispričao je redatelj.

Kada je Leonardo postao dio ekipe, Nolan je proveo s njime mjesece raspravljajući o scenariju. "Napravio je neke izvanredne stvari i zaista mi postavio izazov da napravim jasniji scenarij. Usto mi je rekao da slijedim logiku i bit karaktera likova", objasnio je redatelj.

Kao DiCaprio ni Ellen Page nije morala proći audiciju za ulogu. Naime, glumica i Nolan su se našli zbog nečeg što nije imalo veze s filmom. Već sljedećeg tjedna, Christopher joj je poslao scenarij da pročita scenarij, a budući da joj se svidio lik Ariadne prihvatila je ulogu.

Triler je sniman u čak šest zemalja. Ima scena iz Bedforfshirea, Calgaryja, Maroka, Tokija, Londona i Los Angelesa.

Film je bio nominiran u osam kategorija za prestižnu filmsku nagradu Oscar, a pobijedio je u njih četiri. Odnio je zlatne kipiće za zvučne i i vizualne efekte te za najbolje postignuće u kinematografiji. 

Znanstveno-fantastični triler je uz priznanja struke dobio i dobre reakcije gledatelja. 

 


 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene