savršen za blagdane

Predivan film za cijelu obitelj koji će vas beskrajno zabaviti - priča o vjerovanju u snove i malim stvarima koje najviše znače!

Timothee Chalamet, Willy Wonka Timothee Chalamet, Willy Wonka Foto: Profimedia

Ovoga Božića, mlađe generacije su dobile novog Wonku, možda i najboljeg do sada. Timothée Chalamet je dobio ogroman zadatak odigrati najdražeg čokoladnog genijalca u njegovim samim početcima, te sam gotovo sigurna da će vas oduševiti jednako kao što je oduševio mene.

Gotovo pa svaka generacija ima svog Willyja Wonku, pa su tako naši roditelji imali genijalnog Gene Wildera koji je 1971. godine odigrao Wonku na šarmantan, ali psihotičan način. 2005. godine imali smo priliku gledati Johnnyja Deppa u ulozi Wonke kao ekscentričnog, čudnovatog, i pomalo strašnog čokolatijera koji je odlučio nekolicini djece pokloniti čokoladno iskustvo života.

Ovoga Božića, mlađe generacije su dobile novog Wonku, možda i najboljeg do sada. Timothée Chalamet je dobio ogroman zadatak odigrati najdražeg čokoladnog genijalca u njegovim samim počecima, te sam gotovo sigurna da će vas oduševiti jednako kao što je oduševio mene.

Redatelj Paul King je izvrsno kreirao ovaj prednastavak popularnog romana Roalda Dahla, Charlie i tvornica čokolade, koji nas uvodi u svijet Wonke kao mladića koji još uvijek nije stekao svoju čokoladnu slavu.

Ono što je meni bilo iznenađenje je da je ovaj film pravi mjuzikl, što nam traileri koji su kružili prije filma nisu dali nikako naslutiti. Prekrasne glazbene izvedbe, s još ljepšom scenografijom i kostimima, čine da se gledatelji dodatno transportiraju u svijet snova.

Iako ovo jest film koji će prvenstveno privući mlađe generacije, Wonka se probija kroz neočekivano mračne životne teme koje prate formativno razdoblje izvanrednog čokolatijera Willyja Wonke. Ove ne tako pozitivne teme su nužne za razvoj narativa, te za bolje razumijevanje glavnog lika kao i njegovog motiva za pravljenje čudnovatih slastica. Film također veoma simbolično provlači temu pohlepe i korupcije koja će mlađim gledateljima biti smiješna na onom prvom nivou, dok ćemo se mi malo stariji smijati od prepoznatljivosti sa stvarnim životom i likovima oko nas.

Simon Farnaby je zajedno s Kingom napisao ovu adaptaciju slavnog romana, ali moram priznati da me je način na koji su Farnaby i King izmijenili u potpunosti lik Wonke, u potpunosti zatekao. Timothée Chalamet u ovom filmu nikako ne rezonira s likovima Wonke koji su igrali Depp i Wilder, kao lika koji je zapravo dosta zloban.

Chalametova verzija ekscentričnog čokolatijera je najjednostavnije za reći - pozitivna. U njegovom liku nema niti trunke ciničnosti kao u Wilderovoj verziji, ili okrutnosti sociopate koji je liku dao Depp. Verzija Willyja Wonke iz 2023. godine je neodoljiva, šarena, s puno pozitive, sjetnog pogleda, i šarmantnog osmijeha.

Timothée Chalamet je imao težak zadatak utjeloviti jednog od najpoznatijih likova iz najpoznatijeg romana, Willyja Wonku.

Chalamet igra Wonku s velikom pozitivnošću i šarmom, dok u isto vrijeme uspijeva prenijeti nezemaljsku nevinost svog lika. Njegov Wonka zločestu stranu, iz njega zrači nevjerojatna doza pozitive, ali ne ona koja vas počne nervirati, nego ona koja vam je u ovom periodu prijeko potrebna. Chalamet svoj lik igra u potpunosti dosljedno od početka do kraja, te zaista mogu reći da je i s likom Willyja Wonke utvrdio svoju glumačku veličinu gdje može igrati apsolutno sve.

Uz Chalameta imamo u filmu priliku gledati sjajne glumce poput Hugha Granta koji igra famoznog Oompa-Loompu sa svojim neodoljivim aristokratskim štihom, kao i uvijek sjajnu Oliviu Colman, Rowana Atkinsona, Sally Hawkins, Matt Lucasa, te mnoge druge fantastične glumce.

Wonka je predivan film za cijelu obitelj koji će vas beskrajno zabaviti. Odlična glazbena podloga, fascinantna scenografija, šareni kostimi, te topla priča o snovima koja će svakoga u publici raznježiti. Ova pozadinska priča o jednom od najzabavnijih likova iz romana o Willyju Wonki je odličan početak i za neke nove nastavke, te se zaista nadam da će Chalamet što dulje ostati kao slavni čokolatijer. Wonka je film o vjerovanju u snove, neodustajanju, te o onim malim, nevidljivim stvarima koje nam najviše znače.

Sve u svemu, savršen film pred blagdane kada nam je pozitiva najpotrebnija.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Aleksandra Prijović - 3 Aleksandra Prijović - 2 Aleksandra Prijović - 7 Aleksandra Prijović - 4 +25 Aleksandra Prijović - 5 Celebrity Aleksandra Prijović iznenadila sve novim imidžem, a u dekolte do pupka nitko nije prestao gledati!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Bloom Tatarinov - 3 Bloom Tatarinov - 2 Bloom Tatarinov - 1 Bloom Tatarinov - 4 +25 Maja Šuput - 2 Zanimljivosti Maleni Bloom bio je zvijezda nastupa Maje Šuput, evo kako se sredio za izlazak na pozornicu: "Večeras samo za vas, u vašem gradu..."

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene