nešto pozitivno!

Topla priča o dobrom čovjeku koji jednostavno radi divne stvari, a zavolite ga na prvu!

Jason Sudeikis, Ted Lasso Jason Sudeikis, Ted Lasso Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Jason Sudeikis, Ted Lasso Galerija

Nikada nisam mislila da će serija koja se vrti oko nogometa biti serija koju ću gledati s takvim uživanjem. Ted Lasso je komedija o američkom nogometnom treneru koji propali engleski nogometni klub digne iz pepela svojom iritantnom pozitivnošću. Ovo je jedna topla priča o dobrom čovjeku koji jednostavno radi dobre stvari.

U pandemiji nam je trebalo bilo što što bi nas učinilo ''normalnim''. Nešto što bi nas izvuklo iz svakodnevnice u kojoj smo gledali koliko je oboljelih taj dan, koliko još moramo biti u karanteni i konstantnom razmišljanju o tome hoćemo li izvući žive glave iz svega toga.

Ted Lasso je serija koja je došla u pravom trenutku. Jedan od kreatora, koji je ujedno i glavni lik serije, jest glumac Jason Sudeikis. Lik Teda bazirao je na liku kojeg je Sudeikis portretirao u nizu promocija za NBC Sports koji izvještava o engleskoj Premier ligi. Lasso je lik kojeg zavolite na prvu, koji vas kupi svojim osmijehom, čudnim smislom za humor i pozitivom koja je konstantna.

Sudeikis je napravio hit-seriju koja uskoro ulazi u svoju treću sezonu, a popularnost može zahvaliti tom sjajnom liku. Seriju je režiralo više redatelja, ali su sve epizode stilski poprilično ujednačene. Izrežirana je jednostavno i bez previše odmaka od norme, što pridodaje boljem razumijevanju likova i radnje. Scenarij je zaista odlično napisan te ima savršene omjere humora, akcije i emotivnih stanja likova. Jason Sudeikis napravio je seriju o sportu koja zapravo nije o sportu. Nogomet je velika metafora o društvu i tome kako se pojedinac uklapa u kolektiv. Kroz nogomet likovi upoznaju sebe, svijet u kojem žive, a nogomet im pomaže u unapređenju odnosa izvan terena. Tu leži genijalnost te feel good serije koja je mnoge oraspoložila tijekom pandemije, a to čini i dandanas.

Likovi u seriji su sjajni! Imamo priliku gledati malo manje poznate engleske glumce i glumice koji daju protutežu američkom optimistu Tedu Lassou. Jedan od mojih najdražih likova u seriji je Roy, kojeg igra Brett Goldstein. Roy je namrgođeni nogometaš koji je zapravo dobrica. Neshvaćen i pred nogometnu mirovinu, iz sezone u sezonu pokušava se pronaći u svijetu mlađih nogometaša, društvenih mreža i u klubu koji vodi iritantno pozitivan trener Lasso. Goldstein je lik Roya odigrao dosljedno, strastveno i prešarmantno. Protuteža liku mrguda je Ted Lasso, kojeg utjelovljuje Jason Sudeikis. Toliko prirodno igra tu ulogu da mislite da je nemoguće da to nije Sudeikis i u privatnom životu. Njegov šarm i ranjivost prodiru kroz male ekrane, a optimizam koji kao lik prenosi gledateljima nešto je što nam kao gledateljima zaista uvijek treba. Ostala glumačka postava također se sjajno nadopunjuje i nema niti jednog lika koji igrom ili svojim prisustvom odskače od drugih.

Ted Lasso predivna je serija koja optimizam i dobrotu provlači kao lajtmotiv kroz sve epizode. Iako na prvu gledamo seriju o nogometnom treneru koji ima zadatak dići na noge propali klub, zapravo gledamo seriju koja se bavi bitnim životnim temama s kojima se gledatelji itekako mogu poistovjetiti, ali ih provlači na suptilan i snažan način. Optimizam serije povezan je s idejom da nikada ništa ne trebamo i ne možemo učiniti sami. U redu je tražiti pomoć i uvijek će nam trebati neki naš tim koji će nam biti podrška.

Ted Lasso serija je koju jednostavno morate pogledati ako ste željni feel good TV programa koji će vas na dvadesetak minuta izbaviti iz svakodnevnice. Treća sezona izlazi 15. ožujka, a dotad imate dvije sjajne sezone koje će vas rastopiti.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene