Zanimljivosti i trikovi

Detalji sa snimanja ''Pirata s Kariba'': Zašto Jack Sparrow ima zlatne zube, a koji je glumac odbio glavnu ulogu jer je mislio da će filmovi biti promašaj?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Franšiza "Pirati s Kariba" jedna je od najuspješnijih u filmskoj industriji, a od 2003. godine i početka snimanja do danas svaki novi nastavak izaziva veliku pažnju javnosti.

"Pirati s Kariba" po mnogima su jedno od najboljih filmskih ostvarenja holivuskog miljenika Johnnyja Deppa, a serija filmova od svojih samih početaka 2003. godine privlači veliku pažnju javnosti. Svaki novi nastavak bio je veliki hit u kinima te je zaradio milijune dolara, a film "Pirati s Kariba: Mrtvačeva Škrinja" iz 2006. godine ovoga vikenda možete pogledati i na programu Nove TV. Glavne uloge imaju omiljeni Johnny Depp, Orlando Bloom i Keira Knightly.

Pogledaj i ovo showbuzz veliki šarmer Pet najboljih filmova Johnnyja Deppa: Snalazi se u svim ulogama, a ovima je oduševio čitav svijet

Franšiza "Pirati s Kariba" nastavlja se, a nedavno je objavljeno kako će glavnu ulogu imati Margot Robbie. Dok se još čekaju detalji sa snimanja, mi vam donosimo zanimljivosti sa snimanja filmova koje možda niste znali.

Kapetan Jack Sparrow, kojeg je utjelovio Johnny Depp, u filmovima ima zlatne zube, a to je zapravo glumčeva ideja. Dok je čitao scenarij, zamislio je gusara sa zlatnim zubima te je otišao svom zubaru da provjeri koliko bi trebalo vremena da ugradi implantate. Producentima se ideja svidjela te su napravili manje izmjene kako bi sve bilo bez greške.

Tijekom većina snimanja Depp je imao i posebne kontaktne leće u očima koje su mu služile poput naočala. Koristio ih je da ne bi škiljio dok je snimao okrenut u smjeru sunca. Glumac je tijekom snimanja nastavka "Nepoznate plime" i sam uložio u set filma. Potrošio je 60.000 dolara kako bi cijelom timu osigurao vodootporne jakne da ih štite od zime i kiše. U vrijeme dok se snimao, taj je film bio najskuplji zbog bogate produkcije. Budžet je dosegnuo 300 milijuna dolara, što je više od sva tri nastavka "Gospodara prstenova".

Depp je imao i razne ideje koje pak Disney nije prihvatio. Htio je da u filmu Sparrow nema nos te da ga bude strah neobičnih stvari poput paprika. Produkcija je to odbila.

Slavni glumac umalo nije ni dobio tu ulogu, a konkurencija mu je bila holivudska legenda Robert De Niro. De Niro je odbio ulogu Jacka Sparrowa jer je zaključio da filmovi neće dobro proći te će biti potpuni promašaj. Ipak, godinama kasnije istaknuo je da mu nije žao jer se njegov mlađi kolega sjajno snašao u svemu.

Glumica Keira Knightley osjećala se nepodobnom za ulogu Elizabeth Swan. Zbog atmosfere i odnosa prema njoj mislila je da ne radi dobro te je nosila najmanje osobnih stvari koliko je bilo moguće samo kako bi što manje imala odnijeti kada dobije otkaz. Kasnije je ispričala kako atmosfera na snimanju nije imala veze s njom, već je takav početak svakoga filma. Kada je došla na set prvog filma, nije još bila ni punoljetna. Imala je 17 godina, a zbog toga je njezina majka trebala dolaziti s njom kako produkcija ne bi imala problema s vlastima.

Geoffrey Rush bio je uvjeren da ga nitko neće ni primijetiti na ekranu dok je bio u istim scenama s Keirom Knightley. Zbog toga se dosjetio jednog trika. Cijelo je vrijeme objašnjavao da mora biti s lijeve strane ekrana jer je zaključio da ljudi gledaju filmove isto kao što čitaju knjige - s lijeva na desno.

Film "Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja" nastavak je prvog filma iz franšize, a za njega su ponovno trebali graditi set jer je originalni set uništen u oluji. Sagradili su i dva prava broda koja su koristili i u nastavcima, a film je nakon objave srušio rekorde gledanosti te je stao uz bok filmovima poput "Titanica" i "Gospodarima prstenova". Do danas je zaradio milijardu dolara, a samo u Hrvatskoj film je pogledalo više od 100.000 ljudi.

  1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Pierce Brosnan i Keely Shaye-Smith (Foto: AFP) Pierce i Paris Brosnan (Foto: Profimedia) +0 Pierce Brosnan i Keely Shaye Smith (Foto: Profimedia) Celebrity Život mu je obilježio niz tragedija koje ne prestaju boljeti: Vijest o smrti kćeri dočekala ga je na snimanju

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene