Ajoj...

VIDEO Sigurno nikad nisu mislili da će im se ovo dogoditi!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ovi filmski remakeovi pokušali su nadmašiti svoje prethodnike, no filmski kritičari smatraju da u tome i nisu bili pretjerano uspješni...

New York Post objavio je listu 10 najgorih filmskih obrada svih vremena:

10. 'The Longest Yard' (2005)

Bivša zvijezda američkog nogometa Paul Wrecking Crewe (Adam Sandler) završi u zatvoru zbog vožnje u pijanom stanju te mora sastaviti ekipu kažnjenika koji će se suprotstaviti sadističkim stražarima u napetoj utakmici američkog nogometa u zatvoru. Originalna verzija filma datira iz 1974., a u njoj je glavnu ulogu imao Burt Reynolds.

9. 'The Women' (2008)

Temeljen na filmu Georga Cukora iz 1939. i kazališnom komadu Clare Boothe Luce iz 1936. , 'The Women' ('Žene') nas upoznaju s užurbanim društvom na Manhattanu. Meg Ryan, Annette Bening, Debra Messing, Jada Pinkett Smith i Eva Mendes pokušale su nadmašiti Normu Shearer, Joan Crawford i Rosalind Russell koje su glumile u verziji iz 1939. godine, no mnogi smatraju da im to ipak nije uspjelo.

Traileri koji su bolji od samih filmova

8. 'Poseidon' (2006)

Film je snimljen prema hit-romanu The Poseidon Adventure Paula Gallica, a verzija iz 1972. mnogima je bolja od ove iz 2006. godine.

7. 'Arthur' (2011)

Russell Brand bio je vrlo tražen u Hollywoodu nakon što je osvojio gledatelje u filmu 'Forgetting Sarah Marshall' iz 2008. Za remake filma iz 1981. Dudley Moore osvojio je nominaciju za Oscara, a Brandu predbacuju da je postao potpuno nepodnošljiv i razmažen nakon toga.

6. 'Straw Dogs' (2011)

Film 'Straw Dogs' ('Psi od slame') remake je istoimenog psihološkog trilera iz 1971. kojeg je tada režirao Sam Peckinpah. David Sumner sa svojom ženom preseli se na jug, u njezin rodni gradić. Odmah po dolasku započnu problemi u njihovom braku nakon što David otkrije da njegova žena flertuje s nekoliko lokalnih stanovnika...

5. 'The Shaggy Dog' (2006)

'Pasja sudbina' je remake istoimenog filma iz 1959. godine s Fredom MacMurrayem u glavnoj ulozi, a koji je u produkciji studija Walta Disneya ostvario priličan uspjeh. Glavna zvijezda filma iz 2006. godine je Tim Allen, a njegovu suprugu glumi Kristin Davis koja se proslavila serijom 'Seks i grad'.

4. 'Around the World in 80 Days' (2004)

Jackie Chan dobro se snašao u preradi svjetski poznate priče Julesa Verna. Glavne uloge tumače Jackie Chan, Steve Coogan i Cécile de France.

3. 'Swept Away' (2002)

Ova pustolovna i romantična komedija darovitog redatelja Guya Ritchieja uspješni je prepravak popularnog filma 'Travolti da un inselito destino nell´ azzurro mare d´agosto' talijanske filmašice Line Wertmüller iz 1974. godine. Ritchie se prihvatio prilagodbe davnog hita, a njegov scenarij vjerno slijedi priču Line Wertmüller. Glavnu je ulogu povjerio svojoj bivšoj supruzi Madonni, a za njezinog partnera odabrao je Adriana Gianninija, sina glasovitog Giancarla Gianninija koji je u izvornom filmu tumačio identičnu ulogu.

2. 'Planet of the Apes' (2001)

'Planet majmuna' oslanja se na roman Pierrea Boullea, prema kojem je 1968. Franklin Schaffner snimio svoj istoimeni slavni film s Charltonom Hestonom u glavnoj ulozi. Film je slovio za jedno od najintrigantnijih ostvarenja u povijesti žanra znanstvene fantastike. Redatelj nove verzije 'Planeta majmuna' je Tim Burton koji je za ovaj svoj film prokomentirao: 'Pokušao sam.'

1. 'Psycho' (1998)

'Psiho' iz 1998. godine remake je istoimenog triler klasika legendarnog Alfreda Hitchcoocka. 1960. Hitchcoock je snimio 'Psiha' i zauvijek promijenio prikaz i ton trilera kao filmske vrste.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene