Nezaboravan lik

Pamtimo ga iz kultne komedije Glup i gluplji, a evo kako izgleda 30 godina nakon uloge koja ga je proslavila!

Jeff Daniels Jeff Daniels Profimedia 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Jeff Daniels i Jim Carrey Jeff Daniels Jeff Daniels Jeff Daniels Jeff Daniels Jeff Daniels Jeff Daniels i Kathleen Rosemary Jeff Daniels Jeff Daniels i Jim Carrey Jeff Daniels i Jim Carrey +0 Jeff Daniels i Jim Carrey Galerija

Jeff Daniels proslavio se u komediji "Glup i gluplji", a ostvario je i još neke zapažene filmske uloge.

Američki glumac Jeff Daniels najpoznatiji je po ulozi Harryja Dunnea u kultnoj komediji "Glup i gluplji" iz 1994. godine.

Ta uloga mu je obilježila karijeru, a godinama kasnije doznalo se da je za nju bio plaćen svega 50 tisuća dolara, dok je njegov puno poznatiji kolega iz filma, glumac Jim Carrey, od uloge zaradio vrtoglavih 7 milijuna, što je Daniels i sam potvrdio u emisiji "The Rich Eisen Show" 2021. godine.

"On je već snimio 'Ace Venturu', koji je bio veliki hit, a dotad je snimio i film 'Masku' koji još nije bio objavljen. Htio sam se okušati u komediji, jer sam dotad snimao drame, i prijavio sam se na audiciju za 'Glup i gluplji'. Čitao sam tekst s Jimom i svidio sam se njemu i redateljima braći Farrelly", prisjetio se tada i kako je dobio ulogu u filmu.

Pogledaji ovo Jim Carrey Nekad i sad Nekad obožavani glumac dugo je bio zatvoren u kući zbog tužnog razloga, a evo kako izgleda 30 godina nakon najveće slave!

Još neki od filmova u kojima je 90-ih ostvario zapažene uloge su "101 Dalmatinac" i "Arahnofobija", zbog kojeg je po Jeffu 2022. nazvana i tada novootkrivena vrsta oblića koja ubija tarantule.

"Njegov lik u filmu je ubojica pauka, a to su upravo ti oblići", objasnio je parazitolog Adler Dillman, koji je vodio tim koji je došao do otkrića crva.

"Iskreno, bio sam počašćen njihovom posvetom meni i 'Arahnofobiji'. Izmamilo mi je to osmijeh na lice. I naravno, u Hollywoodu niste uspjeli sve dok vas ne prepoznaju oni iz područja parazitologije", našalio se Jeff, koji je u filmu glumio dr. Jenningsa.

Daniels i Carrey 2014. snimili su i nastavak kultne komedije "Preglup i pregluplji", koji nije uspio ponoviti uspjeh prvog filma i dobio je uglavnom loše kritike.

Jeffu je danas 69 godina, a kako izgleda i koliko se promijenio od uloge koja ga je proslavila, pogledajte u galeriji.

I dalje se aktivno bavi glumom te živi i radi u Chelseaju u Michiganu, gdje vodi kazališnu kompaniju Purple Rose Theater Company, koju je sam osnovao. Posljednju televizijsku ulogu ostvario je u seriji "American Rust" 2021. godine.

Što se tiče njegova privatnog života, od 1979. godine u sretnom je braku s Kathleen Treado, s kojom ima i troje djece.

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Saša Lozar, Dora 2024 Saša Lozar, Dora 2024 Saša Lozar, Dora 2024 Saša Lozar, Dora 2024 +22 Saša Lozar Celebrity Saša Lozar se oglasio nakon debakla na Dori, evo kako je komentirao svoje zadnje mjesto: "Nema filozofije"  

1/36 >> Pogledaji ovu galeriju Lionel Messi i Antonela Roccuzzo Lionel Messi i Antonela Roccuzzo - 1 Lionel Messi i Antonela Roccuzzo - 2 Lionel Messi i Antonela Roccuzzo +31 Lionel Messi i Antonela Roccuzzo Celebrity Slavljeničke fotografije supruge Lea Messija začudile su javnost: "Ljudi koji imaju novca…"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene