ostavio dojam na nju

Htjeli su uzeti dvojnicu za njezine scene seksa, no ona je odbila i sve profesionalno odradila sa zgodnim kolegom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Thelma i Louise" bio je škakljiv projekt za 90-e godine pa su producenti dugo tražili glumice, no srećom, angažirali su Geenu Davis i Susan Sarandon.

Film "Thelma i Louise" kultni je film iz 1991. koji je Susan Sarandon i Geenu Davis pretvorio u ikone feminizma i izazvao kontroverze jer su dvije žene dobile uloge u potpuno drukčijem filmu od prijašnjih. 

Pogledaj i ovo In Magazin: Zlatni globus - 1 ''nikad se neću naviknuti'' Razbijamo glamurozne mitove Zlatnih globusa: Kakvi se to strahovi i muke kriju iza svečanih toaleta?

Radnja prati konobaricu Louise koja se dosađuje i razočaranu kućanicu Thelmu koje automobilom zajedno kreću na put i pritom krše zakon. Zabavni film prepun akcije doživio je veliki uspjeh diljem svijeta i zaradio oko 45 milijuna dolara. 

Geena je utjelovila Thelmu, no htjela je glumiti Louise i čak je sat vremena uvjeravala redatelja Ridleyja Scotta za tu ulogu, no na kraju joj se to nije ostvarilo. Ipak, produkcijskoj ekipi trebalo je dugo da nađu barem jednu osobu za glavnu ulogu pa je Davis morala potpisati ugovor u kojem pristaje glumiti bilo koju od junakinja. 

Škakljivo je bilo za glumicu i to je što je u filmu udana za Darryja, kojeg je utjelovio Christopher McDonald. Naime, Geena i Christopher bili su zaručeni u stvarnom životu, a prekinuli su jer ga je ona ostavila zbog Jeffa Goldbluma, za kojeg se udala 1985. 

Film "Thelma i Louise" proslavio je danas poznatu holivudsku facu Brada Pitta. Odigrao je kradljivca J. D.-ja kojeg glavne junakinje pokupe na svom putu, a tu ulogu želio je i njegov prijatelj George Clooney. Ipak, Clooneyja nisu izabrali ni nakon pet audicija, nego je tu čast dobio Pitt, koji je pristao na honorar od 6000 dolara. Već pet godina kasnije snimio je film "Vrijeme osvete", za koji je dobio honorar od 10 milijuna dolara. Prije Brada umalo je ulogu dobio Christian Slater. 

Zanimljivo je da je Geena nakon izlaska filma srela Clooneyja u avionu tijekom leta od 20 sati. Glumac joj je tada rekao da je čitao na audiciji s njom za ulogu J. D.-ja, no ona mu je priznala da ga se ne sjeća. No Pitta je dobro zapamtila čim ga je prvi put vidjela. Naime, dok su zajedno čitali tekst za audiciju, njoj se sve pomiješalo jer ju iznenadilo koliko je naočit, a kada su producenti pitali koga uzeti za ulogu, ona je rekla: "Pa očito onog plavog."

Scott je bio uvjeren da će mu trebati dvojnica za Geenu za scene seksa između nje i Brada. No glumica mu je rekla da to neće biti potrebno i da će sama sve snimiti, a kako i ne bi kad je njezin kolega ostavio dojam na nju. 

Ni Ridley nije odmah dobio redateljski angažman. Naime, više od 40 ljudi razmatralo se za taj posao. 

Američki mediji tvrdili su da je rock-legenda Tina Turner htjela glumiti Louise, a tadašnji seks-simbol Kim Basinger odbila je utjeloviti Thelmu. 

Svojedobno je Sarandon otkrila da su ona i Geena u nekim scenama pile prava alkoholna pića da bi uvjerljivije utjelovile svoje likove. "Lakše je glumiti opijenost kada piješ pravi alkohol", istaknula je Davis. Dodala je i da su se zbog toga ona i Susan više zabavljale na snimanju. 

Inače, film je bio nominiran za Oscara u šest kategorija i dobio je zlatni kipić za najbolji originalni scenarij. To je bila velika čast za Callie Khouri, kojoj je to bio prvi scenarij koji je napisala. 

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Neil Patrick Harris (Foto: Instagram) Neil Patrick Harris, David Burtka (Foto: Profimedia) Neil Patrick Harris, David Burtka (Foto: Profimedia) +0 Neil Patrick Harris, David Burtka (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Prvog susreta obojica se sjećaju potpuno drugačije, a danas su jedan od najzanimljivijih slavnih parova

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene