Karneval u Veneciji

Doživite dašak atmosfere raskošnog slavlja na ulicama ovog magičnog grada na vodi!

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Karneval u Veneciji - 1 Karneval u Veneciji - 2 Karneval u Veneciji - 3 Karneval u Veneciji - 4 Karneval u Veneciji - 5 Karneval u Veneciji - 6 +0 Karneval u Veneciji Galerija

3 milijuna turista, šarenilo i glazba na svakom koraku, barokne maske, unikatni kostimi, perike i šminka posljednjih su dana Veneciju vratili u 18. stoljeće. S jučerašnjim je danom završio najpoznatiji karneval u Europi, a ekipa In magazina donosi vam dašak atmosfere raskošnog slavlja na ulicama ovog magičnog grada na vodi.

Odmah na početku priloga In magazina odlazimo u Veneciju. Karneval u Veneciji jedan je od najstarijih i najpoznatijih na svijetu, a turiste mami svojom raskoši i ekstravagancijom. Ovogodišnja je tema povratak znakovima zodijaka.

Pogledaj i ovo Meryem Uzerli (Foto: Instagram) Teška životna priča Bičevali su ju, zaručnik ju prisiljavao na pobačaj, a onda je doživjela nove šokove

A kreativnost se može naći na svakom uglu. Barokne maske, unikatni kostimi, perike i šminka grad na vodi vraćaju u 18. stoljeće, kada je tradicija karnevala i počela.

Pripreme za najraskošniju europsku povorku traju cijele godine. Kostimirane grupe i pojedinci idu na kastinge u nadi da će baš oni biti izabrani.

Gotovo 3 miliuna turista svake godine posjeti venecijanski karneval, a u šetnji gradom čuli smo različite jezike.

Svake godine bira se najbolji karnevalski kostim, a centralno mjesto je Trg sv. Marka, gdje se najviše ljudi okuplja.

Mnogi od sudionika srednjovjekovne kostime šivaju sami, ali i postoje brojni atelieri diljem Venecije gdje ih mogu nabaviti. Zavirili smo u jedan od najpoznatijih.

Francesco Briggi je dizajner i krojač koji je svoj posao pokrenuo prije 30 godina. Zaljubljenik u povijest inspiraciju crpi iz talijanske kulture i umjetnosti, a dosad je izradio više od 10 000 kostima.

Za jednu opravu u prosjeku mu treba mjesec dana. Cijena najma kostima kreće se između 200 i 400 eura, dok se za kupnju antiknih replika treba izvojiti do 2500 eura. Njegovi su kostimi korišteni i u brojnim povijesnim filmovima.

Velik spektakl za kraj najposjećenijeg karnevalskog vikenda odvijao se na Arsenalu, starom brodogradilištu Mletačke Republike.

Naziv vodenog showa vezan je uz temu karnevala, a govori o horoskopskim znakovima te njihovu komunciranju.

Bez obzira na to posjetite li prekrasnu Veneciju zimi ili ljeti, noću ili danju, svakako će vas uvijek ostaviti bez daha.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 18:00 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene