Upoznajte ovu mladu nadu!

Jessa je rođena u Kolumbiji, a zapjevat će na Dori i želja joj je Hrvatsku predstavljati na Eurosongu!

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Jessa - 2 In Magazin: Jessa - 3 In Magazin: Jessa - 4 In Magazin: Jessa - 5 In Magazin: Jessa - 6 In Magazin: Jessa - 7 +0 In Magazin: Jessa - 1 Galerija

Glavna akterica naše iduće priče rođena je u Kolumbiji, a odrasla u Zadru. Sa samo 21 godinom živjela je na gotovo svim kontinentima, studira u Irskoj, a želja joj je predstavljati Hrvatsku na Eurosongu tako da ćemo ju u veljači gledati na Dori. Ona je Jessica Atlić McColgan, umjetničkog imena Jessa, a priču o ovoj talentiranoj glazbenici pogledajte u prilogu In magazina.

''Moje puno ime je Jessica Atlić McCaulgan, rođena sam u Kolumbiji zato što mi je tata bio diplomat, puno smo putovali i baš sam živjela na skoro svim kontinentima'', rekla je na početku. 

Pogledaj i ovo Baby Lasagna, Dora 2024 društvene mreže gore! Evo kakve su prve reakcije na pobjednika Dore 2024., mnogi spominju i jednu pjevačicu: "Hvala joj na službi!"

Dvadesetjednogodišnja Jessa glazbenica je koja sama piše i sklada pjesme, rođena je u Bogoti, a nakon Kolumbije, s roditeljima se selila po cijelom svijetu.

''Onda smo se išli u sjevernu Irsku, živjela sam i u Engleskoj, živjela sam u Njemačkoj, na Cipru, baš u Americi sjevernoj, a proputovala sam još više - Azija, Australija, Kuala Lumpur, Malezija'', priča. 

Živjela je, kaže, na gotovo svim kontinentima, srednju školu pohađala je u Zadru, a velika želje joj je predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. S pjesmom ''My Next Mistake'' nastupit će na ovogodišnjoj Dori.

''Samo stati na pozornicu Dore i imati privilegiju da me svi vide i taj scenski nastup za koji se sad svi trudimo da bude što bolji, bit će jedan jako čaroban osjećaj'', govori. 

Na Doru dolazi iz Dublina, gdje studira audioinženjerstvo i glazbenu produkciju na fakultetu u čiji studio dolaze najveće svjetske glazbene zvijezde.

''Paul's Collage i on je u sklopu Windmill Lane studija koji je uz Abby Road u Londonu što znam da dosta ljudi zna, jedan od najpopularnijih studija u Europi, tako da su tamo snimali apsolutno svi od Eda Sheerana, Lady Gage do Scripta'', priča. 

Od profesora koji su radili s Lady Gagom i Edom Sheeranom želi naučiti kako jednog dana biti glazbena producentica.

''Možemo i mi cure ne samo stati na pozornicu, pjevati, biti lijepe, a možemo i raditi to što muški sad rade'', smatra. 

''Na našoj sceni ako se gledaju producenti jako puno je muških, ja isto na faksu ja sam jedina cura u svom razredu'', kaže. 

Ova buduća producentica nedavno je objavila novi singl "Would You" na engleskom jeziku, a iza sebe ima i album na hrvatskom.

''Prvu pjesmu mi je napisao Ivan Dečak tako da je meni to odmah bilo wow, bila sam i na CMC festivalu tako da sam imala jao puno prilika, ali jednostavno to nisam bila ja'', priča. 

Da bude svoja, savjetovao joj je Massimo, kad je pobijedila u jednom glazbenom showu sa samo 17 godina.

''Tako da sam jako brzo morala odrastati i skužiti ok, ovo sam ja sad moraš biti Jessica i imati taj neki imidž jer ipak kad pjevaš doma s gitarom tebi je to fora, ali da bi bio pjevač moraš biti cijeli paket i to kako se nosiš i kako pričaš s ljudima'', kaže. 

Biti mladi glazbenik i uspjeti na našoj sceni, Jessa tvrdi - nije lako.

''Kad ti još uvijek imaš Cetinskog, Ninu Badrić, Parni valjak, Kazalište kad oni svi još izbacuju pjesme i još uvijek kvalitetene i još imaju te fanove od nazad 30 godina jako teško ti je kad si netko koga prvi put čuju da se probiješ na radio postaje'', kaže. 

Uz mnogo truda, rada i talenta koji posjeduje, ne sumnjamo da će se i Jessa jednog dana naći na listi naših velikih glazbenih imena.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene