Preko trnja do zvijezda!

Brojne zvijezde u svojim najranijim godinama borile su se sa zlostavljanjem vršnjaka, no bolna iskustva oblikovala su ih kao umjetnike!

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Zvijezde i vršnjačko nasilje - 2 In Magazin: Zvijezde i vršnjačko nasilje - 3 In Magazin: Zvijezde i vršnjačko nasilje - 1 In Magazin: Zvijezde i vršnjačko nasilje - 4 In Magazin: Zvijezde i vršnjačko nasilje - 5 In Magazin: Zvijezde i vršnjačko nasilje - 6 In Magazin: Zvijezde i vršnjačko nasilje - 7 In Magazin: Zvijezde i vršnjačko nasilje - 8 In Magazin: Zvijezde i vršnjačko nasilje - 9 +0 Stjepan Hauser o novom videospotu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija

Danas možda uživaju u pozornosti i obožavanju milijuna na svakom koraku, no brojne zvijezde svoje najranije i tinejdžerske godine provodile su boreći se sa zlostavljanjem vršnjaka. Teška i bolna iskustva mnoge su od njih oblikovala i kao umjetnike. Tko je na inozemnoj i domaćoj sceni doista prošao trnovit put, otkriva Aleksandra Keresman za In magazin.

Djetinjstvo i tinejdžerske godine nikomu nisu lagano životno razdoblje, no najviše od svega otežavaju ga upravo vršnjaci. Dok su pokušavali pronaći svoje mjesto pod suncem i prije svega se uklopiti, brojne su zvijezde, što zbog svojeg izgleda, što zbog afiniteta, trpjele neprihvaćanje i nasilje.

Pogledaj i ovo Vanda Winter Hrabro, hrabro! Naša lijepa pjevačica vodi miran obiteljski život i ne viđamo je često, a sada se pojavila u izdanju o kojem će se pričati!

Megan Fox zbog svoje ambicije prema glumačkom zvanju bila je neprestano ismijavana, kao i glumac Christian Bale, koji je svakodnevno trpio batine u školi, nakon što se s 13 godina počeo pojavljivati u reklamama. Megapopularnu Lady Gagu u srednjoj školi zadirkivali su zbog izgleda, velikog nosa i glasnog smijeha, zbog čega se poistovjetila s ulogom u filmu Zvijezda je rođena.

''Kada gledam sebe u ovom filmu, vidim toliko svoje mladosti. Kada nisam vjerovala u sebe, kada sam bila zlostavljana u školi. Osjećala sam se ružnom i jedini bijeg od svega pronalazila u glazbi. Zato sam počela pjevati i pisati pjesme jer sam željela pobjeći od te boli'', priča Lady Gaga. 

Čak i nakon bijega od vršnjačkog nasilja, negativna iskustva nastavila su se u glazbenoj industriji, kojoj je okrutnost drugo lice.

''Kada sam tek započinjala karijeru nisam bila najljepša djevojka u prostoriji, a postojale su mnoge pjevačice koje nisu pisale svoju glazbu. Mnogi glazbeni producenti željeli su uzeti moje pjesme i dati ih njima da ih pjevaju. Morala sam se grčevito držati za svoju glazbu da mi je ne bi oteli'', ispričala je Lady Gaga. 

Traume i negativna iskustva prelila je u svoju glazbu, kao i glumac Tim Roth, koji ih je iskoristio kao glumački alat u karijeri.

''Bio sam zlostavljan od vršnjaka kao dijete. Ja sam bio na toj drugoj strani kao žrtva. Zato kad sam dobio priliku igrati opasnog frajera znao sam kako to izgleda. Uvijek sam mogao prepoznati nevolju kad bi ušla u prostoriju, zato sam to znao interpretirati'', priča Tim Roth. 

Mladi glazbenik Charlie Puth nakon traumatičnog djetinjstva odlučio je biti okidač promjene i inspiracija za nadolazeće naraštaje.

''Želim biti najpristupačniji glazbenik na svijetu jer ja nisam imao nikoga takvog kada sam trpio zlostavljanje u djetinjstvu. Osim naravno mame i tate, ali nisam imao neku pop figuru kojoj bih se okrenuo. Ali zato ja sada želim biti ta figura, za svu tu djecu koja su zlostavljana, da me mogu pogledati i reći wow, ok vidim što mogu postići ako samo kažem, fućkaš sve i krenem svojim putem. Budem motiviran.'', priča Charlie Puth. 

Baš kao što su holivudske zvijezde vrlo rano spoznale što znači biti izopćenikom zbog boje kože, ekonomskog statusa ili svojih hobija, i domaća poznata lica na svojoj su koži osjetila što znači biti drugačijim.

''Moje djetinstvo je bilo još u doba Sport Billya pa me nije zaobišla Vadaluzija kao ni svi epiteti Vaša gadosti, Vaša okrutnosti i tako dalje'', prisjetila se Vanda Winter.

Kao dijete koje je dane radije provodilo uz violončelo nego na nogometnom terenu, Stjepan Hauser dugo se borio s okrutnošću vršnjaka. Nasreću, spas je pronalazio upravo u glazbi.

''Kad sam, bio klinjo, čak dosta dugo do neke 18. nit sam pričao zapravo, ja sam sve svoje emocije kroz to čelo i kroz tu glazbu izražavao, što je bilo super, ali kasnije sam počeo i u privatnom životu se sve više opuštati i evo...di je kraj'', kaže. 

Ako nešto možemo naučiti na primjerima ovih uspješnih pojedinaca, to je da se vršnjačko nasilje može dogoditi svima i nije nimalo bezazleno, niti ga se treba ignorirati. Dapače, djeci od najranije dobi potrebno je usaditi svijest o tome kako je biti drugačiji pozitivna stvar te da svatko od njih ima moć mijenjati svijet.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene