Prerani odlazak

Zbogom, Alene - nedostajat ćeš... Oproštaj od dragog suradnika i prijatelja naše redakcije

Alen Balen (Foto: Dnevnik.hr) Alen Balen (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Alen Balen (Foto: Dnevnik.hr) Alen Balen (Foto: Dnevnik.hr) Alen Balen (Foto: Dnevnik.hr) - 1 +0 Alen Balen (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija

Najupečatljiviji glas hrvatskog medijskog prostora, omiljeni radijski voditelj, osnivač i direktor radija Yammat FM te glazbeni producent Alen Balen iznenada nas je napustio u 47. godini.

Alen Balen je već kao klinac dao naslutiti da će jednog dana postati kralj radijskog etera. Uživao je slušati talijanske radijske emisije i potom imitirajući voditelje zabavljao društvo. Početak je to prebogate biografije prerano preminulog osnivača Yammat FM-a Alena Balena .

Pogledaj i ovo showbuzz Veliki ljetni tulum Ljetno Yammatovo napunilo šibensku Tvrđavu sv. Mihovila

U radijski svijet službeno je zakoračio kao spiker i DJ na Radiju 101, svojevremeno se prisjetio Alen svojih početaka.

"Ja smatram '80-e jednim od kamena temeljaca glazbe, popularne glazbe općenito", izjavio je bio Alen.

I radijske reklame s njegovim glasom dobile su sasvim novu dimenziju. Uživali ste ih slušati. Stoga ne čudi da je zaradio nadimak "the voice", odnosno "glas". I naš rođendanski promo nedavno je obogatio svojim jedinstvenim, pamtljivim glasom.

"To je ono što bi amerikanci rekli True Croatian original. Hrvatska je tim njegovim odlaskom izgubila mnogo, ne samo kao glas, radijski glas, nego kao izvor kreativnosti, fenomenalnih ideja'', smatra Boris Jokić.

Obožavao je i živio za glazbu. Dugo je radio kao DJ u poznatom zagrebačkom klubu na jezeru Jarun koji je potom pokrenuo i vlastitu diskografsku etiketu. Alen je bio jedan od onih koji su postavili temelje glazbeno-klupske priče i to ne samo u Zagrebu.

"Alen Balen je bio izuzetna osoba, čovjek izvan svih ladica, koji je tako doživljavao muziku i medije. On je radio ono što je volio, otvorenog srca, 20 sati dnevno, bez umora, uvijek sa smješkom, bio je blag s ljudima'', izjavio je Emil Tedeschi.

Uspješno je koračao i diskografijom, kao producent i menadžer surađujući s nekim od najvećih glazbenih imena poput Josipe Lisac, Cubisma i Jinxa.

Obožavao je putovanja, a Italija mu je posebno bila u srcu. Crnim vinima, dobroj ribi i ukusnom pršutu nikad nije moglo odoljeti. Grozio se restoranskih jelovnika, redovito kasnio na letove , a omiljena poštapalica mu je bila "Ma šta ti znaš...". Više od svega Alen je beskrajno volio i cijenio svoje prijatelje. A ljubav je bila obostrana.

"Svaki susret , pa i asocijacija na njega je neka ugoda , neki osjećaj neke ležernosti , radosti življenja. Pamtit ću ga kao čovjeka s kojim sa obožavao raditi, tako da će mi iznimno nedostajati", otkrio je Čedo Prodanović.

Znao je Alen sve o Nemu, Kralju Lavova, Petru Panu, Bambiju i Aladinu. Naime, bio je jedan od pionira sinkronizacije stranih crtića na hrvatskom tržištu. Ipak radio je ostao njegova najveća ljubav. Na rođendanskim tulumima njegovog Yammata nastupala je inozemna glazbena krema:

A uz glazbu, ljude spaja i ljubav. A onu pravu između dvoje ljudi nije potrebno objašnjavati rekao je jednom Alen, jer prava ljubav je sama po sebi velika i jasna stvar. Zato ne treba objašnjavati koliku je prazninu Alen ostavio u srcima svih onih koji su ga poznavali.

No nažalost u sljedećem Yammatovovu Alen će uživati iz nekih nama nedokučivih visina. No sigurni smo da već sada ondje kreira neke svoje play liste i druži se s legendarnim glazbenicima koje je respekritao.

Od Alena ćemo se oprostiti na zagrebačkom Mirogoju u srijedu u 15 sati. Dan kasnije u Laubi će se održati komemoracija. No njegov topli, baršunati glas pamiti ćemo zauvijek. Zbogom Alene! Hvala ti na svemu, nedostajat ćeš jako!

Cijelu priču pogledajte u prilogu IN magazina.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Danijela Dvornik (FOTO: Instagram) Danijela Dvornik: (Foto: Instagram) Danijela Dvornik (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) +0 Danijela Dvornik (Foto: Instagram) Celebrity I Danijela Dvornik u borbi za Milu: ''Trebamo urgirati, Mila se mora negdje vratiti! Slažete li se?"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene