Bacili se u biznis

Naša bivša predsjednica baca se u poduzetništvo, evo kojim će se djelatnostima baviti, a i tko su brojni poznati Hrvati koji su zaplivali tim vodama!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Poznati i biznis - 4 In Magazin: Poznati i biznis - 5 In Magazin: Poznati i biznis - 6 In Magazin: Poznati i biznis - 7 In Magazin: Poznati i biznis - 8 In Magazin: Poznati i biznis - 9 In Magazin: Poznati i biznis - 10 In Magazin: Poznati i biznis - 1 In Magazin: Poznati i biznis - 2 In Magazin: Poznati i biznis - 3 +20 Kolinda Grabar-Kitarović Galerija

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović postala je direktorica tvrtke. Osnovala ju je u Zagrebu i odlučila je baciti se u biznis. Čime će se sve ona baviti te koji su poznati odlučili otvoriti hotele, restorane, kafiće ili čak benzinsku crpku, saznajte u idućim minutama.

Od bivše predsjednice do poduzetnice. Kolinda Grabar-Kitarović bavit će se nizom djelatnosti. Među njima su pružanje savjetovanja u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanje tržišta te promidžba i poduka u govornoj komunikaciji.

''Nema muških i ženskih poslova, postojimo samo mi kao ljudi, osobe sa svojim sposobnostima, sa svojom etikom, sa svojom osobnošću. Ništa u životu nije nemoguće, kao što sam rekla, ako se dovoljno trudi, ako se dovoljno uči i ima potporu okoline'', rekla je Kolinda jednom prlikom. 

Pogledaj i ovo Lana Jurčević i Luka Nižetić - 3 i danas se pjevuši! Sjećate se velikog hita koji su Lana i Luka izdali prije 17 godina? Pogledajte kako su izgledali tada na snimanju spota!

Poduzetničke vode privlačne su ljudima iz različitih profesija, što dokazuju i naši sljedeći primjeri.

Iz pjevačkih u poduzetničke, točnije, gastrovode, bacio se i pjevač Luka Nižetić. U Komiži na otoku Visu 2013. otvorio je restoran, a prije dvije godine i pizzeriju. Pjevačevi ugostiteljski objekti postali su neizbježna mjesta za posjet na otoku, a svojedobno je priznao da je taj posao itekako zahtjevan.

''Ovo je ka baš fizički rad u kuhinji, na vrućini pazit na namirnice. Teško ludilo, ali super da sam sebe ubacio u vatru jer ja tako najbolje funkcioniram'', priznao je Luka. 

Ugostiteljstvo je privuklo i bivšeg nogometnog reprezentativca Dražena Ladića. Prije tri godine otvorio je restoran u kojem poslužuje hranu rađenu na međimurski način, a među gostima često se nađu i njegovi kolege iz nogometnog svijeta.

''Teško je nakon igračke karijere, a to su uglavnom rane tridesete ili srednje tridesete godine, započinjati novo u nekoj tvornici, nekom poduzeću kao 'jedan od'. A i oni koji su nešto zaradili gledaju gdje bi to uložili, pa je neizbježno da se krene u poduzetništvo'', objasnio je tada Dražen Ladić. 

U poduzetništvo se bacio i naš nogometaš Domagoj Vida. U svojoj Slavoniji, točnije nadomak Donjeg Miholjca, odlučio je pokrenuti ekološku farmu crnih svinja.

''Moja prva reakcija kada su mi dečki rekli da bi uzgajali crne svinje je bila 'pih, kakve sad crne svinje', ali Bogu hvala da sam ih poslušao i da sam imao povjerenja u njih i evo ga, danas smo tu gdje jesmo'', priča Domagoj Vida. 

Lana Jurčević, uz pjevanje, odlučila je krenuti u smjeru proizvodnje vlastite prirodne kozmetike, a biznis joj već godinama cvjeta. Ta uspješna poduzetnica radu pristupa itekako odgovorno.

''Nema tog što ja ne bih sutra radila. Znaš ono, ja sam neka pjevačica, što netko misli o meni da imam neki ego, boli me briga. Sutra da trebam čistit ulice, ja bih ih čistila'', rekla je jednom prilikom. 

Njegove hitove znaju gotovo svi, ali malo tko zna da je pjevač Halid Bešlić vlasnik benzinske crpke i motela. Osim mikrofona, primio se i poduzetništva, a sav prihod, kaže, dobro će mu doći za umirovljeničke dane.

''To je mala firmica, sad ima tendenciju da se širi. Ja ću još pjevat nekoliko godina i onda neću više moć hodat, meni je dosadilo stalno hodat'', objasnio je Halid Bešlić. 

Nije motel, već hotel, i to u Novalji, a otvorio ga je sada već bivši nogometni reprezentativac Dejan Lovren. Prije desetak godina Lovren je pokrenuo i svoj modni brend. Bio je itekako popularan među nogometašima, koji prednjače kada je o poduzetničkim pričama riječ. Bivši vatreni Zvonimir Boban već godinama u Zagrebu ima uspješne restorane, a u ugostiteljstvo se bacio i Darijo Šimić, koji je s bratom Josipom osnovao lanac kafića.

Poduzetničke vode nesumnjivo su in, a ako imate i prepoznatljivo ime koje iza njih stoji, brend će zasigurno dobiti dodatan vjetar u leđa.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene