Oscar 2015

GLASAJ U ANKETI Koji od njih zaslužuje Zlatni kipić?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nominacije su vani, a vaša Showbuzz ekipa pripremit će vas za najvažniji filmski dan u godini – naravno, riječ je o Oscarima.

Donosimo vam detalje oko najboljih filmova koji u nominirani za Oscara, a sljedećih pet tjedana predstavit ćemo vam i najvažnije kategorije. Započinjemo s Najboljim sporednim glumcima, a za svog favorita možete glasati i u našoj anketi – rezultate ćemo objaviti već ovu subotu.

1.    Robert Duvall (Sudac)

Pogledaj i ovo showbuzz Utrka se nastavlja Vratio mu istom mjerom - odnio mu nagradu pred nosom!

Legendarni 84-godišnji glumac iza sebe ima bogatu karijeru i brojne nagrade. Do sada je bio nominiran čak sedam puta, a zlatni kipić je dobio za ulogu u filmu Tender Mercies. Ovoga je puta utjelovio suca u istoimenom filmu. Priča je to o uspješnom odvjetniku Hanku Palmeru (Robert Downey Jr.) koji nakon smrti majke dolazi u rodni grad. Osim obitelji od koje se u potpunosti otuđio, Palmera dočeka i optužnica podignuta protiv njegovog oca, uglednog umirovljenog suca koji je u službi pravde proveo 42 godine. Josepha Palmera (Robert Duvall) tereti se za ubojstvo. Briljantni mladi pravnik morat će obuzdati svoju aroganciju, pomiriti se s obitelji te ponovo zadobiti očevo povjerenje kako bi pobijedio u najvažnijem slučaju karijere.

OSCAR 2015: Objava nominacija za najprestižniju filmsku nagradu!

2.    Ethan Hawke (Odrastanje)

44-godišnji glumac ove je godine nominiram za najbolju sporednu ulogu u filmu 'Odrastanje'. Do sada je bio nominiran četiri puta za Oscara,a pisao je djela i za kazališne predstave, dokumentarac i nekoliko romana. Film 'Odrastanje' snimao se čak 12 godina i prati odrastanje dječaka Masona (Ellar Coltrane) od njegove 5. godine do punoljetnosti. Ethan Hawke u filmu glumi njegovog oca.

3.    Edward Norton (Birdman)

45-godišnji glumac ove je godine dobio i treću nominaciju za zlatni kipić, a slavni glumac u Hollywoodu je poznati i kao uspješan scenarist, redatelj i producent. Film 'Birdman' donio mu je treću nominaciju, a riječ je o satiri show business svijeta čiji je glavni junak Riggan Thomson (Michael Keaton), glumac kojeg svi već godinama gledaju isključivo kao superjunaka Birdmana zbog specifične trash uloge koju je jednom odigrao. Kako bi se napokon odlijepio od žutog ptičjeg kostima, posrnuli Riggan planira postaviti predstavu na Broadwayu. Za nju je sam napisao scenarij, njezin je redatelj te jedan od glumaca. No, put do ponovne slave sve je samo ne lak.

4.    Mark Ruffalo (Foxcatcher)

Poznati glumac promijenio je svoj izgled za film Foxcatcher gdje glumi brata Olimpijca, a to mu je donijelo i drugu nominaciju za Oscara. 47-godišnji glumac odigrao je sjajnu ulogu u prilično dramatičnoj priči u kojoj je riječ o dobitniku zlatne Olimpijske medalje. Bogataš John du Pont pozvao je hrvača Marka Schultza na svoje imanje kako bi mu pomogao trenirati za nadolazeće Olimpijske igre u Seoulu 1988. godine. Vođen skrivenim namjerama, du Pont Schultzovo treniranje vidi kao priliku da dobije poštovanje. Iako mu u početku pruža potporu, du Pontova kompleksna osobnost uskoro se mijenja i on Marka uvodi u nezdravi svijet koji ugrožava njegovu karijeru.

5.    J.K.Simmons (Whiplash)

Sjajnu ulogu profesora nemilosrdnih metoda utjelovio je 60-godišnji glumac J.K.Simmona. Iako je poznatiji u TV serijama, sada mu je stigla i nominacija za Oscara. Film 'Ritam ludila' priča o ambicioznom mladom jazz sviraču bubnjeva koji se želi probiti na sam vrh elitnog glazbenog konzervatorija. Progonjen činjenicom što mu je otac propali pisac, Andrew svakog dana i noći žudi za tim da postane jedan od najboljih svirača bubnjeva ikada. Terence Fletcher (J. K. Simmons), profesor jednako poznat po svom učiteljskom talentu i zastrašujućim metodama, voditelj je vrhunskog jazz benda u školi. Andrewova strast za postizanjem savršenstva vrlo brzo prerasta u opsesiju, a nemilosrdne metode učitelja nastavljaju ga gurati do ruba vlastitih mogućnosti...

Što vi mislite – tko će osvojiti Oscara u kategoriji 'Najbolja sporedna muška uloga'? Daj svoj glas!

Tko bi trebao dobiti Oscara za 'Najbolju sporednu mušku ulogu'?

  • Robert Duvall (Sudac)
  • Ethan Hawke (Odrastanje)
  • Edward Norton (Birdman)
  • Mark Ruffalo (Foxcatcher)
  • J.K.Simmons (Whiplash)

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene