Lice sve otkrilo

Novi kralj rastužio prizorom za vrijeme bdjenja nad lijesom svoje majke, kraljevski fanovi uočili su ono očito

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh - 3 Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh - 2 Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh - 1 Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh - 3 Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh - 2 Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh - 1 +14 Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh - 4 Galerija

Kralj Charles III. rastužio je obožavatelje diljem svijeta prizorima pokraj lijesa svoje majke kraljice Elizabete II. u Edinburghu.

Kralj Charles III. preuzeo je veliku ulogu od svoje pokojne majke kraljice Elizabete II. Lijes kraljice trenutačno se nalazi u katedrali St. Giles u Edinburghu, a do nje ga je dopratila svečana i tužna kolona vojnika i stražara te kraljičino četvero djece: Charles, Anne, Andrew i Edward.

Pogledaj i ovo Princeza Diana i princ Harry Šokantna sjećanja iz djetinjstva Princ Harry prisjetio se kako je izgledao trenutak u kojem je saznao za smrt majke: ''Otac me nije ni zagrlio''

U katedrali je za kraljicu održana misa, a nakon mise njezina djeca postrojila su se sa sve četiri strane lijesa kako bi nakratko stražarila i odala počast svojoj majci.

Posebnu pozornost privuklo je njezino najstarije dijete i novi kralj Velike Britanije i Commonwealtha Charles III.

Charles je cijelo vrijeme držao pognutu glavu, a na njegovu licu mogla se vidjeti bol i žaljenje.

Tijekom 20-minutnog bdjenja Anne, Andrew i Edward također su stajali pognutih glava, a fotografije i snimke obišle su svijet.

''Charles izgleda apsolutno devastirano…'', ''Charles je potpuno slomljen, baš mi je žao'', ''Zamislite da morate svoje tugovanje odraditi javno, ne hvala…'' pisali su pratitelji na Twitteru.

Okupljenim građanima i turistima dopušten je ulaz u katedralu kako bi se poklonili lijesu kraljice Elizabete, a oni koji su se tamo našli imali su priliku vidjeti prizor koji se viđa samo jednom.

Osim što je ogrnut škotskom zastavom, na lijesu kraljice nalaze se i brojni cvjetovi ubrani na imanju omiljenog joj Balmorala. Tu su dalije, cvjetovi slatkog graška, plamenac, bijeli vrijesak i grane bora. Sve ono odabrano je namjerno jer nosi posebne poruke i značenja.

Sve bilje ubrano je na obroncima Cairngorma, jednog od najslikovitijih mjesta u gorju na kojem je kraljica rado provodila vrijeme s princem Philipom. Uoči njegova sprovoda u travnju 2021. godine kraljica Elizabeta podijelila je privatnu fotografiju koju je njezin suprug snimio upravo na tom mjestu.

Charles je pak, osim što je postao novi kralj i što svi prate njegovo žaljenje, privukao pozornost jednim drugim detaljem i zabrinuo javnost i obožavatelje Monarhije.

Naime, mnogi su primijetili Charlesove natečene prste na rukama, a s tim problemom nosi se već godinama te se čak tijekom turneje u Australiji 2012. godine sam našalio kako izgledaju kao kobasice.

Fotografije kraljevih prstiju preplavile su društvene mreže, na kojima su ljudi izrazili zabrinutost za njegov zdravlje.

Britanski liječnik sada je za medije objasnio koji bi zdravstveni problemi mogli uzrokovati ovakvo oticanje.

"Edem je stanje u kojem tijelo počinje zadržavati tekućine u udovima, obično u nogama i gležnjevima, ali također i u prstima, što uzrokuje otečenost", kazao je doktor Gareth Nye za Daily Star. Dodao je i kako se takvo stanje češće javlja kod žena, a mogu ga razviti i starije osobe koje puno sjede.

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle Meghan Markle Meghan Markle - 18 Meghan Markle - 10 +22 Kate Middleton, princ William, princ Harry, Meghan Markle - 1 Celebrity Kamere ulovile Meghan Markle u jednoj poprilično neugodnoj situaciji, ovo je teško i gledati!

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Gwen Stefani Gwen Stefani Gwen Stefani Gwen Stefani (Foto: Getty Images) +15 Gwen Stefani (Foto: Instagram) Nekad i sad Slavna plavuša šokirala izgledom, njezino lice sve je zbunilo : "Ja sam njen obožavatelj cijeli život i nisam je prepoznao"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene