Posljednji pozdrav GLOGOVCU

Zbogom, legendo: ''S anđelima, mili moj…''

Nebojša Glogovac i Emir Hadžihafizbegović (FOTO: Davor Puklavec/Pixsell) Nebojša Glogovac i Emir Hadžihafizbegović (FOTO: Davor Puklavec/Pixsell) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Nebojša Glogovac i Emir Hadžihafizbegović (FOTO: Davor Puklavec/Pixsell) +0 Nebojša Glogovac, Goran Grgić (FOTO:Goran Stanzl/Pixsell) Galerija

Nebojša Glogovac ostavio je golem trag u filmskoj industriji.

Nebojša Glogovac otišao je zauvijek i ostavio golemu prazninu u glumačkom svijetu.

Pogledaj i ovo Nebojša Glogovac, Goran Grgić (FOTO:Goran Stanzl/Pixsell) Zbogom, Nebojša... Posljednje dane proveo uz svoju najveću ljubav: "Bila je centar njegova svijeta"

U 49. godini života zadesila ga je kratka i teška bolest, no njegova je biografija toliko bogata da će zauvijek ostati upamćen i među publikom i među kolegama.

Nebojša je rođen 30. kolovoza, 1969. u Trebinju, u obitelji svećenika Milovana i Milene Glogovac. Kasnije se s obitelji seli u Pančevo, a svoju prvu ulogu ostvario je u seriji ''Bolji život'', gdje je glumio školskog prijatelja Slobodana Popadića.

Nakon srednje škole Nebojša upisuje psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, no nakon dvije godine Glogovac se predomišlja i upisuje glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti. Studirao je zajedno s Vojinom Ćetkovićem, Sergejom Trifunovićem te Natašom Ninković koja se danas od glumca oprostila riječima ''S anđelima, mili moj…''

Nebojša Glogovac iza sebe ima brojne uspješne filmske, televizijske te kazališne uloge. Filmovi po kojima će ostati upamćen svakako su "Bure baruta", Nebeska udica", "Munje", "Kad porastem biću kengur", "Klopka", "Hadersfild", "Branio sam Mladu Bosnu", "Krugovi" te posljednji ''Ustav Republike Hrvatske''.

Imao je i ulogu u serijama ''Vratit će se rode'', ''Stella'', ''Kud puklo da puklo''.

Među kritičarima je važio za jednog od najboljih glumaca na ovim prostorima, a za svoj rad dobio je brojne nagrade i priznanja.

Prošle godine je proglašen Europskim glumcem godine na Film festivalu u Italiji. Dobio je nagrade za najboljeg glumca u filmu "Ustav Republike Hrvatske" na festivalima u Puli i Londonu, kao i na Filmskim susretima u Nišu.

Putem društvenih mreža, od glumca se opraštajna brojna lice iz javnog života.
 

 

A post shared by Natasa Ninkovic (@natasaninkovic) on

 

 

A post shared by Andrija Milošević (@andrijamilosevic_official) on

 

 

 

A post shared by Natasa Janjic (@nanulananula) on

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene