Najteže je na početku

Žanamari progovorila o bolesti: ''Mršavjela sam, povraćala, stalno su me liječili od krivih stvari''

Žanamari (FOTO: Instagram) Žanamari (FOTO: Instagram) 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Žanamari (FOTO: Instagram) Žanamari (FOTO: Instagram) Žanamari (FOTO: Instagram) Žanamari (Foto: Instagram) Žanamari (Foto: Instagram) Žanamari Perčić Zrće (Foto: Damian Denona) Žanamari Perčić (Foto: Instagram) +0 Žanamari (FOTO: PR) Galerija

Pjevačica Žanamari izgleda fantastično, no iza dobrog izgleda krije se i jedan problem.

Žanamari, baš poput Jelene Rozge ili Blanke Vlašić, ima zdravstvenih problema zbog štitnjače. Dakako, nisu one jedine. Sve je više ljudi s ovim problemom, a mnogi prolaze cijeli niz pretraga dok im se bolest dijagnosticira.

Pogledaj i ovo Maja Šuput, Martina Tomčić, Fabijan Pavao Medvešek i Davor Bilman - 1 Jedva čekamo! Žiri omiljenog showa našao se na okupu, a otkrili su i povod koji je itekako razveselio gledatelje: ''Danas smo i službeno otvorili…''

Baš zato nazvali smo pjevačicu Žanamari, koja nam je opisala svoj problem sa štitnjačom. Ispričala nam je neke vrlo važne stvari i progovorila posve otvoreno o tom problemu.

''Ja sam uklonila štitnjaču s 15 godina i od tada sam na Eutyroxu, sintetičkom hormonu koji inače luči štitnjača. U trudnoći treba biti oprezan i podizati dozu Eutyroxa jer je potrebno pratiti rast djeteta kad treba više tog hormona. To treba često pratiti i meni je izazvalo dodatnu komplikaciju u trudnoći jer mi u prvih nekoliko mjeseci nisu dovoljno brzo povećali dozu. Dobila sam strašno puno kilograma već u prvim mjesecima trudnoće. Kasnije sam prešla kod privatnog liječnika i sve se izbalansiralo'', objašnjava Žanamari, koja pojašnjava i kako hormon koji uzima nije posve bezopasan.

Žanamari (FOTO: Instagram) Žanamari (FOTO: Instagram)

''U svakom slučaju, kao i svaka tableta, tako i ova koju ja uzimam ima neke posljedice nakon dugogodišnjeg korištenja, kao npr. problemi s kalcijem u kostima. Nastojim ga nadomjestiti, pijem vitamin D kad se sjetim i kod mene je sve OK iako ga pijem već više od 20 godina. Najteže je bilo na početku, dok mi još nije dijagnosticiran problem sa štitnjačom. Mršavjela sam, povraćala, popustila u školi, pao mi je imunitet i stalno su me liječili od krivih stvari, a mjesecima nisu posumnjali na štitnjaču. To je, kako se kaže ‘tricky part’ - diagnosticirati. Poslije je sve lakše kad uzimaš odgovarajuću terapiju'', kazala je Žanamari na Showbuzz.hr.

Žanamari (FOTO: Instagram) Žanamari (FOTO: Instagram)

A koliko je važno osvijestiti javnost o ovom problemu, govori i humanitarni koncert na kojem će nastupiti Zagrebačka filharmonija, Radojka Šverko, Martina Tomčić, Ivana Husar i Marija Husar. Organizatori su koncerta Hrvatska udruga za bolesti štitnjače u suradnji sa Hrvatskim društvom za štitnjaču te uz podršku Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC-a Sestre milosrdnice, koja je referentni centar za bolesti štitnjače Ministarstva zdravstva RH, a koja ujedno obilježava 55-godišnjicu svoga osnutka i rada.

Humanitarni koncert za pomoć oboljelima od bolesti štitnjače održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva. Ovaj glazbeni spektakl održat će se 19. listopada 2018. u 19:30 u Koncertnoj Dvorani "Vatroslav Lisinki".
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene