Zbog posebne skrbnice

Sud presudio u korist Severine u sporu koji je pokrenula tijekom borbe za skrbništvo o sinu Aleksandru

Severina - 3 Severina - 3 Nova TV 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Severina - 3 +0 Severina, Koncert Želim život Galerija

Ustavni sud proglasio je da je Severininu sinu nezakonito imenovana posebna skrbnica.

Upravni sud Hrvatske presudio je da je Ana Bokulić, bivša odvjetnica i djelatnica Centra za posebno skrbništvo, nezakonito imenovana posebnim skrbnikom zajedničkom malodobnom sinu pjevačice Severine Kojić i srbijanskog poduzetnika Milana Popovića, piše Jutarnji list.

Pogledaj i ovo Severina ''nastavljam borbu'' Severina nam se javila nakon obrata u borbi za skrbništvo nad sinom: ''Dobro je to, ali ja na ovome neću stati!''

Ta je odluka bila bitna u kasnijem sudskom postupku jer je na temelju mišljenja Bokulić sud dodijelio skrbništvo nad tada sedamipolgodišnjim dječakom njegovu ocu. Severinini zastupnici žalili su se na tu odluku, ali su žalbe odbijene, pa su pokrenuli sudski spor koji je sada rezultirao povoljnim ishodom za pjevačicu.

"Sud smatra ovakvo postupanje prvostupanjskog tijela nezakonitim na štetu tužiteljice koja je time stavljena u neravnopravan odnos u odnosu na oca Milana Popovića te slijedom toga smatra nezakonitim i drugostupanjsko rješenje kojim je odbijena žalba tužiteljice protiv takvog prvostupanjskog rješenja. Po stavu ovog suda majka Severina Kojić obligatorno je morala biti uključena u postupak imenovanja nove posebne skrbnice njezinu malodobnom sinu i takvim postupanjem prvostupanjsko tijelo, Centar za socijalnu skrb Zagreb, Podružnica Maksimir, propustilo je ispuniti svoju dužnost iz članka 52. st. 2. Zakona o općem upravnom postupku, prema kojem je bilo dužno omogućiti stranci izjašnjavanje o svim okolnostima i činjenicama, odnosno isti je članak prekršilo", navodi se u presudi koja je donesena 23. veljače ove godine i otpremljena prošli tjedan, a Severini je određeno i da mora platiti 12 tisuća kuna sudskih troškova.

Bokulić, koja je nezakonito postavljena kao skrbnica dječaka, više nije zaposlenica Centra za posebno skrbništvo, već sada radi u Ministarstvu pravosuđa.

Podsjetimo, Severina je prošlog proljeća nepravomoćno izgubila skrbništvo nad sinom. Prema odluci suda, ima ga pravo viđati svaki drugi vikend, a uz to je sud donio i privremenu odluku kojom joj je zabranjeno objavljivati fotografije s maloljetnim sinom na društvenim mrežama.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Tori Spelling (Foto: Profimedia) Tori Spelling (Foto: Profimedia) Tori Spelling (Foto: Profimedia) Tori Spelling (Foto: Profimedia) +15 Tori Spelling (FOTO: Profimedia) Celebrity Zvijezdu "Beverly Hillsa" paparazzi snimili u badiću, fotke se znatno razlikuju od onih koje sama dijeli na Instagramu

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Kelly McGillis (Foto: Profimedia) Kelly McGillis (Foto: Profimedia) Kelly McGillis (Foto: Profimedia) Kelly McGillis (Foto: Getty Images) +0 Kelly McGillis (Foto: Profimedia) Nekad i sad Prošlo je čak 35 godina otkako je kao fatalna plavuša u kultnom filmu mamila uzdahe, pogađate li o kojoj je glumici riječ?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene