Tuga beskrajna

Zbogom, legendo! Bolest je bila jača, preminuo Oliver Dragojević

Oliver Dragojević (FOTO: Pixsell) Oliver Dragojević (FOTO: Pixsell) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Oliver Dragojević (FOTO: Pixsell) +0 Oliver Dragojević (FOTO: Pixsell) Galerija

Oliver Dragojević preminuo je nakon teške borbe s opakom bolešću. Tužnu vijest potvrdila je Slobodnoj Dalmaciji Oliverova obitelj.

Zauvijek nas je napustio Oliver Dragojević. Legendarni glazbenik preminuo je u 71. godini nakon teške borbe s opakom bolešću. Problemi sa zdravljem zadesili su ga u kolovozu 2017. godine, kada je ustanovljeno da pjevač boluje od karcinoma. Unatoč snažnom optimizmu koji ga nije napuštao, Oliver je svoju bitku za zdravlje nažalost izgubio, a vijest o njegovoj smrti obitelj je potvrdila Slobodnoj Dalmaciji.

Pogledaj i ovo PR Oglas U čast Oliveru u Veloj Luci ove godine „Trag u beskraju“ uz velika imena hrvatske glazbene scene

Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni, koja će ga zauvijek pamtiti kao velikana koji je svojim pjesmama obilježio živote mnogih.

PROČITAJTE I OVO:

Tony Cetinski oprostio se od Olivera dirljivom porukom: "Počivaj u miru prijatelju i učitelju moj i poljubi mi Tošu"

Pjesme koje srce diraju: Oliverove pjesme koje će zauvijek ostati urezane u naša srca

"Sve nježne riječi svijeta sačuvao sam za te…" 10 prekrasnih stihova iz Oliverovih pjesama

Oliver je rođen u Splitu 7. prosinca 1947. godine, a svoje djetinjstvo proveo je u Veloj Luci na Korčuli. U glazbu se zaljubio već u djetinjstvu, i to nakon što mu je otac Marko poklonio usnu harmoniku. "Mogao sam je razbiti, ali ja sam je čuvao i po cijele dane svirao. Imao sam tada tri ili četiri godine", otkrio je Oliver u jednom od intervjua. Na usnoj harmonici zabavljao bi svoje vršnjake iz susjedstva, ali i putnike na brodu koji vozi na relaciji Split – Vela Luka.

U estradne vode uplovio je 1963. godine kao pjevač i klavijaturist poznatog splitskog benda Batali. Četiri godine kasnije na nagovor Zdenka Runjića kao debitant se pojavio na Splitskom festivalu. Izveo je Runjićev "Picaferj", a izvedba mu tada nije osigurala prolazak u finale. Oliver se tada povlači s Prokurativa i priključuje se Dubrovačkim trubadurima, a ubrzo sudjeluje i u osnivanju popularne grupe More.

Oliver Dragojević (FOTO: Pixsell) Oliver Dragojević (FOTO: Pixsell)

1994. godine povratkom na Splitski festival njegova karijera doživljava zamah. Tijekom više od pet desetljeća uspješnog rada Oliver je osvojio najprestižnije festivalske i diskografske nagrade. Bio je i laureat prve dodjele Hrvatske diskografske nagrade Porin.

Bio je omiljen među publikom, ali i kolegama. Posljednjih godina najviše je surađivao sa Zlatanom Stipišićem Gibonnijem, s kojim je 2016. godine izdao i album naziva "Familija". "Najjednostavniji je od svih nas i najnormalniji je od svih nas. Beskrajno ga volim. Možda je on najvoljeniji čovjek u našem narodu. Ne postoji nijedna osoba, bilo da se radi o taksistu ili nekome na blagajni, da ne pita za njega i pozdravi ga", izjavio je nedavno Gibonni.

Oliverov uspjeh potvrđuje i činjenica da je jedan od rijetkih hrvatskih glazbenika koji se mogao pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sydneyju. Bio je jedinstven i neponovljiv, a svojom karizmom oduševljavao je tisuće i tisuće obožavatelja koji danas tuguju. Obožavale su ga sve generacije i u njihovim će mislima Oliver živjeti zauvijek.

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene