Tračevi je nisu smetali

Udavala se osam puta, za istog čovjeka čak dva puta, a od jednog ju je rastavila stravična nesreća

Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) afp 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) Elizabeth Taylor (Foto: Profimedia) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) +0 Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Galerija

Ljubavni život Elizabeth Taylor nikada nije bio dosadan i uvijek je plijenila pažnju medija. Udavala se osam puta, a dvaput je bila udana za istog čovjeka.

Elizabeth Taylor odmalena je bila u centru pozornosti, a glumom se počela baviti još u ranoj mladosti.

Pogledaj i ovo Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) Velika ikona Udavala se osam puta, skandal joj je bio drugo ime, a s jednim suprugom je čak dva puta stala pred oltar

Pozornost je privlačila prekrasnim plavim očima i crnom kosom, a do trenutka kada je postala tinejdžerica već je bila jedna od najfotografiranijih zvijezda Hollywooda. Zbog činjenice da je izgledala puno starije od svoje dobi, dobivala je i takve uloge.

Glumica je koketirala s brojnim zvijezdama, a u prvi brak je ušlša kada je imala tek 18 godina 1950. Udala se za vlasnika lanca hotela Hilton, Conrada Hiltona, no brak je bio od samih početaka osuđen na propast. Hilton je imao naglu narav te je bio u problemima s alkoholom, a njihov brak je završio nakon samo osam mjeseci. Ubrzo nakon rastave počela se viđati s britanskim glumcem Michaelom Wildingom.

Wilding je bio preko dvadeset godina stariji od Elizabeth, no to joj nije smetalo pa su se brzo vjenčali. Sve je izgledalo u redu i činila se to kao mirna veza, a prije nego su se rastali 1957. godine dobili su dva sina. Glumica je poznatog redatelja Mikea Todda upoznala 1956. godine i započela je vezu s njim odmah nakon što je finaliziran razvod od Wildinga.

Nisu dugo čekali s vjenčanjem, a iako su imali turbulentnu vezu, mnogi smatraju kako su bili srodne duše te su se jako voljeli. 1958. godine Todd je poginuo u avionskoj nesreći te je Taylor bila potpuno slomljena. Utjehu je pronašla u Toddovom prijatelju Eddieju Fisheru, koji je u tom trenutku bio u braku s Debbie Reynolds.

Mediji su odmah napravili veliku buku oko afere, no paru to nije smetalo. U to vrijeme njihova je veza bila najveća vijest u Hollywoodu. Vjenčali su se 1959. godine. Tri godine kasnije Elizabeth je započela vezu s britanskim glumcem Richardom Burtonom, s kojim je glumila u filmskom klasiku "Kleopatra". Nije im smetala činjenica što su oboje bili u braku u tom trenutku. Okončali su svoje brakove te su se vjenčali 1964. godine.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Valentine’s Day! 💕​⁣⁣ ⁣⁣ Elizabeth was a true romantic at heart, once saying, “When I love someone, I love them always.”⁣⁣ ⁣⁣ #ElizabethTaylor⁣⁣ #ElizabethTaylorQuotes⁣⁣ #HappyValentinesDay⁣⁣ #ValentinesDay⁣⁣ #AllYouNeedIsLove⁣⁣

A post shared by Elizabeth Taylor (@elizabethtaylor) on

Brak holivudskih kolega bio je prepun svađa, a mediji su jedva čekali izvijestiti o njihovom sljedećem konfliktu. Rastali su se 1974. godine, no brzo su se pomirili i godinu kasnije su se ponovno vjenčali. Ni drugi pokušaj nije bio dobar te su se 1976. godine ponovno rastali.

Prelijepa glumica nije trošila vrijeme uzalud.

Nakon drugog razvoda od Burtona, Elizabeth je počela hodati s političarom Johnom Warnerom. Vjenčali su se 1976. godine, a Taylor je bila i dio njegove predizborne kampanje. Bili su braku nekoliko godina, a rastali su se 1982. Osmi i posljednji brak Elizabeth Taylor bio je s Larryjem Fortenskyme. U braku su bili četiri godine, a Taylor je rekla kako joj je Larry bio odličan partner i pun razumijevanja.

Ljubavni život Elizabeth Taylor nikada nije bio dosadan i uvijek je plijenila pažnju medija, no popularna glumica se pobrinula da dio svog vremena izdvoji za humanitarne svrhe te je radila za nekoliko slučajeva.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Kate Upton (Foto: Getty) Celebrity Opušteno izdanje seksi ljepotice: Pokazala bujni dekolte za koji su se fanovi bojali da će nestati

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene