Vječno neodoljiva

Od bucke do mršavice opsjednute lošim operacijama: Slavna glumica napunila 50 godina

Renee Zellweger (Foto: Profimedia) Renee Zellweger (Foto: Profimedia) profimedia 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Renee Zellweger (Foto: Profimedia) Renee Zellweger (Foto: Instagram) Dnevnik Bridget Jones (Foto: Profimedia) Renee Zellweger (Foto: Getty) Renee Zellweger (Foto: Getty) Renee Zellweger (Foto: Profimedia) Renee Zellweger (Foto: Profimedia) Renee Zellweger (Foto: Profimedia) Renee Zellweger (Foto: Getty) Renee Zellweger (Foto: Profimedia) +2 Jim Carrey i Renee Zellweger (Foto: AFP) Galerija

Renee Zellweger napunila je 50 godina, a mi smo se prisjetili svih njezinih glumačkih transformacija, koje su ponekad bile vrlo drastične.

Prava kameleonka među glumicama, svima dobro poznata slatkica Renee Zellweger napunila je 50 godina.

Pogledaj i ovo Renee Zellweger za ''Bridget Jones'' - 1 Kultna priča Feel good film idealan za cijelu godinu, a pogotovo za one trenutke kad se želite istinski nasmijati

Lijepa Renee planetarnu je slavu stekla svojim utjelovljenjem Bridget Jones, punašne tridesetogodišnjakinje u stalnoj potrazi za ljubavi i seksom, no svojim kasnijim ulogama pokazala je kako se itekako može iskazati i u drugim, zahtjevnijim i ozbiljnijim filmovima. 

Njezinu karijeru nisu pratile skandalozne afere ni preljubi, no Renee je neovisno o tome o tome plijenila pozornost javnosti, i to - svojim transformacijama. Za većinu svojih uloga ova je oskarovka morala upregnuti sve svoje snage pa je tako skidala i gubila kilograme u zadivljujuće kratkim intervalima.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

She looks georgeous😍

Objavu dijeli Renee Kathleen Zellweger (@renee__zellweger)

Za ulogu koja joj je promijenila život trebala je nabaciti više od deset kilograma te je tako postala svim ženama omiljena britanska junakinja Bridget Jones u "Dnevniku Bridget Jones." Kako je ova književna i filmska uspješnica dobila i dva nastavka, Renee je za drugi dio pristala ponovno nabaciti isti broj kilograma, no kada se snimao i treći dio te popularne ženske sage - odbila je.

Rekla je da joj takve promjene pretjerano opterećuju tijelo te da Bridget u zrelijim godinama može biti i mršavija. Renee je ponovno sjajno odglumila novinarku Bridget, no ovog puta s mnogo tanašnijom linijom.

Nakon Bridget Renee je 2002. postala Roxie Hart, fatalna plavuša snježno bijele puti u uspješnici "Chicago", u kojoj je pokazala kako itekako zna plesati i pjevati, a i da je u samo godinu dana od snimanja punašne Bridget uspjela savršeno stesati liniju i neodoljivo podsjetiti na divu Marilyn Monroe.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😍❤️ #dangerouswoman#reneezellweger#loveforthiswoman

Objavu dijeli Renee Kathleen Zellweger (@renee__zellweger)

Rane 2000-te bile su najuspješnije filmske godine za Renee, pa je tako glumica 2003. napokon ščepala svoj zlatni kipić, i to za povijesnu dramu "Studengora". U "Studengori" je Renee bok uz bok s Nicole Kidman perfektno odglumila grubu, ali emotivnu Ruby, ženu prepuštenu samoj sebi za vrijeme Američkog građanskog rata u 19. stoljeću.

Svojim prikazom ženske snage, scenama otkidanja glava pijetlovima, ali i slatko zaobljenim licem, Renee je oduševila kritiku i gledatelje te postala kultni lik toga tematikom teškog filma.

"Studengora" je ujedno bila i vrhunac Reneeine karijere nakon koje se slava glumice pomalo rastapala. Iako još itekako prisutna na crvenim tepisima, Renee nije glumila u značajnim filmovima niti je osvajala bitne nagrade. Većinom se koncentrirala na slatke filmove ljubavne ili povijesne tematike, koji joj jako dobro leže. 

Tako je 2006. utjelovila spisateljicu Beatrix Potter, koja je osmislila maštovito životinjsko carstvo Zeca Petra, koji je postao generacijama najdraži lik iz slikovnica. 

Glumica je uzela i veliku pauzu od snimanja filmova te se tako nije pojavljivala u javnosti od 2010. do 2016. godine.

Danas je Renee vitkija no ikada prije, a često se našla i na udaru kritika zbog svoje ljubavi prema botoksu i plastičnim operacijama koje su joj promijenile lice. Unatoč svemu, Renee ostaje upamćena kao jedna od holivudskih glumica koja se za svoje uloge najviše bila spremna žrtvovati. I sebe i svoje tijelo. 

S obzirom na to, teško joj je zamjeriti to da danas želi živjeti povučenijim životom i ne proživljavati ponovno drastične promjene izgleda. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lots of love💗

Objavu dijeli Renee Kathleen Zellweger (@renee__zellweger)

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Kidman (Foto: Instagram) Nicole Kidman i Keith Urban (Foto: Getty Images) Nicole Kidman (Foto: AFP) Nicole Kidman i Hugh Grant (Foto: Profimedia) +5 Nicole Kidman (Foto: AFP) Celebrity Ima 51 godinu, četvero djece, ali i savršeno oblikovane noge na kojima joj zavide i mlađe kolegice

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene