Putovanje u 2015. godinu

'Povratak u budućnost' zaludio mnoge - koliko je stvari predvidio?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Film je zaludio ljude diljem svijeta – saznajte što se od izuma u filmu i ostvarilo!

Godine 1989. u filmu 'Povratak u budućnost 2' Marty McFly i 'Doc' Brown otputovali su u 2015. godinu. Mnogi su bili zaluđeni ovim filmom u kojem su se proslavili glumci Michael J. Fox i Christopher Lloyd u glavnim ulogama i brojni su se obožavatelji pitali hoće li ove stvari zbilja biti moguće u dalekoj budućnosti.
Budućnost je stigla, no većina stvari koje su proslavile ovaj film ipak nisu ostvarene.

Pogledaj i ovo Michael J. Fox - 5 nema lijeka Zvijezda svima omiljenog filma godinama se bori s bolesti koju je dugo tajio od javnosti: ''Bojao sam se da će mi se smijati''

1. Leteći automobil

Iako bi stvarno bilo super letećim automobilom pobijediti jutarnje gužve, ovaj je izum još daleko od ostvarenja.

 

2. Tenisice koje se same vežu

Nike je još 2011. izbacio futurističke tenisice koje možemo vidjeti na Martyju, ali tada nisu postojale Powerlace vezice. Međutim, skupina Kanađana na Kickstarteru je počela prikupljati novac za sustav koji bi do kraja 2015. vezivanje cipela mogao znatno olakšati.

 

3. Odjeća koja se prilagođava tijelu

Marty McFly u jednom trenutku oblači jaknu koja se automatski prilagođava njegovome tijelu. Na žalost, izum koji bi znatno olakšao shopping i dalje nije na vidiku.

4. Legendarni 'hoverboard'

'Hoverboard' je spasio Martyja iz brojnih nezgodnih situacija, a na radost brojnih obožavatelja čini se da je taj izum blizu svog ostvarenja. Krajem prošle godine Hendo Hover izbacio je prototip svojeg lebdećeg skateboarda, ali njihova simpatična igračka još uvijek nije spremna za masovnu proizvodnju, piše Daily Mail.

 

5. Ralje 19

U filmu se vide video pozivi kao i hologrami u kinu. Danas su video pozivi naša svakodnevnica, a novi izum Google Glass podsjeća na naočale kakve vidimo u filmu. 3D filmovi i hologrami također su uobičajena pojava, no čini se da malo kasnimo s nastavcima filma 'Ralje'.

 

6. Hidratori hrane

Iako bi bilo super imati ručak gotov za svega nekoliko sekundi, Black & Deckerovi "hidratori hrane" još uvijek nisu na pomolu. Iako nam mikrovalna pećnica znatno olakšava postupak zagrijavanja ili odmrzavanja, u filmu 'Povratak u budućnost' pizza je bila gotova za 3 sekunde.

 

Godina je tek počela pa nas možda inovatori diljem svijeta iznenade izumom koji bi bio potaknut nekim iz ovog popularnog filma.

Pozitivno je što su autori filma vjerovali da će i u dalekoj budućnosti ljudi i dalje dobivati informacije iz novina. Živjelo novinarstvo!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene