Zbog utaje poreza

Slavni Talijani kažnjeni - moraju platiti 343 MILIJUNA eura!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

D&G poznati su modni dvojac koji dizajnira odjeću koju obožavaju zvijezde. Iako su uspješni i slavni, nisu mogli spriječiti utaju poreza u Italiji.

Dizajnerski dvojac Domenico Dolce i Stefano Gabbana, koji odijevaju Madonna, Beyonce i Angeline Jolie, proglašeni su krivima na milanskom sudu koji je odlučio kako kreatori nisu platiti porez u vrijednosti jedne milijarde eura.

Pogledaj i ovo showbuzz Nikakva utaja poreza Vrhovni sud odlučio: Slavni Talijani oslobođeni optužbi!

Modni dvojac tako je kažnjen s 343 milijuna eura zbog utaje poreza u Italiji – i to je iznos bez kamata.

50-godišnji Domenico i 54-godišnji Stefano optuženi su zbog prodaje svojih brendova 'D&G' i 'Dolce&Gabbana' u Luksemburgu 2004. godine i to kako bi izbjegli plaćanje poreza u Italiji koja ima porezne stope među najvišima u svijetu. Godinama su trajali istražni postupci jesu li prevarili državu, a 2007. godine protiv dizajnera i još pet osoba podignute su optužnice nakon prodaje upravo u Luksemburgu kako bi jeftinije mogli upravljati luksuznim brendovima.

>> Želi proglasiti bankrot: Duguje 10 milijuna dolara!

Dizajneri, koji su tvrtku Dolce&Gabbana osnovali prije 28 godina, žestoko negiraju optužbe i nazivaju ih apsurdnima. Stefano je svoj bijes zbog presude iskazao i na Twitteru. 'Nije lijepo biti optužen za nešto što nema veze s istinom. No na kraju koga briga, svi ćemo ionako završiti šest metara ispod. Zanima me dizajniranje odjeće i to je sve. Oni mogu napraviti i reći što žele', napisao je.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene