obožavatelji se opraštaju

Glazbenica preminula u 35. godini u tragičnoj nesreći: "Jedna je od najutjecajnijih umjetnika u posljednjem desetljeću"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sophie Xeon, čiji je album " "Oil of Every Pearl’s Un-Insides" bio nominiran za prestižnu nagradu Grammy, je stradala u nesreći u Ateni gdje je živjela

Škotska glazbenica Sophie Xeon, koja je poznatija samo pod umjetničkim imenom Sophie, preminula je u 35. godini, piše britanski The Guardian

Vijest o smrti je potvrdio njezin menadžer. "Sophie je preminula usred tragične nesreće. Molimo za privatnost i poštovanje njene obitelji te suosjećanje s njenim obožavateljima. Jedna je od najutjecajnijih umjetnika u posljednjem desetljeću. Ne samo zbog genijalne produkcije i kreativnosti već i zbog poruke koju je odašiljala. Ikona oslobođenja", rekao je. 

Stradala je u nesreći u Ateni gdje je živjela, a obožavatelji se od nje opraštaju na društvenim mrežama. 

Inače, Sophie je rođena i odrasla u Glasgowu, a 2013. je objavila debitantski singl "Nothing More to Say". 2018. je izašao njezin prvi glazbeni album "Oil of Every Pearl’s Un-Insides" koji je bio nominiran za prestižnu nagradu Grammy. 

Glazbenica je bila transrodna osoba i o tome je progovorila za The Guardian. "To znači da si pojedinac koji promatra i osjeća svijet i svoje tijelo dovodiš u ravnotežu sa svojom dušom i duhom", ispričala je. 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene