Sandra o Gravitaciji

'Motivira nas, za slučaj da je vrijedilo probati'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Čovjeku se slama srce kad pomisli ne samo na uništenje naše planete, već i na ono što ne vidimo neposredno: smeće koje doslovno kruži oko nas', kaže Sandra Bullock o filmu Gravitacija koji je duboko utjecao na nju.

Oskarovci Sandra Bullock (The Blind Side) i George Clooney (Syriana) zvijezde su filma Gravitacija, napetog trilera koji gledatelje vodi u beskrajno i bespoštedno prostranstvo svemira. Redatelj je Alfonso Cuarón (Children of Men).

Pogledaj i ovo showbuzz Pogađate? Osoba godine je...

'Mislila sam da astronauti žele ići u svemir zbog avanture i uzbuđenja. No razgovarajući s njima dirnula me ogromna i duboka ljubav prema tom svijetu i ljepoti Zemlje iz njihove perspektive iz koje promatraju oceane, planinske masive i svjetla gradova. Čudesno je uvidjeti koliko smo mali u ovom golemom svemiru', rekla je Sandra.

>> Zajedno nakon 20 godina? To se nikada neće dogoditi!

George Clooney dodaje: 'Odrastao sam u vrijeme svemirske utrke, ja sam dijete tog vremena. Uvijek sam volio ideju istraživanja svemira i zadivljen sam ljudima koji to rade. Zaista su posljednji od velikih pionira.'

'Mislim da je ovo priča o tome što nas motivira kad se čini da nema svjetla na kraju tunela. O onome što nam daje snage za taj dodatni korak za slučaj da je vrijedilo truda probati', ističe Bullcok.

Radnja filma:

Dr. Ryan Stone (Bullock) briljantna je medicinska inženjerka kojoj je ovo prva misija, a uz nju je iskusni astronaut Matt Kowalski (Clooney), no naizgled rutinska misija završava katastrofom.

Letjelica je uništena, a Stone i Kowalski ostaju sami u tami svemira, gdje imaju samo jedan drugoga. Zaglušujući muk ukazuje na to da su izgubili svaku vezu sa Zemljom…i svaku šansu za spas. Strah se pretvara u paniku, a svaki jecaj troši ono malo kisika što im je ostalo. Jedini put kući možda je krenuti još dublje u tamu svemira. 

Redatelj Jonás Cuarón dodaje: 'Koncept svemira nam je bio zanimljiv, jer se radi o mjestu gdje nije lako preživjeti, tisuće milja od onoga što zovemo domom. Zato je to savršeno za film o prevladavanju teškoća i nalasku puta kući. Htjeli smo i da priča bude realistična, što je od nas zahtijevalo opsežno istraživanje kako bismo se upoznali sa svemirskim istraživanjem i mogli stvoriti uvjerljiv scenarij'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene