OSCAR 2015

ANKETA Stvarni ili izmišljeni likovi - koji ipak zaslužuje glavnu nagradu?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Imamo još 20 dana do Oscara, a novi tjedan nam nosi i novu anketu!

Nakon ankete u kategoriji za najbolju sporednu mušku i žensku ulogu u kojoj ste izabrali svoje formate, predstavljamo vam i kategorije najboljih glavnih glumaca Oscara 2015. Kao i svake godine, ovi glumci istaknuli su se svojim izvedbama – potpuno su 'uronili' u ulogu i utjelovili likove. Poseban je izazov utjeloviti osobu po kojoj je rađen film.

Pogledaj i ovo Bradley Cooper - 2 samo je ona konstanta Bradley Cooper ne odvaja se od jedine žene koju stavlja ispred svih drugih, a ovim potezom još je jednom dao do znanja tko mu je prioritet

Film IGRA OPONAŠANJA  Svojim izumom promijenio je tijek povijesti

1.    Eddie Redmayne

Mladi glumac ima je veliki izazov utjeloviti genijalnog britanskog fizičara prof. dr. Stephen Hawkinga. Ne samo da ga je utjelovio fizički, sjajno je prenio borbu slavnog fizičara, kao i njegov privatni život. Iako 'Teorija svega' nosi ime prema jednoj od Hawkingonovih najpopularnijih knjiga u kojoj se bavi podrijetlom i sudbinom svemira, film je snimljena prema biografiji Stepehenove supruge Jane s kojom je proveo 30 godina u braku.

2.    Steve Carell

Ne samo da je uloga u 'Foxcatcheru' drugačije od svega što je do sada igrao, popularni je glumac i promijenio izgled - dobio je novi nos pa je na prvu doista teško prepoznati o kome se radi. Carell je utjelovio bogataša John du Ponta koji je na svoje imanje pozvao dobitnika zlatne Olimpijske medalje u hrvanju Marka Schultza kako bi mu pomogao trenirati za nadolazeće Olimpijske igre u Seoulu 1988. godine.

3.    Bradley Cooper

Zgodnom je glumcu ovo već treća uzastopna nominacija za Oscara, a ovoga je puta utjelovio vojnika Chrisa Kylea u filmu 'Snajperist' koji je napravljen po uzoru za njegovu biografiju. Nije bilo lako utjeloviti Kyliea, no Cooperu je to uspjelo. Osim mentalne pripreme, bilo je potrebno i fizički nalikovati na njega pa je nabacio 15 kilograma čistih mišića.

4.    Benedict Cumberbatch

Britanski je glumac dobio nominaciju zbog uloge u filmu 'Igra oponašanja'. Film je snimljen prema istinitoj priči Alana Turinga, genijalnog britanskog matematičara i informatičara koji je tijekom Drugog svjetskog rata uspio dekodirati šifrirani komunikacijski sustav kojeg su nacisti koristili u međusobnoj komunikaciji.

5.    Michael Keaton

Slavni glumac trenutno je najveći favorit s obzirom da je već dobio Zlatni globus za istu ulogu Birdmana. Riječ je filmu u kojem je Keaton utjelovio popularnog superheroja koji se muči postaviti dramu na Broadwayu, a u danima prije premijere bori se protiv vlastitog ega i pokušava spasiti obitelj, karijeru i samoga sebe.

Što mislite - koji od njih će dobiti Oscara za najbolju mušku ulogu? 

Koji od njih će dobiti Oscara za najbolju mušku ulogu?

  • Eddie Redmayne
  • Steve Carell
  • Bradley Cooper
  • Benedict Cumberbatch
  • Michael Keaton

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene