Verbalni sukobi

Opleo po Hadžihafizbegoviću: ''Obukao je uniformu HVO-a, a onda je zamijenio onom Armije BiH''

Oliver Frljić, Emir Hadžihafizbegović (FOTO: Pixell) Oliver Frljić, Emir Hadžihafizbegović (FOTO: Pixell)

Oliver Frljić prozvao je Emira Hadžihafizbegovića, ali i Nebojšu Glogovca.

Oliver Frljić već je imao verbalne sukobe s Emirom Hadžihafizbegovićem, no ovaj ga je put opet prozvao i to prilično oštro. Na pitanje kome je iz političkog i društvenog života uspjelo skupiti snage i očuvati svoju biografiju čistom, Oliver Frljić je iskoristio priliku da istakne one kojima to jest, ali i one kojima to nije. Tako je od političara naveo pokojnog Stipu Šuvara koji je, kako kaže, zadržao svoju političku i ljudsku konzistenciju i u vremenima kad ga je premlatilo hrvatsko domoljublje.

Pogledaj i ovo Miroslav Ćiro Blažević i Kolinda Grabar-Kitarović Svi su tužni Od voljenog Ćire opraštaju se naši glumci, pjevači, a Kolinda mu je posvetila posebno emotivnu poruku!

''Ne znam koliko ona više pripada ovom kulturnom prostoru, no to je zasigurno Mira Furlan, koja je imala snage i hrabrosti da ponese anatemu koju je dobila početkom rata u Hrvatskoj. Vrlo jasno je artikulirala antiratnu poziciju i bila spremna zbog svojih uvjerenja ostati bez profesionalne egzistencije na prostoru cijele bivše Jugoslavije. Sjajna je glumica, ali i osoba koja se nije kompromitirala na način na koji se kompromitiralo gotovo cjelokupno postjugoslavensko glumište. Pogledajte Emira Hadžihafizbegovića, koji je politička stajališta mijenjao kao čarape, pa je s jednakom lakoćom ušao u Markovićevu Stranku reformskih snaga, kao i kasnije u SDA. Istu stvar je radio i s uniformama. Najprije je obukao onu HVO-a, da bi je uskoro okačio na čiviluk i zamijenio onom Armije BiH. Ne treba zaboraviti ni na koji je način Nebojša Glogovac branio lik i djelo Draže Mihajlovića kad je igrao u seriji 'Ravna gora'. O ideološkim i ljudskim stranputicama svojih kolega u Hrvatskoj već sam govorio u predstavi 'Hrvatsko glumište' koja je nedavno igrala u Varšavi, ali u Zagrebu, gle čuda, još uvijek nije'', kazao je Oliver Frljić za Tportal.

Podsjetimo, verbalni sukob između Olivera i Emira traje još od 2011. godine, kada je Frljić u Zenici postavio predstavu "Pismo iz 1920". Emir Hadžihafizbegović tada je bio ministar kulture u Sarajevu, a zasmetalo mu je što je Oliver Frljić u svojoj predstavi koristio audiozapis iz njegove monodrame "Godine prevare".

Oliver Frljić, Emir Hadžihafizbegović (FOTO: Pixell) Oliver Frljić, Emir Hadžihafizbegović (FOTO: Pixell)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene