'Naked and Afraid'

Kako to da je dopušteno snimanje realityja u Kopačkom ritu?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U Upravi parka doznaje se kako je snimanje trajalo desetak dana, krajem srpnja i početkom kolovoza prošle godine.

Reality show 'Naked and Afraid' (Goli i uplašeni) u produkciji Discovery Channela, u kojem se goli natjecatelji natječu u preživljavanju u diviljni, prošle je godine sniman u Parku prirode Kopački rit, a Uprava parka je u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode dopustila snimanje, ocijenivši to dobrom prilikom za promociju ovog područja.

Iako je bilo raznih zahtjeva tijekom snimanja, Uprava parka omogućila je snimanje reality showa samo u onom dijelu parka koji je predviđen za takve aktivnosti, ali ne i u posebnom rezervatu, kazao je Hini Damir Opačić, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Kopački rit.

Dodao je kako je Uprava dopustila snimanje u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, ne toliko radi prihoda, već prvenstveno radi promocije ovog područja i njegovih prirodnih bogatstava.

Istaknuo je kako su djelatnici Parka prirode pratili snimanje, koje se odvijalo u teškim uvjetima zbog velike vrućine i vlage, vodeći računa o poštivanju Zakona o zaštiti prirode i Zakona o lovstvu.

S obzirom da se u izjavama natjecatelja, koje su prenijeli neki mediji, spominje da je ovaj dio Hrvatske 'dom rojevima komaraca, divljim svinjama i gladnim vukovima', Opačić ističe kako vukova na ovome području nema više od sto godina, te da su ih natjecatelji vjerojatno zamijenili s čagljevima. (HINA )

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene