Zanemarila ih je

Buntovna Meghan kršila je kraljevsko pravilo za pravilom: Na koje je sve načine svoj porod učinila posebnim?

Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Getty Images 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Instagram) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Svijet očekuje porod Meghan Markle (Foto: AFP) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images) Trudna Meghan Markle (Foto: AFP) +0 Meghan Markle (Foto: Getty Images) Galerija

Porođaj Meghan Markle potpuno je odudarao od kraljevske tradicije. Donosimo 10 pravila o porodima kraljevskih beba koja Meghan nije poštovala.

U listopadu 2018. vijest iz Kensingtonske palače proširila se svijetom poput munje – princ Harry i Meghan Markle očekuju svoje prvo dijete već nakon pet mjeseci braka. Beba čije su rođenje s nestrpljenjem čekali brojni obožavatelji kraljevske obitelji diljem svijeta rodila se u ponedjeljak.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle nakon svega... Harry i Meghan mogli bi biti od velike pomoći kraljevskoj obitelji u ovim teškim trenucima, hoće li napraviti taj potez?

Sretnu vijest medijima je priopćio princ Harry, koji nije skrivao koliko je sretan jer je postao otac.

A vojvotkinja od Sussexa poznata je po svojim prohtjevima i željom da se razlikuje od ostatka kraljevske obitelji, pa je takav stav zauzela i kad je riječ o porođaju. Donosimo listu svih pravila i tradicija koje je Meghan prije rođenja svog prvog djeteta – odbacila.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Their Royal Highnesses The Duke and Duchess of Sussex are very pleased to announce that The Duchess of Sussex is expecting a baby in the Spring of 2019. Their Royal Highnesses have appreciated all of the support they have received from people around the world since their wedding in May and are delighted to be able to share this happy news with the public. 📷PA

Objavu dijeli Kensington Palace (@kensingtonroyal)

1. Meghan nije pozirala s djetetom nakon porođaja

Kensingtonska palača u kratkom je priopćenju u travnju obavijestila javnost i medije kako zapravo – nisu obvezni javnosti pokazati kraljevsku bebu sve dok tako ne odluče novopečeni roditelji, princ Harry i vojvotkinja Meghan.

Njihova odluka o tome da rođenje svog djeteta proslave privatno, a tek onda o svemu izvijeste javnost mogla je značiti i  da se beba mogla roditi u bilo kojem trenutku, a svijet o tome ne bi imao pojma!

Takav intiman pristup rođenju djeteta potpuno je suprotan tradiciji koju je Kate Middleton sa svojom djecom pratila. Rodila bi u krilu Lindo bonice St. Mary i samo nekoliko sati nakon porođaja svijetu prezentirala novog člana kraljevske obitelji.

Mediji su s Kate i Williamom znali na čemu su, pratio se strogi protokol, a mase novinara i građana okupile bi se oko bolnice kako bi pružile svoju potporu vojvotkinji koja rađa.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes people are really having tantrums and mental breakdowns over this decision. So I only will post this without any options to comment.

Objavu dijeli The Duke & Duchess of Sussex (@when_harry_met_meghan)

2. Meghan je odbila da ju porađaju kraljevski liječnici

Direktno kršeći tradiciju, Meghan je odbila da ju porodi tim kraljevskih liječnika i ginekologa koji su porađali Kate Middleton sva tri puta te se generalno smatraju obiteljskim liječnicima i najvećim stručnjacima za porođaje na svijetu.

Meghan je ranije zahtijevala da ju porodi tim žena jer, kako je navodno izjavila, nije željela da njezin prvi porod nadgleda hrpetina muškaraca u odijelima.

Zog toga su Alan Farthing i Guy Thorpe-Beeston odbačeni kao pretradicionalni liječnici, no na nalog Kraljice ostali su na raspolaganju za vrijeme Meghanina porođaja, za slučaj da nešto krene po krivu.

Izvor blizak Kensingtonskoj palači rekao je kako je takva Meghanina odluka iznenađujuća, Kraljičini doktori su ipak najbolji od najboljih, a Meghan ih svejedno ne želi.

3. Meghan je svoje dijete dočekala uz neviđeni baby shower

Krajem veljače kada je Meghan bila trudna sedam mjeseci, organizirala je nešto krajnje atipično za kraljevsku obitelj – luksuzni baby shower sa zvijezdama iz Hollywooda u New Yorku.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meg today in NYC heading to the MET! 🖤

Objavu dijeli Meghan Markle (@hrhofsussex)

Za tu je proslavu Meghan iskeširala nevjerojatne svote novca te se našla na udaru javnosti, ali i pripadnika kraljevske obitelji koji su jednostavno smatrali da se ne ponaša u skladu sa svojom titulom vojvotkinje od Sussexa.

Kate Middleton poznata je po svojoj skromnosti i tradicionalnosti. Ona čak i svoje rođendane slavi samo uz čajanku u društvu najuže obitelji, dok je Meghan proslavila dolazak svojeg djetata na svijet u krugu 15 najbližih prijateljica, a sve redom bile su slavne stilistice, glumice ili pjevačice.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A sneak peek at the babyshower of Meghan. We got it from the Chef at the Markhotel. Enjoy!!!!! #babyshower #meghanmarkle #duchessmeghan #duchessofsussex #royalbaby #babysussex

Objavu dijeli The Duke & Duchess of Sussex (@when_harry_met_meghan)

4. Škola koju će najmlađi član kraljevske obitelji pohađati u najmanju je ruku netradicionalna

Meghan i princ Harry od samoga početka trudnoće razradili su detaljne planove o tome na koji će način odgajati i školovati svoje dijete.

Poznato je da će prvo dijete toga slavnog para pohađati britansku školu koja će pratiti američki kurikulum. Par je obznanio kako želi da im dijete dobije široku naobrazbu, a Meghan je osobito važno da bude svjesno svojeg američkog porijekla.

Trenutno se šuška kako će se raditi upravo o ACS Egham International School u Surreyu jer je blizu mjesta gdje Meghan i Harry žive, a i nudi obrazovanje kakvo traže.

Kako je Meghan prva članica kraljevske obitelji koja je Amerikanka, do sada se nitko iz kraljevske obitelji nije školovao u internacionalnoj školi koja slijedi američki kurikulum. Sva djeca princa Williama pohađaju istu školu, pomno odabranu u skladu s tradicijom i zahtjevima dvora.

5. Mjesto rođenja kraljevske bebe

Meghan je željela roditi kod kuće i nije pristala na sada već uobičajeni kraljevski tretman u krilu Lindo bolnice St. Mary's, gdje je uzastopce rađala Kate Middleton. Želju nije uspjela ostvariti, a dijete je na svijet, prema pisanju stranih medija, stiglo u bolnici Portland u Londonu. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Here is a glimpse of the renovations for Meghan and Harry’s new home, Frogmore Cottage! 🏡 I’m sure we won’t be getting any photos of the inside, but here’s a peek at the outside renovations! Frogmore Cottage has a fresh new white exterior, modern windows and a darker roof. After more than six months of work, Frogmore Cottage — some 25 miles west of London — has been meticulously renovated from a staff residence once set up as multiple apartments into a single-family home of about five bedrooms. Complete with a new green-energy center, springy “floating floor” (perfect for yoga) and nontoxic paint, the cottage marries English and California style. The last (third photo if you swipe) is a photo BEFORE the renovations. Cheers to country living! 🌳

Objavu dijeli Meghan Markle (@hrhofsussex)

Ideji oko porođaja kod kuće usprotivili su se stručnjaci i članovi kraljevske obitelji jer je Meghan starija rodilja koja prvo dijete dočekuje u 37. godini, što znači da je moglo doći do komplilkacija pri porođaju. 

6. Meghan za trudnoću nije prvo rekla obitelji, nego – dizajnerima!

Meghan je svoju trudnoću svijetu i kraljevskoj obitelji obznanila tek nakon prvih nekoliko mjeseci rane trudnoće. No iznenadit ćete se kome je vijest prvo otkrivena. Ne radi se o članovima kraljevske obitelji, već  o – modnim dizajnerima!

Očito je Meghan važnost dobrog izgleda stavila na prvo mjesto, a obavijestiti obitelj tek na drugo mjesto jer je prije odlaska na turneju Australijom sve haljine koje su bile spremne za tu turneju dala prekrojiti kako bi joj u njih stao rastući trudnički trbuščić.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What’s in a day?! 🌟 Two amazing sketches by @sophieandlili / @royalsketchesbyjenv!

Objavu dijeli Meghan Markle (@hrhofsussex)

Don O'Neill, dizajner marke Theia, koji je dizajnirao nekoliko Meghaninih haljina za turneju, rekao je kako je dobio nalog da sve ostalo pusti i posveti svu pažnju samo njezinim haljinama koje je trebalo proširiti u struku.
Naravno, bilo je posve jasno zbog čega je došlo do takvog zahtjeva, no dizajneru je naloženo da šuti o vojvotkinjinoj trudnoći.

7. Prva kraljevska beba koja ima i britansko i američko državljanstvo!

Meghanina i Harryjeva beba svojim rođenjem automatski može zatražiti i američku i britansku putovnicu, a to je prvi takav slučaj u kraljevskoj obitelji. S obzirom na to da je Meghan jako bitno održati veze sa svojom rodnom zemljom i kulturom, ne sumnjamo da će ubrzo i svoje dijete početi učiti američkim vrijednostima te nabaviti tu putovnicu s grbom SAD-a čim prije.

8. Meghan svoju bebu želi odgojiti kao – vegana!

Meghan Markle velika je pobornica joge i zdravog načina života, a zbog svoje empatičnosti prema životinjama želi svoje prvo dijete odgojiti kao vegana. Prvog u kraljevskoj obitelji.

No hoće li doista biti tako, tek ćemo vidjeti jer Kraljica navodno nije nimalo oduševljena idejom da dijete od samog početka života živi isključivo na biljnoj prehrani.

''Meghanina želja ovaj je put izazvala i tenzije s Harryjem jer on ne želi uzrujavati svoju baku. Vojvotkinja stalno krši kraljevske protokole i Kraljici je toga pomalo dosta, tako da ovo sigurno neće tolerirati“, rekao je izvor iz Buckinghamske palače.

Dječja soba u Frogmore House također je oličena veganskom bojom, u rodno neutralnoj boji. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

More cute details of Meghan's babyshower revealed

Objavu dijeli The Duke & Duchess of Sussex (@when_harry_met_meghan)

9. Meghan želi da joj dijete bude rodno neutralno!

To da Meghan slijepo prati sve najmodernije trendove nije tajna, no ideja da kraljevsku bebu odgoji na ideji ''fluidnog" roda mnoge je zgranula.

Meghan odbija svojem djetetu nametnuti stereotipne obrasce ponašanja, odgoja ili odjevanja te će pustiti da dijete sam odabere što će osjećati i kako će se identificirati – kao curica ili dječak

Zbog toga je i dječja sobica u obiteljskom domu Harry i Meghan obojena i uređena u neutralnom stilu, bez tradicionalne plave ili ružičaste boje.

10. Meghan neće imati dadilje!

Vojvotkinjina majka Doria umjesto skupih i stručnih dadilja, koje čuvaju djecu princa Williama i Kate Middleton, uselit će se k Harryju i Meghan te im pomagati u odgoju djeteta. Poprilično neuobičajena praksa za kraljevsku obitelj.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Elizabeth has reportedly invited Meghan’s mother, Doria, to spend Christmas with the Royal Family! 🎄❤️

Objavu dijeli Meghan Markle (@hrhofsussex)

  1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Svijet očekuje porod Meghan Markle (Foto: AFP) Meghan Markle voli naglašavati svoj trudnički trbuh (Foto: AFP) Princ Harry (Foto: Profimedia) Meghan Markle (Foto: Profimedia) +2 Meghan Markle (Foto: Getty Images) Celebrity Pogledajte prvo pojavljivanje princa Harryja nakon što je postao otac, raznježit će vas izjava o Meghan i sinu!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene