stajao je iza nje

Redatelj kojeg je Baldwin ranio prisjetio se kobnog trenutka sa seta: "Čuo se zvuk udarca bičem, pa glasan pucanj i Halyna je počela padati..."

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Joel Souza je prepričao trenutak sa seta filma "Rust" kada je Alec Baldwin slučajno upucao njega i Halynu Hutchins, koju je i usmrtio.

Redatelj Joel Souza, kojeg je na setu filma "Rust" u Novom Meksiku slučajno ranio Alec Baldwin te pritom usmrtio i direktoricu fotografije Halynu Hutchins, iz bolnice se oglasio o tragediji.

Pogledaj i ovo Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Isplivali detalji Ekipa filma Rust radila je pod velikim pritiskom: Nije se pridržavalo sigurnosti, a ovo nije bio jedini incident s pištoljem

U službenom pismenom iskazu koji je dao policiji prisjetio se kobnog trenutka koji se dogodio dok je Baldwin vježbao scenu s pištoljem i kamere su bile ugašene.

"Joel je izjavio kako je Alec sjedio na klupi u crkvi na setu i vježbao izvlačenje pištolja iz pojasa i pucanje. Kazao je kako je gledao preko Halynina ramena kad je čuo nešto što je zvučao kao udarac bičem, a zatim glasni pucanj", piše u dokumentu koji je prenio Daily Mail.

Hutchins je upucana u područje prsa.

"Joel se zatim maglovito sjeća kako se Hutchins požalila na svoj trbuh i kako ju je uhvatio za struk. Također je kazao i kako je počela padati unatrag i pomogli su joj da se spusti na tlo", stoji u redateljevoj izjavi.

Kamerman Reid Russel, koji je stajao pored Halyne u vrijeme nesreće, kazao je policiji i kako ona nije mogla osjetiti noge nakon što je upucana.

Podsjetimo, Baldwin nije znao da u rukama drži napunjeni pištolj i mislio je da se radi o rekvizitu, a izvori sa seta potvrdili su da je nakon tragedije bio satima histeričan i neutješan.

Glumac je nakon nesreće otkazao sve projekte na kojima radi, a bliski izvor otkrio je i kako se namjerava potpuno povući iz javnosti dok se ne oporavi od svega.

Istraga je i dalje u tijeku, sa seta filma "Rust" čitavo vrijeme cure nove informacije, a član ekipe potvrdio je za Daily Mail i da je snimanje potpuno otkazano.

U policijskim dokumentima vezanima za nesretni događaj na setu filma "Rust" stoji kako je oružarka Hannah Gutierrez Reed na kolica na setu snimanja ostavila tri pištolja koja su trebala poslužiti kao rekviziti, dok je asistent režije Dave Halls jedan od njih predao Baldwinu te nije znao da je napunjen, između ostalog, pravim mecima. "Hladan pištolj", viknuo je Halls ekipi prije nego što je započelo snimanje, a to je značilo da je pištolj siguran za ispaljivanje za potrebe snimanja.

Samo nekoliko sekundi kasnije glumac je ispalio iz pištolja kobni metak.

Pirotehničar i inženjer za specijalne efekte na snimanjima, Zak Knight, komentirao je kako je glumac Alec Baldwin ignorirao "zlatno pravilo" sigurnosti na snimanju filma tako što je uperio rekvizit ravno u neku osobu, no taj pištolj nije trebao imati u sebi prave metke. "Prvo i osnovno, na setu filma ne bi smjeli biti pravi meci. Drugo, svaka osoba koja koristi rekvizite morala bi prvo provjeriti je li sve u redu s njima. I treće, nema razloga da ispred bilo kakve vrste pištolja na snimanju bude bilo koja osoba", ispričao je.

Objavljeno je i kako je više snimateljskih ekipa proteklih tjedana napustilo set filma "Rust" u znak prosvjeda zbog radnih uvjeta. Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su ogorčeni uvjetima rada na niskobudžetnom filmu: žalili su se na preduge sate koje su provodili na snimanju, preduga putovanja do seta, kao i plaće.

Jedan od članova ekipe sa seta, koji je zbog svega bio vrlo uznemiren, naglasio je kako je zbog svega trebala biti provedena istraga o sigurnosti, no to nije učinjeno. Istaknuo je i kako nije bilo garancije da se nezgoda s oružjem neće ponoviti te dodao da su na setu radili pod pritiskom i da su ih stalno požurivali. Neimenovani izvor kazao je LA Timesu i kako je poslao poruku voditelju produkcije u kojoj izražava zabrinutost zbog slučajnih ispaljivanja.

Hutchns je imala samo 42 godine i iza sebe je ostavila supruga Matthewa i devetogodišnjeg sina Androsa, koji su se u Novom Meksiku susreli s Baldwinom i snimljeni su kako se grle. Matthew je rekao kako je redovito u kontaktu s Baldwinom, a istaknuo je kako je glumac pun podrške za njegovu obitelj.

"Nema riječi kojima bih mogao izraziti šok i tugu nakon tragične nesreće u kojoj je život izgubila Halyna Hutchins, supruga, majka i naša cijenjena kolegica. Surađujem s policijom kako bismo utvrdili kako se točno ova tragedija dogodila. U kontaktu sam s njezinim suprugom te sam mu ponudio podršku", napisao je nakon nesreće Baldwin na svojem Twitteru.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput za vrijeme Marka Lukača - 4 Maja Šuput, Janko Volarić Popović, Antonio Mitar Maja Šuput Maja Šuput +8 Maja Šuput Celebrity Šuput jako rijetko vidimo u hlačama: Osvanula u najšarenijoj kombinaciji dosad koju je zapečatila zlatnim lancima!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene