'Štreberice tremašice'

Ivana i Irina napravile dva najukusnija curryja

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Unatoč kašnjenju, Ivana i Irina pohvaljene su za curry.

Irina Čulinović i Ivana Husar Mlinac imale su velikih problema s tempiranjem, te za razliku od Antonije Šole, njih su dvije bile previše spore. Budući da su se trudile pogoditi i točne oblike narezanog povrća u originalnom jelu, vrijeme ih je ´pokosilo´.

Pogledaj i ovo showbuzz Učenici presretni Pomoć najpotrebnijima: 'Nadam se da će nam sad biti bolje, bolji će bit uvjeti'

Dino: ´To je neka malo temperamentnija tuna!´

Irina je svoju repliku vegetarijanskog curryja započela s pripremom jer je mislila da je to ispravan način. Na pola rezuckanja, shvatila je da je zaboravila poklopiti rižu pa je trčala po poklopac.

´Svjesna sam da će mi na to otići jedno stoljeće cijelo!´, komentirala je rezanje povrća Ivana, a u obilasku žirija rezuckanje je nazvala svojom ´rak-ranom´.

Irinin tanjur prazan, a na Ivaninom samo riža

´Mislim da je važno kako ćeš narezati i na koju veličinu jer ako je sitnije, onda je puno brže gotovo´, izjavila je Ivana koja je u poslovnom svijetu robotski organizirana te je veliki perfekcionist. Irini je kuhanje gušt i sve joj je išlo lagano sve dok nije pogledala na sat. Sporo joj se kuhao krumpir, a Ivana se suočila sa sličnim problemom. ´Pretjerala sam s očekivanjima od same sebe´, pjevačica je bila kritična.

Dok su Irina i Ivana sve lagano kuhale i rezale, vrijeme je sve brže i brže teklo sve dok nije došlo do toga da je ostalo još samo 30 sekundi. Irina je shvatila da ne stigne jelo replicirati do kraja. Nakon što je žiri viknuo da je kandidatima preostalo još samo 10 sekundi, Ivana je u panici zajaukala: ´Isuse ne!´. Shvatila je da njezino jelo nije gotovo. Na Irininom tanjuru nije bilo ništa, a na Ivaninom je bila samo riža. ´Perfekcionizam me koštao danas´, zaključila je Ivana.

Ivana: ´Baš mi je bilo neugodno!´

Žiri je inače u kušanjima doživio puno iznenađenja, a nakon ovog Stres testa je izgledalo kao da će biti i Stres kušanje. ´Baš mi je bilo neugodno!´, sramila se Ivana. Rankovo jelo je bilo prvo na redu za kušanje. Osim toga što je pogriješio tanjur, zaboravio limetu i trebao dodati još soli, Andreju je njegov curry bio jako ukusan.

Budući da polovina kandidata nije servirala jelo, žiri je bio u nezavidnoj poziciji pa su se složili: dopustit će Ivani i Irini da završe sa serviranjem svojih jela za što će imati svaka po tri minute. Žiri je želio probati sva jela,da ih mogu usporediti i eliminirati autora najlošijeg tanjura, a Irini i Ivani su dali šansu jer im je ostalo samo serviranje. I Irini je bilo neugodno jer su Ivana i ona imale svojih sat vremena za kuhanje.

Velika neugodnost i tri minute za serviranje jela

Dok je završavala svoje jelo Irina je radila 100 na sat, a tanjur je prema žiriju nosila pognute glave. ´Da ste uspjeli na vrijeme, bio bi ovaj super ženski curry s ´kickom´´, komentirao je Dino njezinu repliku. Jelo je bilo finih aroma, nježno, izbalansirano. Za Andreja je bila prava šteta što nije bilo gotovo na vrijeme jer je dobro. ´Vi ste odlična kuharica!´, poručio joj je Radovan. Irina je otkrila svoj plan: ´Prvo ću doma porazbijati sve satove po kući!´.

Nakon kušanja Irinog jela, i Ivana je dobila svoje tri minute. Pokušavala se skoncentrirati da ne zaboravi neki detalj, pogotovo limetu koja je išla na vrh. Radovanu je njezino jelo bilo nevjerojatno fino. ´I baš ste zeznuli!´, bio je oštar na kraju. Andreju je u jelu falilo soli, ali i dalje je postojao ´hendikep´ kašnjenja bez obzira na to što je jelo bilo jako dobro. Krumpir je Dinu bio ´al dente´.

Dva najukusnija curryja u MasterChef kuhinji koja su se ´provukla´ kroz ušicu igle

´Ivana i ja smo štreberice i tremašice!´, zaključila je Irina kojoj je žao zbog cjelokupne situacije s kašnjenjem. Ivana je prije proglašenja mislila da je za nju MasterChef završio i pripremala se na trenutak da izađe kroz vrata.

Kad je žiri pohvalio njihove tanjure i priopćio im da ipak prolaze u četvrtfinale, Irini i Ivani je laknulo. Naime, njih dvije su unatoč kašnjenju napravile dva najukusnija curryja. ´Duboka isprika i hvala!´, prozborila je Irina. Ivana je bila u šoku: ´Sad to moram i opravdati i ne znam što da kažem!´. Žiri je zaključio da njih dvije toliko lijepo kuhaju da bi bilo šteta da ne pokažu više, ali i da su se provukle kroz ušicu igle.

Sve novosti pratite na masterchef.dnevnik.hr

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene