mnogima je bio favorit

Omiljeni Afrika nakon odlaska iz MasterChefa ispričao što se događalo iza kamera: "Želja za pobjedom mogla se rezati po zraku"

Tihomir Krklec, MasterChef - 14 Tihomir Krklec, MasterChef - 14 Nova TV 1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Tihomir Krklec, MasterChef - 1 Tihomir Krklec, MasterChef - 2 Tihomir Krklec, MasterChef - 3 Tihomir Krklec, MasterChef - 4 Tihomir Krklec, MasterChef - 5 Tihomir Krklec, MasterChef - 6 Tihomir Krklec, MasterChef - 7 Tihomir Krklec, MasterChef - 8 Tihomir Krklec, MasterChef - 9 Tihomir Krklec, MasterChef - 10 +13 Tihomir Krklec, MasterChef - 11 Galerija

Tihomir Krklec napustio je MasterChef kuhinju pa je za DNEVNIK.HR prepričao svoje iskustvo iz showa, a otkrio nam je i što su kandidati radili kad bi se kamere ugasile.

Nakon zadnjeg stres testa, MasterChef kuhinju napustio je Tihomir Krklec, poznatiji pod nadimkom Afrika.

Pogledaj i ovo Matea Alduk, MasterChef - 9 spremna je na borbu Ostvarilo joj se ono što je poželjela za finale MasterChefa, a sada kaže: "Naravno da je bila šala!"

Zagrebački svestrani tattoo i street art umjetnik te dizajner mnogim gledateljima bio je favorit za pobjedu u showu, a evo što on smatra da ga je koštalo titule novog hrvatskog MasterChefa.

"Ispao sam jer sam se nekim tehnikama prvi puta susreo, dosta stvari sam probao odraditi sam i tu sam gubio vrijeme. Dodatni stres je isto tako odradio svoje", priznao je Tihomir za DNEVNIK.HR.

Svejedno će svoje sudjelovanje u showu pamtiti kao lijepo i poučno iskustvo.

"Cijeli MasterChef je jedno prekrasno životno iskustvo, svakako ću pamtiti druženja i zajednička kuhanja vikendom", kaže te dodaje i kako ne bi ništa mijenjao da može.

"Jako sam sretan cijelim putovanjem kroz show", ističe Tihomir.

Ne žali ni što se prijavio u show.

"Jedva sam dočekao da počnemo kuhati u MasterChef kuhinji", uzbuđeno govori.

U showu je puno napredovao u kulinarskom smislu, a ne srami se priznati ni svoje pogreške.

"Naučio sam jako puno kroz međusobno kuhanje i druženje s ostalim kolegama. Žiri je svojim komentarima dao jako dobre konstruktivne kritike kroz cijelo kuhanje, iz njihovih komentara mogli smo naučiti jako puno. Osjećam jedan ogroman pomak u kulinarskom smislu koji dosta utječe na svakodnevno kuhanje i promišljanje o okusima. Najponosniji sam na kapelunge u tjednu 'put oko svijeta'. Tanjur kojeg se sramim još nemam, bilo je nekoliko bisera pa se teško odlučiti", govori kroz smijeh.

Svakako mu je najdraže što je u MasterChefu stekao i brojna nova poznanstva.

"Zbližio sam se sa nekoliko odličnih prijatelja, formirali smo jednu super ekipu s kojom nastavljam druženje i van showa. Svakako bi izdvojio Maju Š. s kojom sam dosta vremena proveo kroz dobru zezanciju, kuhanje i vježbanje". kaže Tihomir.

A što je mislio o članovima žirija?

"Žiri je super, sviđa mi se što su ove godine bili puno opušteniji i to se odrazilo jako na nas. Strepio sam od svih komentara, nije lako prezentirati svoj tanjur pored tako dobrih kuhara i profesionalaca", naglašava.

Otkrio nam je i djelić atmosfere iz MasterChef vile.

"Izdvojio bih badminton turnir u vili, bilo je odlično druženje. Timovi su izrađivali svoje dresove, a želja za pobjedom mogla se rezati po zraku. Taj dan su Luka P. i Matea odnijeli pobjedu", prisjetio se.

Tihomir kuha odmalena, a evo kako je sve počelo.

"Ljubav sa kuhanjem počela je krajem osnovne škole. I dalje se sjećam svog pvog 'recepta' kajgana zamotana u list salate i zavezana mladim lukom. Mamu je frapiralo kad je ušla u kuhinju, ali od tog trenutka počela je moja kulinarska pustolovina", ispričao nam je.

A na prijavu u show potaknuli su ga njegovi prijatelji.

"Na prijavu me nagovarala ekipa već godinama, ovo je bio savršen trenutak da uhvatim taj vlak", kaže.

Zanimalo nas je i koliko je kuhanje, po njemu, povezano s umjetnosti i kako kombinira svoje dvije strasti.

"Kuhanje je za mene jedan tip vizualne umjetnosti, ali sa dodatkom mirisa i okusa. Da bi se vidjeli rezultati, potrebno je puno učenja, prakse i promišljanja. Volim da tanjur ima pravilne kontraste i kompoziciju i kad to sve zaokružimo dobrim okusom dobili smo jedan savršen tanjur", smatra Tihomir.

Otkrio nam je i kakvi su mu planovi za dalje.

"Trenutno sam dosta zbunjen, moram se još klimatizirati na normaln život vani. Volio bih povezati svoju kreativnost u drugim poljima sa kuhanjem. Nadam se da ću krenuti stopama kuhanja i gastro svijeta", kaže.

Evo i koja je njegova poruka za sve koji razmišljaju o prijavi u show.

"Preporučujem svakome, tko god ima veliku strast za kuhanjem i promišlja o prijavi u MasterChef, da to odradi odmah. Iskustvo i nova poznanstva koja ćete steći u ovom showu ne mogu zamijeniti ništa", savjetuje Tihomir

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene