pobjednica showa

Ušla je u Survivor kao atraktivno pojačanje, a onda je pomela opasnu konkurenciju unatoč etiketi koja ju je pratila od dolaska

Nevena Blanuša - 12 Nevena Blanuša - 12 Nova TV 1/40 >> Pogledaji ovu galeriju Nevena Blanuša - 1 Nevena Blanuša - 2 Nevena Blanuša - 3 Nevena Blanuša - 4 Nevena Blanuša - 5 Nevena Blanuša - 6 Nevena Blanuša - 7 Nevena Blanuša - 8 Nevena Blanuša - 9 Nevena Blanuša - 10 +29 Nevena Blanuša - 11 Galerija

Nevena Blanuša pobijedila je u showu Survivor, a za DNEVNIK.HR podijelila je svoje dojmove, najljepše, ali i najteže trenutke, te planove za dalje.

Magistrica kineziologije Nevena Blanuša pobjednica je showa Survivor iz plavog tima, dok je u crvenom pobijedio Stefan.

Pogledaj i ovo Nika Rakić ostala među zadnjima Nika napustila Survivor pa progovorila o trenucima koje kamere nisu zabilježile: "Ništa što nije bilo očekivano"

U napetom finalu bila je bolja od Gorana i osvojila je trofej koji je priželjkivao svaki od natjecatelja. Sada kada su joj se malo slegli dojmovi, za DNEVNIK.HR prokomentirala je svoju pobjedu kojoj se, priznaje, nije nadala.

"Kad je razgovor o pobjedi u pitanju ne mogu reći da je očekivana, ali maštanje o njoj bilo je neupitno. Razlog mojoj nevjerici je upravo činjenica što sam u show ušla naknadno i u potpunosti sam bila svjesna težine koju naknadni ulazak nosi sa sobom", kaže Nevena.

"Ovu pobjedu bih željela posvetiti svakoj osobi koja ima neki životni san. Voljela bih da istinski vjeruje u njega, nada mu se i bori čak i kad ne vidi smisao. U nebrojeno sam situacija svjedočila kako nas od svakog našeg cilja dijele samo naše misli. Upravo se iz tog razloga nikad ne treba gubiti vjera u samog sebe", naglašava.

Konkurencija u showu nije bila nimalo laka, evo što ona smatra da su bile njezine najveće prednosti nad ostalima.

"Konkurencija je bila više nego opasna i nju su činili izuzetno kvalitetni sportaši, psihički spremni i na najteže uvjete koje je show nosio. Takvoj konkurenciji je uz najveći trud i volju bilo teško parirati. Iako sam vjerovala u sebe i u svoje sposobnosti, smatram da su mi najveće prednosti bile prvenstveno to što sam svaki dan proživljavala kao da je posljednji dan u showu te inat koji mi nije dao da odustanem i kad mi je bilo najteže", kaže.

Kako je i sama spomenula, u show je ušla naknadno, a iako se brzo uklopila među ekipu, bila je svjesna i što sve nosi naknadan dolazak.

"Nemalo puta sam spomenula kako me pleme prihvatilo na predivan način i stvarno čvrsto stojim iza te izjave. Dali su mi dovoljno vremena i prostora za prilagodbu, na čemu sam im bila jako zahvalna i trudila se uzvratiti najbolje kako sam tada umjela, a to je bilo kroz osvajanje bodova u igrama. Moj, kao i svaki drugi, naknadni ulazak ima i svoj nedostatak, a to je moguća češća nominacija pod etiketom 'posljednja ušla'. U tim sam trenutcima imala opciju odustajanja ili započinjanja borbe za samu sebe i svoje dobro. Na svu sreću, moje su mi sposobnosti omogućile da mi uža specijalnost postane osvajanje osobnih imuniteta zahvaljujući kojima sam izbjegavala očekivano učestale nominacije", ponosna je Nevena.

Kaže i kako će iskustvo u Survivoru pamtiti kao ostvarenje svojeg dječjeg sna s najboljim mogućim ishodom, ali priznaje i da je bilo napornije nego što se nadala.

"Sa sigurnošću mogu reći da je bilo napornije nego što sam očekivala. Iako sam prije samog ulaska tvrdila da sam spremna na sve što me potencijalno može snaći, brzo sam nakon ulaska shvatila da nitko ne može biti u potpunosti spreman na takve ekstremne uvjete. Meni su osobno najteže padali trenutci u kojima sam sama sebi dala prostor za razmišljanje o težini situacija kroz koje prolazimo. U tim je trenutcima sve moglo krenuti po zlu da nisam po ulasku sama sebi dala obećanje kako odustajanje nikad ne smije biti opcija", govori, a teško joj je pala i odvojenost od najbližih.

"Ništa mi nije nedostajalo u toj mjeri koliko obitelj i prijatelji. Sve što u životu cijenim i poštujem opisuje se s te dvije riječi te mi je upravo njihovo odsustvo najteže i padalo. Najveći su mi vjetar u leđa bile njihova bezuvjetna ljubav i podrška te stoga svoju pobjedu u velikoj mjeri mogu pripisati njima", ističe.

A da može, ponovila bi sve i ništa ne bi mijenjala.

"Bez razmišljanja bih ponovila sudjelovanje čak i da su uvjeti puno teži od onih kroz koje smo prošli. Ne bih promijenila apsolutno ništa. Svaka moja odluka je donesena svjesno i s čvrstim razlozima za isto. Ukoliko bih poželjela promijeniti i jedan segment moga sudjelovanja i ponašanja, mijenjala bih samu sebe i svoje stavove prema nekim stvarima, a to nikako ne želim", kaže.

Nevena je osvojila i novčanu nagradu, a već je isplanirala i što će napraviti s novcem.

"U samoj sam prijavi za show spomenula kako bih dio novca donirala potrebitima, a dio bih svakako uložila u osobni napredak i razvoj. Čvrsto stojim iza spomenutog, a pomalo već i djelujem", otkrila nam je.

Osim titule pobjednice Survivora, trofeja i novca, stekla je i nova prijateljstva.

"Svi su sudionici izuzetno kvalitetne osobe od kojih sam imala priliku naučiti jako puno i na čemu sam im neizmjerno zahvalna. Na ovaj show ne gledam kao na mjerilo po kojem bi se ljudi mogli klasificirati nužno na dobre i loše te upravo iz tog razloga nisam ni sudila po djelima u istom. Dapače, veselim se svakom novom druženju i nadam se što većem broju zajedničkih okupljanja", govori Nevena.

Njezin favorit za pobjedu bio je drugi finalist iz plavog tima - Goran, a otkrila nam je i zašto sebe nije vidjela u finalu.

"Moj favorit za pobjedu se, i više nego zasluženo, nalazio sa mnom u finalu. Kroz sam show ga nisam nikada navodila kao favorita upravo iz razloga što se to podrazumijevalo. Sve ostale osobe koje sam navodila kao moguće finaliste sam navodila s opravdanim razlogom. Sebe u finalu nisam vidjela upravo iz razloga što nitko unutar plemena nije mene vidio kao potencijalnog finalistu što je uvelike otežavalo moj put prema istom", smatra.

Zanimalo nas je i je li bilo nekakvi sočnih detalja iza kamera, no ona tvrdi da nije svjedočila nečem takvom.

"Ako se ikakva ljubav i uspjela izroditi u takvim uvjetima onda je vrijedna svakog spomena i divljenja. Moja se želja za novom ljubavi u tim okolnostima nalazila pod Errorom 404 i tu nije bilo pomoći jer je moj fokus bio isključivo na igri i preživljavanju", objašnjava u kompjutorskom žargonu.

A kakvi su Nevenini planovi za dalje?

"Trenutno još nisam svjesna da sam prva žena, na ovim prostorima, s titulom jedine preživjele te mi je svakako plan prvo se povezati s tom činjenicom i ne buditi se u strahu da je sve to bio samo prekrasan san. Za sve ostale planove ovo je samo jedan dobar i čvrst temelj te se veselim svakoj prilici koja će mi se ukazati", kaže.

Spremna je i na sve što nosi pobjeda u ovakvom showu, pa čak i na zaustavljanja na ulici.

"Kao što sam se u showu vodila time da sam spremna na sve, time se vodim i općenito u životu. Nema razloga za drugačiji stav, mislim da sam pokazala koliko spremnosti u meni ima za sve prilike i neprilike", odgovara samouvjereno.

A evo i kakvu poruku pobjednica Survivora ima za sve koji razmišljaju o prijavi u novu sezonu showa.

"Svima koji razmišljaju o prijavi na Survivor ne savjetujem, već ih molim da ne ostane na razmišljanju te da se prijave. Sve ono što sam show donosi je jedno nezaboravno iskustvo i pustolovina u nepoznato kroz koju ćete najviše naučiti o sebi i uz to, prvenstveno, početi puno više cijeniti i voljeti sebe", poručuje Nevena.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene